Bigarren zati bikain bati esker (19-13), super amara Bera Berak Guerraras Iberdrola Ligako finaleko lehen partidak ematen dituen bi puntuak irabazi ditu. Denboraldiko bikaina bi taldeak burutzen ari direnak eta norgehiagokak erantzun du, Gascak bezala, gainezka egin duena berriro, zaleek gozatu ederra hartu dute, eta emozioz eta errekonozimenduz agurtu ditu datorren urtean jarraituko ez duten jokalariak.

Partidak erantzun du. Bi taldeek defentsa oinarri, aurkariaren erasoak oztopatzen saiatu dira, eta hasieratik, lortu egin dute. Arrojeriak barrura sartzea lortu du eta Van Zijlek min egin zuen kanpotik jaurtita, Aallak So Delgadoren aurrean bikain erantzien badu ere. super amara Bera Bera Fernandesen golekin tartea zabaltzen saiatu da, baina bat gehiago izanda ere ez du asmatu (7 ': 5-3), eta Atticgo BM Elche aurretik jarri da, So Delgadok (9-10) kontraerasoan asmatu baitu.

super amara Bera Bera krisi txiki bat jasan ari da, baina ilizitarrek aprobetxatu egin dute atsedenaldira 11-13 iristeko. Baina estatistiken irakurketak beste irudi bat eman die gipuzkoarrei (26/11), izan ere, jaurtiketa ugari huts egin dituzte horien artean, egindako bi penalti eta gainera Moralesek sei geldiketa zeraman, Aallak bezala.

Bigarren zatian panorama aldatu egin da. Hasieratik, beste intentsitate batekin, Hernandezek kontraerasoan sartu du gola, Gavilanek berdindu egin du, Elxek lehen bost erasoak huts egin zituen (Bernabek lehen gola sartu zuen 37. minutuan), Arrojeriak berdinketa lortu du berriro eta Fernandesek bere jaialdia hasi du (sei gol).

Larunbatean (18.15etan), lehia zoragarri honen bigarren partida jokatuko da, Elxeko Esperanza Lag aretoan, super amara Bera Berako berrogeita hamar bat zale bertan izango direla.

Fitxa teknikoa: Bera Bera 30, Atticgo BM Elx 26

Bera Bera 30 (11+19): Aalla, Etxeberria (1), Arrojeria (7), Tchaptchet (3), Boada (2), Fernandes (8), Hernández (1) -hasierako zazpikoa- Gavilán (1), Menéndez (1), Cavo, Arroyo, Erauskin (4), Blanco (1), Karsten (1p), Loidi eta Silva (o.a.)

Atticgo BM Elx 26 (13+13): Morales, Do Nascimiento (1), Bernabé (2), Flores, Wolfs (3), So Delgado (3) eta Oppedal (2) – hasierako zazpikoa- Van Zijl (11), Mendez, Carrillo, Benítez (1), Andreu, Zhukova, Rosa (3), Agullo eta Carratú (o.a.)

Bikote arbitroa: Yon Bustamante (nafarra) eta Javier Álvarez (euskalduna)

Kanporatuak: Menénez eta Hernández (super amara) eta Flores, Bernabé, So Delgado eta Benitez (Atticgo BM Elche)

Partzialak: 2-2, 5-4, 6-5, 8-7, 10-11, 11-13 – atsedenaldia- 13-13, 16-15, 21-18, 26-21, 29-25 eta 30-26

Gertaeran: Super amara Bera Berak korridorea egin zion Atticgo BM Elxi EHF European Cup txapelketan lortutako garaipenagatik.

Partidaren amaieran, klubak datorren denboraldian jarraituko ez duten jokalariei aurreskua barne.