Asteburu bikaina izan da gure taldeentzat. Maila guztietan irabazi du emakumezkoek Hernanin, 18 urtez azpikoen joko ona egin du Anoetan eta beste behin ere epikak lagundu dio 16 urtez azpiko taldeari bere laugarren garaipena jarraian lortzen.

Hernani RCE 06-07 AVK Bera Bera
Emakumezkoen taldea Landare batean aurkeztu zen. Bertan, euriaren eta lokatzaren baldintzekin imajina dezakezue ez zegoela loraldi askotarako baloiarekin. Markagailua behean zutela hasi ziren, bi zigor kolpe lehen zatian eta bigarren zatian 6-0ekoa jarri zuten markagailuan, baina gure neskek ez zioten borrokari utzi eta entsegu eraldatu bat lortu zuten, garaipenari eutsiz partidaren amaierara arte. Esandakoak ez zuen errugbi bat jokatzeko aukera handirik, baina gure neskek, kemenez, Hernaniko puntuak eskuratu zituzten, sailkapen-taulan lehen postuan jartzen baititu.

AVK Bera Bera S18 24-08 Getxo RT S18
18 urtez azpiko taldeak baloia jokatzen saiatu zen Getxoren aurka jokatu zuen, baina gure mutilek defentsa bikaina egin zuten, batez ere igoera onekin eta lerroari oxigenorik utzi gabe.

Behin baloiarekin jokatzen jakin genuen, Anoetako jokalekuaren egoera tamalgarria zela eta, hainbat pase egin ahal izan ziren aldi bakanetan, eta partida ia amaieraraino liskartuta egon bazen ere, azkenengo bi entseguek gure mutilak erasoko bonus batean eramatea eragin zuten. Bonus horrek lasaiago jartzen ditu taulan, eta azken hilabete honetan erakutsitako joko onarekin eta hobekuntzarekin jarraitzen dute.

AVK Bera Bera S16 17-15 Getxo RT S16

Gaur Anoetan jokatuko dugu. Gure zelaian jokatzeko gogo handia dugun arren (Lekarozek etxean ere sentiarazi gaitu), hau ez dago baldintza onenetan. Ia goiz hotza dugu, 10 gradu, euria eta zelai lokaztua. Gazteek ahalegin berezia egin beharko dute egoera honetan baloia kontrolatu ahal izateko.

Belodromoan aurreberoketa bat egin ondoren, han aldatzea egokitu zitzaigunez, lo samar irten ginen zelaira. 15era jokatuko dugu eta entxufatuta egon behar dugu itxura oso ona duen Getxoren aurka. Gazteak aktibatzen ditugu eta gaur egun bai, badirudi mentalizatu egin ditugula ditugun baldintzetan jolasteko. Partida hasten denean entxufatuta daudela konturatzen gara.

Gaur ez da beharrezkoa hiru entsegu sartzea erreakzionatzeko eta gure jokoa hasieratik inposatzen dugu. Zelaia eta jabetza kontrolatzen 10 minutu eman ondoren, entseguak egitea lortu genuen eta aurretik hasi ginen, orain arte lortzea zaila izan dena.

Getxok jokatzeko baliabide asko ditu, eta euren zelaian lehen minutuak jokatu badizkiegu ere, min emateko modua aurkitzen dute, eta 5 minutuko jazarpenaren eta eraistearen ondoren, berdindu egiten gaituzte eta entsegu bat lortzen dute, eraldatzen ez dutena; beraz, 5-5 markagailuan.

Getxoren erreakzioaren alde txarra da neurri handiagoan edo txikiagoan nola jokatu irakasten diegula, eta hurrengo minutuak haien kontrolekoak dira, gure zelaian menpean jartzen gaituztenak. Hemen hasi da ikusten nolako gogoa genuen. Haien defentsa oso onen eta erabaki txarren ondoren, presioa kentzea lortzen dugu gure zelaian, eta jokaldi pertsonal on baten ondorioz, entseguak eta transformazioak egiten ditugu.

Kolpe honek min ematen dio Getxori, baina oraindik ere jokatzen jarraitzen dute ukituta ikusi gaituzten horretan eta entseguak egiten dizkigute, atsedenaldira 12-10ekoarekin iritsiz.

Lehen zatiaren analisia da jokoa oso orekatua dagoela, boladaka jokatzen dugula, baina haiek oso ordenatuak direla eta ondo jokatzen dutela. Lehenengo denbora ekintza indibidualengatik eta haien hutsegiteengatik atera dugula, baina bigarren aldi bat ziurgabetasunez itxaroten digula, elkarrekin ondo egin ahal izateko gogoz, baina haiek irabazteko gaitasuna eta gogoa dutela jakinda.

Bigarren zatian kontrako zelaian jokatzen saiatu gara, baina ez dugu lortu. Hala ere, gogoa, sakrifizioa eta lan ona egon dira, beraz, une batzuetan jokoaren kontrola mantentzea lortu dugu, eta horrek abantaila eman digu Getxoko hartuneak konpondu ahal izateko.

Hainbat joko faseren ondoren, 17 - 10 batekin entsegua egitea eta abantaila hartzea lortu dugu, baina fase berri baten ondoren, jokoa kontrolatu dute, entseguak egitea eta markagailuan hurbiltzea lortu dute, 17-15. Markagailuan 5 minutu falta direnean, indartsuago daude eta gure zelaian jokatzen ari dira. Hemen gure neska-mutilek jarri duten gogoa aipatu behar da, izan ere, hainbat enbidori eutsi diegu entseatzeko zorian, eta aukera horri aurre egitea lortu dugu, defentsa oldarkor baten bidez eta gogoz.

Azkenean, azken jokaldian emozioa doan, baina ondo konponduta, merezitako garaipena ematen baitigute, ez erakutsitako kalitateagatik edo teknikagatik, baizik eta izan dugun gogoagatik eta talde-lan egokiagatik.

Zorionak gaztetxoei, baina garrantzitsuena borrokarako eta sakrifiziorako dugun gaitasuna egiaztatzea da.

BERABERA BAZTAN BAI, BERABERA BAZTAN BAI, BERABERA BAZTAN BAI, BAI, BAI.