Iritsi da bigarren garaipena

Eskoriatzara bidaia luzea, Igandea 9:30. Partidura lo sartzeko arrisku handiak zeuden baina

hasieratik argi utzi genuen, alperrik ez genuela bidaia luze hori egin eta hasieratik adi eta

gogotsu irten behar ginela zelaira.

Horrela izan zen, gure defentsa gogorrak ez zien Eskoriatzako neskei eroso erasotzeko

aukerarik eman. Guk, aldiz, azkartasunez eta korrika egin nahian saskiraketa errezak egiteko

aukera izan genuen lehen 5 minutuetan. Ondoren, Eskoritzako neskak defentsan asko itxi ziren

eta horrek zaildu egin zuen saskiraketa errez horiek sartzea. Gureak, baloiaren zirkulazio

azkarrak eginez lortu zuten defentsa mugitzea baina saskiraketak hurrunak zirenez kosta egin

zitzaigun saskiratzea. (2-12)

Bigarren laurdenean, neskak, lehenengo partiduan pasatakoaz konsziente izanik, gogor eta adi

atera ziren. Bagenekien, defentsa gogor mantenduz eta erasoan korrika eginez, gauzak ondo

joan zitezkeela. Baloia motel igoz gero, Eskoriatzaren defentsa itxiak zailtzen zuen gure erasoa.

(2-9)

Aipagarria da, neskak 20 minututan eginiko defentsak… Eskoriatzako neskek 4 puntu soilik

saskiratzea eragin zuela eta hori ez da erraza. Zorionak!

Hirugarren eta laugarren laurdenetan ez genuen hasieran eginiko lan berdina egitea lortu.

Hirugarren laurdena (4-8) eta Laugarrena (13-14). Laugarrenean, utsarte bat eskatu behar izan

nuen Eskoriatzakoak 30 minututan sartu ez zituzten saskiraketak sartzen hasi zirelako.

Egunero errepikatzen ari nintzaiena berriro ere partidu honetan azpimarratu behar izan nien.

Partidu bat 40 minutu direla eta ezin garela erlaxatu beti gehiago izan behar baitugu.

Zorionak neskak!! Lanean jarraitzera, hurrengo partidua gogorra izango baita baina ez