Bera Berak garaipena lortu zuen igandean Donostian 39-35 Ourense Unibertsitate Campusaren aurka. Buenoren eta Martinezen taldeak Ourenseren aurka neurtu zituen indarrak partida parekatu batean.

Markagailua Josu Etxezarretak inauguratu zuen entsegu batekin, bi taldeek ostikoak eman ondoren. Talde bisitariak bi entsegu sartu zituen minutu gutxi barru, markagailua 7-14 utziz. Bera Berak entsegua eta transformazioa egiteko aukera izan zuen, atsedenaldira arte markagailuan urrunduz.

Bigarren zatiko lehen 20 minutuetan, etxekoek zigor kolpe bat eman zioten Adriri, Velezen entsegu batekin. Buenoren taldeak Velezen eta Giorgioren bitartez beste bi entsegu lortu zituen, eta horrek abantaila handitu zuen markagailuan, baina 15 galiziarrak erreakzionatzen asmatu zuen, bigarren zatian 3 entsegu lortuz.

Txusta harrobiko jokalariak haustura izan zuen eskuan, eta zelaietatik kanpo utzi zuen beste abisu bat eman arte. Beñat Jaramillok bere azken partida jokatu zuen Bera Beraren 15ekoarekin eta bere ibilbidea atzora arte hasten ikusi zuen klubean botak zintzilikatzen ditu salbaziotik gero eta gertuago uzten gaituen garaipena lortuz.

Beñat Jaramillo: "Ohore bat izan da kamixeta hau defendatzea, eta zuetako bakoitzarekin zelaia partekatzea! Aupa Bera Bera! EUTSI! "-

S16 Uni Bilbao 10-17 AVK Bera Bera

Eguraldi txarrarekin eta tenperatura baxuarekin Bilbon jokatuko dugu. Beste batzuetan gertatu den bezala, 15 jokalarirekin aurkeztu gara, hiru jokalari utzi behar izan baititugu. Hala ere, bertakoak, jokatzeko gogo handiarekin eta hasteko urduri.

Partida baino lehen euria egiten duen arren, berotzera ateratzen garenean eguraldiak hobera egiten du eta eguzki-atal batzuez ere gozatzen dugu.

Partidari Bilboren presio ona jasoz ekin genion, eta horrek gure hogeita bitik behin eta berriz irtetera behartzen gaitu. Haiek ez asmatzeagatik edo guk defentsan asmatzeagatik, ez dute entsegurik lortzen, zigor kolpe bat eraldatzen duten arren. 3 - 0.

Puntuak jaso ondoren, esnatzen hasi ginen eta arrisku pixka bat sortzen hasi ginen. Kontrako zelaian jokatuz, transformatzen ez dugun entsegu bat lortzen dugu. 3 - 5.

Berriro ere plakajeen akatsengatik eta irekietan erabakirik ez izateagatik, berriz ere presionatu eta gure eremuan sartzen gaituzte. Arriskua sortzen jarraitzen dute, baina entseatu ezinik.

Bilbok baloia hegaleraino irekitzen duen jokaldi batean, azken pasea okerra da, eta jokaldi pertsonal on bati esker, entsegua egitea lortu genuen. 3-10.

Emaitza horrekin amaitu genuen lehen zatia. Atsedenaldiko doikuntzen ondoren, eta motibazio berriarekin, zelaira irtengo gara, baina plakajeetan huts egiten jarraituko dugu, eta aurkariari abantailak emango dizkiogu jokoan, haiek hobeto jokatzen has daitezen. Joko hobe honen emaitza da Bilbaoren entsegua. 10-10.

Berdinketaren ostean esnatu eta azkarrago jokatzen eta baloia zertxobait gehiago mugitzen hasi garela dirudi. Joko onaren fase honi esker garaipena ematen digun entsegua lortu genuen. 10-17.

Une honetatik amaiera arte ondo defendatzen dugu geure burua, eta emaitzari eustea lortzen dugu. Partida jokatu dugun onenetakoa izan ez bada ere, Bilbon egon diren hamabostek behintzat jakin izan dute aurrera egiten. Zorionak neska-mutikoei eta lanean jarraitzeari, oraindik asko baitugu zuzentzeko.