Lau penalti jarraian huts egin ondoren, amaierarako minutu bat geratzen zenean eta markagailuan berdinduta, Elke Karstenek (berak bat huts eginda zuen) Castellanos gainditu du eta markagailuan aurretik jarri du super amara Bera Bera, Medeirosek zutoinera bota du azken erasoan. Garaipena (22-21) garrantzitsua golen aldea erabakigarria ez denez, bi puntu lortuta, Malagan gutxienez hamar minutuko luzapena izango dutela ziurtatu dute donostiarrek (maiatzaren 19an, 18etan).

Erreginaren Kopa aurretik, Gascak deiari erantzun dio eta bi taldeek lehia bikaina eskaini zuten hasieratik. Imanol Alvarezek bere defentsa sendoena kokatu du: Tchaptchet eta Arroyo gazteekin erdian, Etxeberria eta Menendezen laguntzarekin, Arrojeria eta Boada hegaletan eta Aalla atezainetan. Eraso geldoan, Hernandez eta Fernandes ateratzen dira eskuineko aldera.

Medeirosek irekin du markagailua, baina 2-1az geroztik super amara Bera Bera aurretik izan da beti, Malagak partida berdintzea lortu duen arte. Eta defentsa-intentsitate handiari esker egin du, Aallari atezainari lagundu diona (zazpi geldiketa lehen zatian). Etxeberriak kontraerasora jo du, Arrojeriak hutsunea ikusi du defentsan eta Hernandezek zazpi metroetatik, kontra-golean eta hegaletik asmatu du (19 ': 11-7).

Costa del Sol Malagak min handia egin zuen hegalekoak mugitzen eta markagailuan Arderiusekin hurbildu da (11-9), baina etxekoek indarra izan du abantaila ona lortzeko atsedenaldira iristeko (14-11), Arrojeriak eta Boadak ondo asmatu baitute.

Bigarren zatian, Costa del Sol Malaga berehala hurbildu da, Arderius, Doiro eta Bravo kontraerasoan. Andaluziarrak gol bakarrera jarri dira baina super amara Bera Berak zirrikituak aurkitu ditu Malagako defentsa gogorrean. Halere, arazo bat sortu da zazpi metroetatik. Sei jaurtiketa huts egin dituzte donostiarrek, bi lehen zatian eta lau bigarrenean. Gainera, Castellanos ia gaindiezina zen. Baina aurretik jarraitzen zuten Etxeberriaren kontraerasoan sartutako gol batekin (19-17). Malena Cavok besoa askatu du; Suso Gallardok pistako zazpi jokalari jarri ditu, ondo atera zaiona, izan ere, Espe Lopezek jokaldia bukatu ditu lehia berdinduz (55 ': 20-20). Cavok Castellanosi gurutzatu dio baloia, Bravok berriro berdindu du, baina Karstenek ardura hartu du lerro gorri horretan.

Garaipen handia lortu du super amara Bera Berak eta Gascak sufritu eta gozatu du instan berean, taldearekin bat egin du, hauspoa izango dena ostiraletik aurrera Illunberako.

Fitxa teknikoa: Super amara Bera Bera 22, Costa del Sol Málaga 21

Bera Bera 22 (14+8): Aalla, Etxeberria (4), Arrojeria (5), Tchaptchet (1), Arroyo (2), Menéndez (1), Boada (2) -hasierako zazpikoa- Hernández (3, 1p), Fernandes (1), Gavilán, Blanco, Cavo (2), Karsten (1p), Erauskin eta Silva (o.a.)

Costa del Sol Málaga 21 (11+10): Castellanos, Sole López, Doiro (3), Cesáreo, Arderius (5, 1p), Espe López (3) eta Medeiros (1) – zazpi metro- Bitolo (4), Campigli (1), Bravo (3), Lima, Cuadrado, Pessoa (1) eta Fernández (o.a.)

Epaileak: Andreu Marín eta Ignacio García (Kataluniako ikastetxea)

Kanpoan utzi dituzte: Menéndez eta Arroyo super amaragatik eta Berasategi, Cuadrado eta Bravo Costa del Sol Malagatik

Partzialak: 2-1, 4-4, 8-5, 11-7, 12-10, 14-11 – atsedenaldia- 15-13, 18-15, 19-18, 19-18, 20-19, 22-21