super amara Bera Berak garaipen bikaina lortu du gaur arratsaldean Costa del Sol Málaga liderraren aurka (25-21), eta horrek berdinketa hirukoitza eragin du Guerreras Iberdrola Ligako lidergoan, Atticgo BM Elx donostiarren eta malagarren artean. Halere, historia errepikatu egin da. Erauskinek average delakoa berdintzeko aukera izan du zazpi metroetatik, baina Castellanosekin egin du topo. Partida borobiltzea falta izan da, baina super amara Bera Berak konfiantza berreskuratu du eta Gascak, berriz ere, gozatu egin du bere taldearekin.

super amara Bera Berak beste hasiera zail bati aurre egin behar izan dio. Oraingoan, ordea, sentsazioak desberdinak ziren, defentsak, oso gogor, Malagako erasoa estutzen duelako, baina arazoa erasoa izan da. Lehen bost jaurtiketak huts egin ditu, Castellanosek Karsten eta Etxeberria gelditu ditu eta gainera, prezipitazioak hiru baloi galera eragin ditu.

Costa del Sol Malagak, berriz, eskuineko hegalean zuloa aurkitu du. Medeirosek izan zituen lauretan asmatu du eta, gainera, kontra-golean sartu du. Ondorioz, 3-8 lehen zatiaren erdialdean. Baina Alice zazpi metrora irten da Bitolo geldiarazteko eta erasoan Bera Berak asmatu egin du aldea murrizteko. 3-9 balizko batetik 9-9ko berdinketara pasa da partida Tchaptchetek, Hernandezek eta Erauskinek penaltiz sartutako golei esker. Limak Arderius ordezkatu du eta Bitolo Espe López baina ez du emaitza onik eman donostiarren defentsaren intentsitatea tarteko, Tchaptchet eta Arroyon, biak 19 urtekoak, Etxeberria eta Menendezen laguntzarekin, besteak beste, eta Blanco bigarren denboran bezala. Meritu handiko lana, Malagaren lehen lerroak eskarmentu handikoa delako.

super amara Bera Bera partidan sartzen da. Suso Gallardok partida gelditu du, baina ez etxekoen erreakzioa, Argentinako hirukotearekin 3-0ekoa ezarri baitzuen. Gipuzkoarrek partida berdindu dute baina Malaga Pessoarekin arnasa hartu du, halere, ondoren ezin izan dut Alice Silva gainditu penaltian.

Bigarren zatian, Costa del Sol Malagak lehen gola egin du, Arderiusek zazpi metrotatik, baina hortik aurreta taldea bakarra egon da Gascan. super amara Bera Berak estutu du erasoan ere, nahiz eta Castellanos izan bere taldeari eusteko. Mariane Fernandesek Malagako defentsa desegonkortu du lehenik, eta Tchaptchetek gero, jaso dituen baloiek etekinak lortzen baitzituzten (6/6). Bien artean 5-0 partziala sinatu dute partida guztiz iraultzeko (37’: 14-11). Gallardok partida gelditu du berriro. Cesáreok sartu du Malagaren lehen gola 40. minutuan (16-12). Baina Fernandes bolada onean zegoen, bi jaurtiketa lotu ditu bere taldea abantaila handituz (41 ': 18-12).

Malagak zazpi metroetatik erreakzionatu du Arderiusekin eta Espe Lopezen jokaldi batean. Baina Erauskinek ere asmatu du penaltiz eta hamar minuturen faltan aberage delakoa izan da bi taldeetan arteko lehia. Costa del Sol Malagak bost golegatik irabazi zuen El Carranquen eta etxekoek Tchaptchet aurkitu dute eta kanpotarrak, Espe Lopez.

Azken jokaldian, partida amaituta, Erauskinek zazpi metroetatik golen aldea berdintzako aukera zapuztu du Castellanosek. Atticgo Elxek Vilavan lortutako garaipenak (25-35) lider jarri ditu ilizitanoak – hurrengo aurkaria Gascan – golen aldeagatik, Elxek 86 gol alde, super amarak 80 eta Malagak, 27. Hala ere, super amara Bera Berak garaipena dastatu du, txapelketa amaierara arte jarraitu beharreko bidea finkatuz.

Fitxa: Super amara Bera Bera 25, Costa del Sol Málaga 21

super amara Bera Bera 25 (9+16): Aalla, Etxeberria, Cavo (2), Menéndez, Tchaptchet (6), Arroyo eta Arrojeria (2) – hasierako zazpikoa- Karsten (3, 1p), Hernández (1), Gavilán (1), Blanco, Fernandes (6), Erauskin (4, 3p) eta Silva (o.a.)

Costa del Sol Málaga 21 (10+11): Castellanos, Sole López (2), Doiro (2), Cesáreo (1), Arderius (2p), Espe López (5) eta Medeiros (5) – zazpi metro- Bitolo (1), Bravo (2), Lima, Vela, Cuadrado, Pessoa (1) eta Fernández (o.a.)

Epaileak: Alejandro Hoz eta Alex Riloba (kantabriarrak)

Kanporatuak: Fernandes eta Arroyo (super amara) eta Cesáreo (2), Bravo eta Medeiros (2) (Costa del Sol Málaga)

Partzialak: 0-1, 1-3, 3-8, 5-9, 6-9, 9-10 – atsedenaldia- 12-11, 16-11, 19-14, 21-15, 24-18 eta 25-21

Gertaerak: Ambros Martin Guerreras selekzioko hautatzailea bertan izan zen.