Atarrabiako Hermanos Indurain pabilioian gaur arratsaldean jokatutako partida serio batean, super amara Bera Bera garaipenaren bidera itzuli da (20-29) kontrolpean izan duen norgehiagoka, Atticgo Elx eta Costa del Sol Malagaren arrastoa jarraituz.

Elxen aurka bezala Gascan ere partida hasiera bikaina izan da donostiarren aldetik. Atarian Imanol Alvarezek defentsako lanaren sendotasuna aipatu zuen eta gaur ere agerian geratu da Arroyo, Tchaptchet eta Etxeberriaren lan bikaina eta Aalla inspiratua atepean. Arrojeria eta Tchaptchet eraginkor ari ziren erasoan eta super amara Bera Berak lehen abantailak lortu ditu (3-6, 11. min).

Beti Onak Zamorarekin saiatu da hegaletik, eta, gainera, bisitariek huts egindako jaurtiketen fase bat gertatu zen, baita kontraesan argi pare bat ere, batzuetan Luzuriagak asmatuta eta gehienetan punteria eza erakutsi dute gipuzkoarrek. Hala ere, defentsako lanak fruituak behar ditu eta Aallak sei metroko geldiketa bikaina egin ditu. Atsedenaldian 9-13.

Bigarren zatian, super amara Bera Berak seriotasun berari eutsi zion, baina oraingoan atezainari begira gehiago asmatu du. 0-3ko partzialari esker, Etxeberria, Erauskin eta Blancoren abiadurari esker, super amara Bera Berak aldea handitu du eta Replasa Beti Onak partidan sartzeko saiakera gelditu du (38 ': 11-17). Bigarren zatiaren erdian, partida hautsi du behin betiko, Karstenek, Tchaptchet pibotean eta Erauskin eta Arroyoren abiadurarekin (46 ': 12-22).

Beti Onak Canasen ahaleginari esker saiatu da, baina Aallak inspiratuta jarraitzen zuen. Alvarezek ere aulkia mugitu du eta aldea amaierara arte finkantu da.

Hortaz, bi berdinketa eta lau irteera bi puntuak lortu gabe egin ondoren iritsi da garaipena. Motive.co Gijon izango da hurrengo bisitaria Gascan (larunbatean, 18etan), baina aurretik, asteartean, Aquariumean egingo da Kopako XLV zozketa.

Fitxa teknikoa: Beti Onak 20, Bera Bera 29

Replasa Beti Onak 20 (9+11): Luzuriaga, Zamora (3), Costa (3, 1p), Sans, Gutiérrez, Mallo (1) eta Urbitarte (1) – hasierako zazpikoa- Hernández (2), Canas (5), A. García (1), Brasil (3), P. García (1), Fonkeng, Fernández Agustí eta Encinas (o.a.).

Bera Bera 29 (13+16): Aalla, Etxeberria (1), Cavo (3), Tchaptchet (6), Arrojeria (4), Karsten (3, 2p), Hernández – hasierako zazpikoa- Arroyo (3), Blanco (2), Erauskin (2), Gavilán (2), Fernandes (2), Menéndez, Loidi eta Silva (o.a.).

Epaileak: Jordi Pinilla eta Eric Deiros (Kataluniarrak)

Kanporatuak: Fernández Agustí (Beti Onak) eta Karsten eta Erauskin (super amara)

Partzialak: 2-3, 3-5, 5-7, 6-9, 9-11, 9-13 – atsedenaldia- 11-14, 12-17, 12-20, 13-23, 17-26 eta 20-29