Hasiera on bat nahikoa izan da super amara Bera Berak Motive.co Gijónen aurka abantaila erosoa hartzeko, eta neurketaren ondorengo kudeaketak bi puntu berri utzi ditu Gascan, Atticgo Elx eta Costa del Sol Malagari presioa egiten jarraitzeko. Valladoliden eta Eldan hutsik egin ez dutenak.

Imanol Alvarezek Tchaptchet eta Arroyo erdian kokatu ditu Menendez eta Etxeberriaren laguntzarekin, Cavo eta Arrojeria kanpoaldean eta Aalla atezain. Defentsako intentsitateak, batez ere erdialdean Menendez adi pivotearekin lotura saihestuz, eta Zentei, Novovic eta Zarco jokalariek osatu duten Asturiasko lehen lerroa estutu du.

Motive.co Gijónek markagailua ireki ostean, super amara Bera Berak berehala jarri du zuzenekoa Arrojeria protagonista, eta taldekideei asistentzia emateaz gain, lekua aurkitu du Raquel Álvarez gainditzeko, atezain asturiarra atsedenaldira sei geldialdirekin joan den arren. Erasoan, Rocio Rojasek eta Marta Da Silva erdiko atzelariak toki gehiago aurkitu dute donostiarren defentsan. Atsedenaldian, 17-10.

Partidak bazuen bere berezitasuna. Motice.co Gijóni, matematikoki play-downean, ez zioten puntuek balio, beraz, presio hori gabe, alaiago joka zitekeen, horretarako jokalariak dituelako.

Bigarren zatian, partida ez da gehiegi aldatu. Arroyok zentral gisa jokatu du, Etxeberria eskuin hegalean eta Ciudad Realekoak ez du huts egin lau golekin. Lezokoa penaltien jaurtitzaile bezala estreinatu da hirutik hirurekin. Gainera, defentsan ez da erlaxaziorik egon eta ondorioz aldea handitu egin da, nahiz eta Rojas, Laguna eta Valdivia saiatu.

Atticgo BM Elxek Valladoliden lehia salbatu du, beraz, lidergoari eutsi dio Costa del Sol Malagari puntu bateko aldea aterata, Eldan irabazi baitu. Conservas Orbe Rubensa Porriñok laugarren postura egin du, atzo Granollersi eta Mecalia Atletico Guardesi bosgarrenean kokatu, Rocasari irabazita. Datorren astean, selekzioen deialdiak eta hurrengo partida, martxoaren 6an Gascan, play-downera erori den Rocasaren aurrean.

Fitxa teknikoa: Super amara Bera Bera 37, Motive.co Gijón 21

super amara Bera Bera 37 (17+20): Aalla, Etxeberria (5, 3p), Cavo (1), Arroyo (5), Tchaptchet (2), Menéndez eta Arrojeria (6) -hasierako zazpikoa- Karsten (4, 1p), Hernández (2), Gavilán (2), Loidi (2), Fernandes (4), Blanco, Erauskin (4, 2p) eta Silva (o.a.).

Motive.co Gijón 21 (10+11): Álvarez, Valdivia (2, 1p), Zarco, Zentai (3), De Andrés (1), Novovic eta González (1) -hasierako zazpikoa- Rojas (7, 2p), C Da Silva, M. Da Silva (3), Pereira (1), Chiazgozie, Mendez (1), Laguna (2) eta Fernández (o.a.)

Epailek: Beatriz del Vale eta Patricia del Valle, andaluziarrak

Kanportuak: Arroyo (2), Gavilan (2), Erauskin eta Etxeberria (super amara Bera Bera), De Andrés, Rojas, Marta Da Silva (Motive.co Gijón)

Partzialak: 2-2, 5-3, 9-4, 11-5, 14-8, 17-10 – atsedenaldia- 20-10, 23-13, 25-15, 27-16, 31-19 eta 37-21

Gertaerak: Minutu bateko isilunea egin zen Valentziako gertakariaren biktimen omenez