AVK Bera Bera Emakumezkoen taldearen garaipen zirraragarria, bigarren taldeak gozatu egin zuen, baina ertzean hil zen eta 18 urtez azpikoek partida hasiera on baten ostean bigarren zatia galdu zuten.

GAZTEDI RT 19-20 AVK BERA BERA

Errugbiko goiz polita Gazteizen, gizonezkoen bigarren taldeak aho zabalik uzteko eta emakumezkoen taldea plater nagusi gisa jokatzeko. Neskek irabazteko betebeharra zuten larunbatean La Unicak hirugarren sailkatuen aurka, Uniren aurka, irabazi ondoren. Bilbo. Iruñekoek ez dute oina azeleragailutik jaisten, eta gure neskek amaierara arte lehiatu nahi dute DHB nazionalera igotzeko faserako sarbidea ematen duen lehen postuagatik.

Kostata ireki zuten lata 29. minutura arte, baina ondoren binaka etorri ziren, atsedenaldiaren atarian 0-10, baina gasteiztarrek ez zuten azken hitza esan eta hiru entsegu egin zituzten jarraian eta markagailuan aurretik jarri ziren. Urduritasuna hasi zen, baina baloiaz jabetu ginen eta 61. minutuan entsegu batek bi azpitik utzi gintuen. Baina azkenera arte borrokan jarraitu genuen eta Enara eraldatu zuen kolpe bat lortu zen eta garaipena lortzeko balio izan zuten. Bide batez, hirugarrenekiko distantzia jarri eta liderrengandik puntu bakarrera jarraitu zuten.

GAZTEDI RT B 29-21 AVK BERA BERA B

AVK Bera Bera B ondo sartu zen partidara entsegu goiztiar batekin, baina gasteiztarrak serio jarri ziren eta ia partida itxi zuten edo hori uste zuten, gure mutilek, Jainkoak agintzen duen bezala deialdi batekin borrokan jarraitu zuten amaierara arte eta 70.ean eta 75.ean bi entsegu egin zituzten.

UNI. BILBAO S18 38-10 AVK BERA BERA S18

Lehen zatia nahiko lehiatua eta entretenigarria izan zen, eta bigarren zatian gure gazteak partidatik joan ziren eta porrot handia jaso zuten, bi taldeen arteko benetako aldea islatzen ez duena. Txip aldaketa eta lanean gogor jarraitzea.