Nahiz eta amaierarako zazpi minutu baino gutxiago falta zirela lau goleko desabantaila izan (26-22), berdinketa lortzeko baloia izan du super amara Bera Berak 60 minututan, baina ez du erasoa zehaztu eta kanporaketa luzapenera iritsi da, non gipuzkoarrek Etxeberriaren bikian baten bidez lortutako abantailari eutsi dioten eta Cuadradoren baloi loratua, hegaletik, zutoinak desbideratu du.

Kanporaketako bigarren partidak ez du huts egin. Carranque bete batean, super amara Bera Berak eta Costa del Sol Malagak benetako ikuskizuna eskaini dute, bi areatan erabateko borroka, baloia asko galduz hasi dira biak, eta leher eginda iritsi dira bai lehen partidako 60 minutuen amaieran, bai luzapenean, non Guerreras Iberdrola Ligako finalera pasatzea erabaki den. Gainera, European Leaguera sailkapena ere lortu du super amara Bera Berak, Atticgo BM Elchek postu hori liga erregularraren bidez baitu.

Luzapena:

super amara Bera Bera erasoka eta gola sartzen hasi da Etxeberriaren bitartez, hegaletik baina Cesáreok berdinketa lortu du. Boadak zutoinera bidali du penaltia, defentsan egindako lapurreta batean, Etxeberriak kontraerasoan ez du Castellanosen aurrean barkatu. Espe Lopezek gora bidali du eta Gipuzkoako hegalekoak asmatu egin du berriro (1-3). Atsedenaldia baino lehen, Doirok asmatu du eta super amara Bera Bera jaurtiketarik gabe geratu da.

Bigarren zatian, Malagak baloia galdu du eta Hernandezek zazpi metroetatik asmatu du (2-4). Doirok Silva gainditu baina Medeiros gainditu du brasildarrak. Fernandesek besoa askatu du arnasa pixka bat emateko, nahiz eta Espe Lópezek barneraketaz bere taldea gol batera jartzeko. Donostiarrek, pasiboan, ezin izan dute jaurtiketa ezta pasea lotu eta azken defentsan zegoen gakoa. Arderiusek ireki du Cuadrado, ezker hegalean, eta palentziarrak ezin izan du bere partida bikaina borobildu, penaltien txanda behartuko lukeen baloi loratua sarerik ez duelako aurkitu.

Hortaz, super amara Bera Bera izango da Atticgo BM Elxen aurkaria Guerreras Iberdrola Ligako finalean. Ostiralean, hilak 24, Elxek European Cupeko finalaren itzulikoa jokatzean, lehen data oraindik ez da zeheztu, bigarren partida Esperanza Lagen izango da ekainaren 1ean (18,30etan).

Fitxa teknikoa: Costa del Sol Málaga 4, Bera Bera 5,

Costa del Sol Málaga 4 (2+2): Castellanos, Sole López, Doiro (2), Cesáreo (1), Arderius, Espe López (1) eta Medeiros – hasierako zazpikoa- Bitolo (2p), Campigli, Bravo, Lima, Cuadrado, Pessoa eta Fernández (p.s.)

super amara Bera Bera 5 (3+2): Silva, Etxeberria (3), Arrojeria, Tchaptchet, Gavilan, Menéndez, Boada -hasierako zazpikoa- Hernández (1p), Fernandes (1), Arroyo, Blanco, Cavo, Erauskin, Loidi eta Aalla (p.s.)

Epaileak: Jorge Escudero eta Jesús Escudero (ikastetxe kantabriarra)

Partzialak: 2-3 eta 4-5

2. partida:

Fitxa teknikoa: Costa del Sol Málaga 28, Bera Bera 27,

Costa del Sol Málaga 28 (13+15): Castellanos, Sole López (3), Cuadrado (5), Cesáreo (2), Arderius (6), Espe López (4) eta Medeiros (1) – hasierako zazpikoa- Berasategi, Bitolo (2p), Doiro (3), Campigli (2), Bravo, Lima, Pessoa eta Fernández (p.s.)

Bera Bera 27 (12+15): Aalla, Etxeberria (5), Arrojeria (2), Tchaptchet (4), Gavilan (1), Menéndez, Boada (3) -hasierako zazpikoa- Hernandez (4, 2p), Fernandes (7), Arroyo, Blanco, Cavo, Erauskin (1), Loidi eta Silva (p.s.)

Hauek izan ziren kanporatuak: Cuadrado, Campigli eta Berasategi (gorria 33. minutuan) Costa del Sol Malagatik eta Arroyo (2) super amaratik

Partzialak: 1-2, 3-4, 5-5, 9-8, 11-9. 13-12 – atsedenaldia – 14-14, 17-16, 20-20, 23-20, 26-23 eta 28-27