Super amara Bera Bera Erregina Koparen XLV edizioko txapeldun atera da Illunbetik, 4.200 ikusle baino gehiago bildu duena, eta asteburu honetan gozatu ederra hartu du. Donostiako taldearen Kopako zortzigarren titulua da. Horrez gain, bigarren taldeak Zilarrezko Mailara igotzea lortu du gaur goizean Cangasen, eta Lacturale Bera Berako kadeteek ezin izan dute eguna borobildu mailako finalean, txapelketa bikaina egin arren.

Markagailuak adierazten duena aldea tarteko, super amara Bera Berak lanak izan ditu. Lehen zatian, partida ondo kontrolatu du izan da, Caja Rural Aula Valladolidek etxekoen galerak aprobetxatu dituen arren. Hala ere, gipuzkoarrek beti eraman dute aurrea markagailuan bi berdinketa (9-9) eta (12-12) izan ezik, eta Imanol Alvarezen hutsunearen ondoren, Cavo (2), Fernandes eta Erauskinen hiru golek frankizian jarri dute euren taldea (20-15), nahiz eta Amaia Gonzalez de Garibayk ahalegin handia egin duen (bost gol).

Bigarren zatian, Arrojeriak eta Fernandesek aldea handitu dute, Aulak baloiak galdu ditu eta etxekoek abantaila handitu dute.

Fitxa teknikoa: Super amara Bera Bera 32, Caja Rural Aula Valladolid 24,

Bera Bera 32 (20+15): Aalla, Etxeberria (2), Arrojeria (4), Gavilan (3), Boada (4), Fernandes (5) eta Hernandez (4, 2p) -hasierako zazpikoa-, Tchaptchet (2), Arroyo (1), Menéndez (1), Erauskin (3), Cavo (2), Blanco (1), Loidi, Karsten, eta Silva (p.s.).

Caja Rural Aula Valladolid 24 (15+9): Sanz, O 'Mullony (6), E. Álvarez (2), Téllez, Arounian (2), Romero (4), González de Garibay (7) -hasierako zazpikoa- Lucio (2), Botella, T. Álvarez, Bergara, Laguna, Moreno (1) eta Robles (p.s.)

Epaileak: Tania Rodríguez eta Lorena García

Baztertuak: Arroyo eta Erauskin Bera Bera super amaragatik eta Tellez eta Lucio Aula Aulatik

Partzialak: 3-2, 7-4, 9-7, 12-10, 15-13, 20-15 – atsedenaldia- 23-16, 26-17, 28-18, 30-20, 31-23 eta 32-24