Zailena egin ondoren, 43. minutuan 20-16ko markagailuari buelta eman ondoren, Karstenen gol batek aurretik jarri du super amara Bera Bera minutu eta erdiren faltan eta Silvak Samartinen jaurtiketa urrundu du, baina ondorengo erasoan Donostiako taldeak baloia galdu du eta amaierarako segundo gutxi falta zirenean, Bufornek berdinketa ezarri du, Porriñoko Munizipalean.

Gaur ere ez da fin ibili super amara Bera Bera partidako lehen minutuetan, nahiz eta Silvak bi geldiketa jarraian egin, baina lau galera kateatu ditu eta bere lehen jaurtiketa 3. minutuan iritsi da, asmatu gabe gainera. Aldiz, Bufornek eta Barrosek, kontraerasoan Porriño aurretik jarri dute, Tchaptchetek pibotetik murriztu duena. Bufornek berriro asmatu du, baina bost minuturen buruan, Silvak gelditu egin du eta kontraerasoa jaurti du Hernandez birritan eta Etxeberria, talde donostiarra aurretik jarriz. Fernandesek abantaila handitu du ondoren (11 ': 3-5).

Hala ere, arazoa eraso geldoa zen. Fernandesek Tchapchetekin bat egin du (4-6), baina ez zen Cavo eta Arrojeriaren eguna, eta Hernandezen gola eta Boadarena azken segundoan izan da erasoko balantzea lehen zatia, Karstenen penaltiz sartutako bi golaz gain. Conservas Orbe Rubensa Porriñok, ordea, Barros eta Casasola aurkitu ditu atsedenaldira abantailarekin iristeko (12-10).

Bigarren zatian, super amara Bera Berak Porriño estutu du, Karstenek asmatu duelako, batez ere zazpi metroetatik. Kontra-golean argentinarrak berdinketa lortu du (16-16) kanporaketa bikoitzari eutsita, baina galiziarrek Buforn, Casasola eta Barrosekin (19-16) berriro tartea ireki dute berriro. Bonok 20-16koa jarri du 43. minutuan alarmaz piztuta.

Baina ez da inoiz talde hau hiltzat jo behar. Fernandesek lehenbizi, Tchaptchetek kontraerasoan eta Karstenek zazpi metrotik bat jarri zioten Bera Berari. Silvak esku hartzen zuen, baina hirutan berdintzeko aukera galdu du Donostiako taldeak. Bufornek arnasa eman dio bere taldeari baina Etxeberriak erantzun du. Imanol Alvarezek 7x6koaren apustua egin du, Erauskinek berdinketa lortu du, Samartinek ezin izan zuen Silva gainditu eta Karstenek zuloa ikusi du Ayelen gainditzeko. Silvak errepikatu egin du Galiziako jokalariren aurrean, baina galera inozo batek Porriñori eman dio aukera berdintzeko, Buforn galdu ez duena.

Ondorioz, super amara Bera Bera hirugarren postura jaitsi da, Elx eta Malagarengandik puntu bakarrera, baina igandean (12etan) Gascan liderra iritsiko da.

Fitxa teknikoa: Orbe Rubensa Porriño 22 kontserbak, Bera Bera 22

Orbe Rubensa Porriño kontserbak 22 (12+10): Ayelen, Samartin (1), Casasola (6, 3p), Valles, Prelchi, Buforn (6) eta Barros (5) – hasierako zazpikoa- Santomé, Bengoetxea, Campo (1), Bono (2) eta Fermo (1), Palomino (p.s.)

super amara Bera Bera 22 (10+12): Silva, Etxeberria (3), Arroyo, Tchaptchet (4), Fernandes (2) Arrojeria eta Hernández (3) – hasierako zazpikoa-, Cavo, Erauskin (1), Gavilán, Karsten (8, 5p), Blanco, Boada (1), Menéndez, Loidi eta Aalla (p.s,).

Epaileak: Jorge Escudero eta Jesús Escudero (ikastetxe kantabriarra)

Kanporatuak: Prelchi (Conservas Orbe Rubensa Porriño) eta Gavilan, Karsten, Arroyo eta Arrojeria (super amara Bera Bera)

Partzialak: 2-1, 3-4, 5-6, 8-7, 9-8, 12-10 – atsedenaldia- 14-13, 17-16, 20-17, 20-19, 21-20 eta 22-22