super amara Bera Berak Granollersen lortutako berdinketa eta batez ere sentsazio txarrak uxatu ditu gaur, partidari hasiera bikainari esker, Elda Prestigio aise gainditu du (39-21), Costa del Sol Malagarekin partekatutako lidergoan jarraitzeko.

Urteko azken partidak Etxeberriaren baja ekarri du, Karsten, Loidi eta Louisenari gehituta, eta Eldak ezin izan zuen Escribano – aulkian –, Prades atezaina eta Kassia Cesar erabili, besteak beste. Etxekoen intentsitateak Alacanteko jokoa eragotzi du, eta, gainera, hasieran bi penalti huts egin ditu. super amara Bera Berak Gavilánekin bat egin du, Fernandesek besoa askatu du eta Blancok kontraerasoan jarraitu du bigarren partzialean 7-1ekoa jartzeko.

Vanesa Amorosek partida gelditu du, baina ez donostiarrak. Gonçalvesek zortzigarren minutuan egin du lehen gola, baina 17.ean gorria ikusi du Fernandesen aurpegian talka egiteagatik. Erauskinek eta Blancok lekukoa hartu dute gipuzkoarren artean, Aallaren laguntzarekin partida erabat apurtzeko, nahiz eta Eldak Lima aurkitu duen ezker hegalean. Ondoren, Duquek bi jaurtiketa utzi ditu. Alacanteko taldeak 7x6rekin saiatu dira, baina Tchatchetek gola egin du zelai erditik. Atsedenaldian, 18-10.

Bigarren zatian, Gavilanek (golegile nagusia) asmatu du, Aallak Rodriguez eta Lima gelditu ditu eta Eldak zortzi minutu behar izan ditu gola sartzeko. Etxekoek ardura hori elkarbanatu dute eta Eldan Martinez gaztea izan da donostiarren defentsan gainditzen lortu duena.

Aldea ikusita, partidaren erritmoa jaitsi egin da, Arroyok jaurtiketa bikaina utzi du, Cavok bezala eta Eldan Alba Fernandez atezain gazteak eta Hvodz debuta egin dute.

Ondorioz, garaipenarekin itzuli da Gascara super amara Bera Bera, batez ere, sentsazio onak berreskuratzeko balio izan duena. Orain beste geldialdi bat Espainiako Selekzioen arteko Txapelketa dela eta. Ondoren, neguko aldapa etorriko zaio super amara Bera Berari A Sangriña bezalako kantxa zail batean itzuliko baita ligara 2024ko urtarrilaren 13an.

Urte berri on!

Fitxa teknikoa: Bera Bera 39, Elda Prestigio 21

super amara Bera Bera 39 (18+21). Aalla, Erauskin (6, 2p), Cavo (4), Gavilan (7), Boada, Fernandes (6), Blanco (4) -hasierako zazpikoa- Menéndez (3), Tchaptchet (5), Arrojeria (1), Hernández (3), Arroyo (1) eta Silva (o.a.)

Elda Prestigio 21 (10+11): Sánchez, Gonçalves (1), Rodríguez (1), Azcune (1), Duque (2), Martínez (6) eta Lima (4) – hasierako zazpikoa- García (1), Mulet (1), Rivadeneira (2), Pastor (2), Hvodz, Fernández (o.a.).

Epaileak: Mikel Gayoso eta Eder Gómez (euskaldunak)

Kanporatuak: Menéndez (2) super amara Bera Bera eta Gonçalves (gorria 17. minutuan)

Partzialak: 3-0, 7-1, 11-5, 13-5, 16-7, 18-10 – atsedenaldia- 19-10, 23-11, 26-14, 30-18, 35-21 eta 39-21