AVK Bera Bera Emakumezkoen taldeak garaipen sendoa lortu du porrotik jaso gabe jarraitzeko, beste garaipen bat 16 urte azpikoentzat eta porrota igande goizean Anoetan.

DHB - AVK BERA BERA 0-43 ZARAUTZ RT
Igande goizean giro ederra egon zen miniestadioan Zarautztarraren bisita jendetsuarekin. Zarautztarrak bere taldearen partida on batez gozatu zuen eta AVK Bera Beraren aurka irabazi zuen Ohorezko B Mailan. Txema eta Etorren mutilek ezin izan genuen eroso jokatu partidaren une bakar batean ere, eta talde bisitariak eskuarekin ondo jokatu zuen eta puntuak ateratzen jakin zuen gure 22ra egindako bisita bakoitzean. Baja asko izan genituen gure artean zelai barruan eta kanpoan, gazteen eta ez hain gazteen lana eskertuz, jardunaldi zailan laguntzeagatik.

Lanean jarraitzea eta indarrak berreskuratzea tokatzen da, bi aste barru Getxori aurre egiteko, taldeko liderra baita, lau garaipen eta berdinketa batekin.

DHE - ARRASATE EIBAR 0-71 AVK BERA BERA
Emakumezkoen taldeak garaipen boladarekin eta joko onarekin jarraitzen du aste honetan Hernaniren aurka berreskuratu beharreko jardunaldian lidergoa lortzen jarraitzeko. Partida hasieran egindako bi entseguetan lasaiago jokatzen hasteko balio izan ziguten, baina etxekoek gure erasoak ondo defendatzen jakin zuten, bigarren zatia gure nesken bakarrizketa izan zen eta entseguak euren konfiantzagatik erori ziren. Albiste txar bat baino ez zen izan, Oihane Setien Echenique gure kapitainaren lesioa. Hemendikan animo guztiak bidali nahi.

16A Txingudi RC 25-30 AVK Bera Bera Baztan

Gaur Irungo taldea bisitatzea dagokigu. Eguraldi bikainarekin eta hasiera batean egoera onean dagoen zelaiarekin, errugbiko goiz on bat bizitzeko prestatu ginen. Baja batekin aurkeztu ginen Irunen, baina sentsazio onekin, urriko lagunartekoan talde honen aurka jokatu genuen partidagatik.

Partida ondo prestatu eta jokalariak aktibatu ondoren, tentsio gutxirekin ekin genion partidari. Aitzitik, oso entxufatuta sartzen dira eta eraso- eta defentsa-ekintzak kontrolatzen hasten dira. Ondorioz, minutu gutxira entseguak egiten dituzte. Guk erreakzionatu egiten dugu, entxufatu ezin digun entsegu batekin, eta erakusteko gauzak ditugula dirudien arren, Txingudik, baterako joko on batekin, gure gabeziak nabarmenagoak egiten ditu. Joko on horren ondorioz, irundarrek beste bi entsegu egin dituzte, 15-5eko emaitzarekin.

Guk hainbat doikuntza egiten ditugu lerrokaduran, eta horrek sendotasun handiagoa ematen digu. Joko irekiaren faseak kontrolatzen hastea lortu genuen, eta nahiz eta oraindik ere kosta egiten zaigun etxekoen aukerak plakatzea eta baliogabetzea, ondo arituz gero, atsedenaldira berdinketarekin iristea lortzen dugu, gureek bi entsegu egin ondoren.

Bigarren zatiaren hasiera partidaren hasieraren antzekoa da. Haiek oso kontzentratuta ateratzen dira berriro, eta gu, lehen zatiaren lehen erdian bezain gaizki ez gauden arren, ez gara jokoan sartu.

Haiek berriro jotzen dute 20-15ekoa eginez, eta badirudi alarmak gureetan jartzen dituztela; izan ere, pixka bat gehiago plakatzen hasten gara, pixka bat hobeto sartzen eta jokoaren fase gehiago irabazten, eta, beraz, markagailuari buelta ematea lortzen dugu. 20-25.

Haiek ez dute amore ematen, eta nekatuta egon arren, borrokan eta joko fase onak kateatzen jarraitzen dute. Ondorioz, minutu baten faltan partida berdintzea lortzen dute. Partida ia amaituta dagoen arren, osotasun bat jokatzeko aukera dugu eta partidan zehar joaten saiatzen gara, erdiraketa labur batekin.

Argi daukagu irekita jokatu behar dugula, partidak erakutsi baitigu kanpotik haiengandik kalitate gehixeago dugula, beraz, melea irabazi ondoren baloia altxatu eta hiru laurdenetako bi ekintza onek garaipena eta bost puntuak ematen dizkigun entsegua ematen digu.

Hobetzeko asko badago ere, lehen plakajea, garbiketa, igoera defentsan, sarrerak tarteetan, gaurko partidak gauza positiboak erakutsi dizkigu eta ezustekoren bat eman digu.

Zorionak garaipenagatik eta lanean jarraitzeagatik.