AVK BERA BERAk galdu egin zuen lehen zatian defentsa ona egin ondoren, baina ezin izan zuen bigarrenean mantendu. Bigarren taldeak porrota jaso zuen Hernanin, 18 urtez azpikoak turroi gehiegi ordaindu zituen nagusien aurreko partidan, 16 urtez azpikoek ere lehen zati ona jokatu zuten, baina ez nuen amaierara arte jasan, eta eskolak ziur Olentzerok eta Errege Magoek ekarritako botak, kaskoak, ahoak eta abar estreinatu zituela.

AVK BERA BERA 10-36 VITHAS GAZTEDI

Lehen zatian, Donostiako taldeak partida jokatzen eta baloia menderatzen jakin zuen. Defentsa granitikoa eraso on batekin konbinatuta, baina barkatu behar ez diren pare bat aukera huts eginez, Txemaren eta Ectorren mutilak atsedenaldira joan ziren aldeko 10 eta 8ko emaitzarekin.

Baina bigarren zatian defentsa ahuldu egin zen. Gasteizko taldeak pilota eskuratu zuen eta bere fitxaketek aldea ezarri zuten espero zen bezala. Entsegu segida batek azken 10era eraman zuen eta bigarren itzuli baten zain gaude, Luis, Mame edo Josu zelaira itzuli zirenen ilusioarekin.

Animoak behera egin ez dezan, oraindik bigarren itzuli osoa geratzen da, eta mundu guztiari kostatuko zaio partidak irabaztea.

Lerro hauetatik, eskerrak eman nahi dizkiogu GAZTEDIri lehen mailako anfitrioi gisa eta boluntario oso profesionalekin egindako laguntza eta lan guztiagatik. Bueltan, parean egotea espero dugu.

AVK BERA BERA B 7-54 NERBIOI UBR

Bajak nabaritzen dira eta jokatzeko moduan dauden jokalariak gutxiago izaten hasten dira. Bigarren taldeak aurpegia eman eta hautsi zuen igande goizean, deialdian eta zelaian jokalari gehiago zituen urduritasunaren aurrean. Espero dezagun ezbehar hauek berriro ez pasatzea eta bigarren taldean beti nagusi izan den giro onaz eta ahalegin kolektiboaz gozatu ahal izatea. Inoiz huts egiten ez duten ausarten ahalegina eskertu.

VITHAS GAZTEDI S18 49-10 AVK BERA BERA S18

18 urtez azpikoek garesti ordaindu zuten Gabonetan beti izaten den despistea. Talde gasteiztarrak serio jokatu zuen, eta, oro har, defentsa desantolatu bati eta bigarren zati bati begiratu gabe eraso zien. Bigarren zatian, ahaleginak gutxitu egin ziren, eta etxeko markagailuak gora egin zuen.

Gauza onak ikusi ziren, eta batzuk zuzendu beharrekoak. Defentsa-presioa eta markak hobetzea, batez ere. Taldeak erakutsi du askoz gehiago joka dezakeela, pixka bat kontzentratzea eta haragi guztia erretegian jartzea. Ziur mutiko hauek berehala emango diotela buelta.

EIBAR RT S16 39-16 AVK BERA BERA S16
Gaur Eibarren jokatuko da. Goiz hotz batean, Unbera joan ginen, Donostian zegoen haizea areagotu eta euria lagun zuela. Beroketa on baten ondoren, nahiko motibatuta irteten den Eibarren aurkako partidari ekingo diogu.

Gure kontsigna argi zegoen. Jokalari indartsuak gelditzea lortu behar genuen, eta behean plakatzea. Nolabait ere, lortzen da, eta lehen zati on samarra egiten dugu, plakaje onekin eta euskarriekin. Denboraldi osoan ohikoa den bezala, akats puntualek hainbat entsegu egitea eragiten dute eta atsedenaldian berdinduta iristeko baino ez dute balio, 17-17.

Bigarren zatian antzera hasten da, baina zenbait akatsen ondorioz, haiek gora etortzen dira eta min handia egiten digute. Lehen zatian defentsa-konpromisoa eta plakaje-konpromisoa ikusi baziren ere, esplikaziorik gabe partidatik atera ginen eta haiek gure lerroetan sartzen hasi ziren lehen faseetan eta errazegi entseguak egiten.

Azkenean 39-22ko emaitzarekin galdu genuen partida. Sentsazio txarrekin bukatu genuen eta lehen zatian egindako lan ona alferrik galdu genuen.

Zorionak Eibarri, garaipen bat lortu baitu gogotsu eta gogotsu.