super amara Bera Bera bederatzigarren aldiz irabazi du da Liga, berdinketa lortuz Elxen (27-27) eta asteazkenean Gascan lortutako garaipena baliatuz. Horrela, bere laugarren titulua eskuratu du (sinestesia egungo eskubaloian) 12-13, 13-14 eta 16-17 denboraldietan lortutakoen ondoren.

Atticgo BM Elx 17-11 eroso zegoen bigarren zatia hasieran, lehenengoa bikain itxi ondoren (15-11), Esperanza Lag pistan giro aparta zegoen, eta bazirudien luzapena biziko genuela, baina super amara Bera Bera suspertu egin da, taktikoki So Delgadoren gainean jarri da Arrojeria, Aalla funtsezkoa izan da bost geldiketa ia jarraian eginda, eta erasoan Tchaptcheten oinarritu da taldean. Azken minutuan Etxeberriak baloia eskuadrara bidali du eta Elxen azken saiakera atezain bizkaitarrak gelditu du titulua poltsikoratuz.

Lehen zatian, super amara Bera Bera, hasieratik, Tchaptcheten eraginkortasunari eta Aallaren geldiketei esker izan zen nagusi. Baina abantaila ez zen hiru goletara igo, horretarako baloia izan arren. Elxek bi kanporaketak aprobetxatu ditu, Wolfsek berdinketa lortu du eta Oppedalek lehen aldiz aurretik jarri du bere taldea 18. minutuan. Lehen partidako protagonistak, Van Zijl eta Fernandes, ez zeuden eroso eta super amara Bera Berak Gascako partida osoan adina baloi galera izan ditu 20. minutuan. Kanporaketa honetan, sufritu egin behar da une txarretan eta Atticgo BM Elxek etekina atera du atsedenaldiaren aurretik So Delgadok (5/10), Guilabert eta Gasco hegaletik asmatu dutelarik (15-11).

Bigarren zatian, Elxek tartea ireki du Benitez eta So Delgadoren golekin (17-11), baina Arroyok, Tchaptcheren bikotea defentsan, zazpi metroetatik eta Etxeberriak kontraerosoan hurbildu dute taldea. Arrojeriak mistoa egin zuen So Delgado, Rocamorak 7x6koa sartu du, Menendezek atezain hutsera sartu du gola, baina aldea ez da jaistsi (39 ': 20-15). Halere, ez da inoiz hiltzat jo behar talde hau. Arroyok zazpi metroko marratik asmatu du eta Tchaptchetek boladarekin jarraitu du (41 ': 20-17).

Rocamorak partida gelditu du. Van Zijlek bere lehen gola egin du, Tchaptchetek erantzun du, baina baita Do Nascimientok ere (42 ': 22-18). Imanol Alvarezek atarikoan esan zuen ez zuela luzapenean pentsatuko berau iritsi arte. Fernandesek gola sartu du 47. minutuan bost jauritketa huts egin eta gero (47 ': 23-21) eta ondoren berdinketa lortu du (23-23). Aalla, Silvaren ordez, inspiratuta itzli da, eta Lydia Blanco izan da, bitan banatua, 23-25eko itxaropentsua jarri duena. Elxek baina erreakzionatu du Van Ziljekin eta Wolfsek berdindu du lehia (26-26). Etxeberriak sekulako gola satu du: Wolfsek aldaratzea jaso du neurketari emozioa emateko, baina super amara Bera Berak baloiari eutsi dio ahal duzen neurrian. So Delgadoren jaurtiketa Aallak urrundu du.

Fitxa teknikoa: Bera Bera 27, Atticgo BM Elche 27

Atticgo BM Elx 27 (15+11): Morales (1), Do Nascimiento (2), Bernabé (1), Flores (1), Wolfs (3), Mendez eta Oppedal (2) -hasierako zazpikoa- So Delgado (7, 1p), Van Zijl (2), Guilabert (2), Benítez (4), Andreu, Zhukova, Rosa, Gasco (2) eta Carratú (o.s.)

Bera Bera 27 (11+15): Aalla, Etxeberria (3), Arrojeria (2), Tchaptchet (7), Boada (1p), Fernandes (3), Hernández (1) -hasierako zazpikoa- Gavilán (1), Menéndez (1), Cavo, Arroyo (5p), Erauskin (1), Blanco (2), Karsten, Loidi eta Silva (o.a.)

Epaileak: Raul Oyarzun eta Aritz Zaragueta – ikastetxe nafarra –.

Kanporatuak: Flores (Atticgo BM Elche) eta Etxeberria, Karsten, Menéndez (super amara Bera Bera)

Partzialak: 1-2, 3-5, 6-7, 8-7, 13-9, 15-11 – atsedenaldia- 17-13, 20-16, 23-19, 23-21, 24-25 eta 27-27