Euskal ligako gizonezkoen eta emakumezkoen taldeen garaipen betea eta S14en defentsa oso ona larunbatean. Porrota OBM-ren partida batean. Igandean Hernanin, eskolako jardunaldi handi batekin batera. Zorionak Euskadirekin S16 eta S18 taldeetan jokatu zutenei.

Errugbiko goiz handia Zarauzko Asti zelaian. Elite mailako bi taldek partida bizia eta zirraragarria jokatu zuten. Gernikak aukerak eta baloiaren nagusitasuna izan zituen lehen zatian, baina Gipuzkoa Sortzen-ek bere zelaian defendatu eta Gernikako jokalarien bizkarrean utzitako hutsuneak aprobetxatu zituen.

Bigarren zatia entsegu goiztiar batekin hasi zen, mele baten ondoren baloia alderik alde mugituz.

Baina Gernikak ia jarraian egindako bi entseguek 24-22koa jarri zuten bigarren zatiko batez besteko markagailuan, eta talde bizkaitarrak garaipena lortu zuen. Gutxienez puntu bat ateratzen dugu defentsako bonusetik, lehen itzuliaren amaieran garrantzitsua izan daitekeena.

Larunbat arratsaldea handia izan zen Anoetan, jende asko harmailetan, giro bikaina eta euskal ligako lehenengo mailako taldeen garaipen sendoak, lehenik emakumezkoena Gaztediren aurka eta ondoren gizonezkoena Urgozoren aurka oso partida dinamikoan.

Emakumezkoen taldeak argi eta garbi hartu zuen mendean Gaztedi, nahiz eta ez lan handirik gabe, non 3 hasiberriek paper garrantzitsua izan zuten. Konfiantza eta automatismoak hartzen joateko.

Gizonezkoen taldeak argi eta garbi irabazi zion Urgozori. Urgozo partidatik irten zen zigor kolpe ugariengatik, hauen ondorioz erortzen ari ziren entseguekin eta gure euskal ligako mutilen eskura lortutako joko onarekin batera.

Onena festa giroa izan zen, eta espero dugu errepikatzea, askoz gehiagotan!. Zer zioen abestiak.

Larunbateko Balear Uharteen eta Gaztedi S18ren aurkako partidetarako Euskadiko selekzioarekin deitu zituzten S16 eta S18 jokalariak. Oso ondo jokatu zuten aitaren eta seme-alaben kronikek diotenez. Zorionak eta jarraitu lanean.

S14ek partida oso ona jokatu zuten Gaztediren aurka larunbat goizean, batez ere defentsa bikaina nabarmenduz, eta erasoan planoak jokatzeari bekatu pixka bat egin genion, jokoari jarraipena eman genion arren.

Eskolak Hernanin ikasi zuen igande goizean plakatu gabe ez dagoela errugbiik, erasoan, euskarrietan eta erasoan behintzat hobekuntza handia egon zela. Zorionak eta ikasten eta gozatzen jarraitzera.