Partida osoa atzetik joan ondoren, Etxeberriaren bi kontraerasok super amara Bera Bera bi goleko abantailarekin jarri dute (24-26) lau minutu baino gutxiago falta zirela, baina gipuzkoarrek ezin izan dituzte ondo kudeatu hurrengo hiru erasoak, eta defentsak Capdevilak izan duen azken baloia puntu bat urratu du (26-26). Ondorioz, lidertzari eutsi diote gipuzkoarrek orain Costa del Sol Malagarekin berdinduta, Atticgo BM Elx gaindituta.

Hilabeteko geldialdiaren ondoren lehiaketara itzultzea zaila da. KH7 BM Granollersi pasa den asteartean gertatu zitzaion, Porriñon (30-20), eta super amara Bera Beraren partida hasierak antzeko amaiera iragartzen zuen, gipuzkoarren sistemak ez zuen ezer onik adierazten, ez defentsan, ez atezain, ez trantsizioan... Eta hori Alvarezek aurrekoan ohartarazi zuela, hasiera ona behar zuela taldeak. Tchaptchet pibotean argi printza bakarra zen, distantzia murriztu zuen lotura (4 ': 4-2).

Hurrengo partzialean are gehiago korapilatzen zen asuntoa. Marta Merak lau aldiz geldiarazi zuen Fernandes, eta gainera Polonio aurkitu zuen, kontraerasoan, 8-3 kezkagarria jartzeko. Somazak penaltia zutoinera bidali zuen eta jarraian Arroyo izan zen bere taldea partidan sartu zuena hiru jaurtiketa jarraian gauzatuz, Aallaren ekarpenarekin.

Cavok gol bakarrera murriztu zuen aldea, baina galerek, asko infantilak, arnasa ematen zioten KH7 BM Granollersi Carla Gonzalezen ezker hegalekoaren bidez, eta, posizioan, Guarieirok hartu zuen lekukoa, berriz ere bere taldea urruntzeko (21 ': 12-9). super amara Bera Bera lanera itzuli zen. Gavilanek jarri zuen pibotean 14-13koa, Blancok berdindu egin zuen zazpi metroetako marratik, baina Granollersek berriro estutu zuen Guarieirorekin eta Vilarekin, penaltiz. Atsedenaldian 16-14.

Bigarren zatian, super amara Bera Berak intentsitate handiagoa erakutsi zuen defentsan, Cavok birritan murriztu zuen aldea, baina kostata iritsi zen berdinketa Guarieiroren bultzadagatik (38 ': 20-18). Alboko argentinarra berriro sartu eta partida ados jartzea lortu zuen. Poloniok, kontraerasoan, abantaila itzuli zuen; Tchaptchetek erantzun. Fernandesek asmatu egin zuen berdinketa berriro lortzeko eta Granollersek hegaletatik huts egin ondoren, Etxeberriak lehen abantaila eman zion super amara Bera Berari 51. minutuan. Aallak gipuzkoarra aurkitu zuen 24-26koa jartzeko baina Capdevilak asmatu egin zuen eta Somazak, joko geldoaren ertzean, gipuzkoarren defentsa gainditu zuen. Alvarezek partida gelditu zuen jokaldia prestatzeko, baina bere taldeak ez zuen jaurtitzerik izan. Gerora Capdevilak egin zuen, baina erdiko atzelari katalanak gora bidali zuen jaurtiketa, Blanco Guarieiroren atzetik zebilen bitartean.

Fitxa teknikoa: KH7 BM Granollers 26, super amara Bera Bera 26

KH7 BM Granollers 26 (16+10): Mera, Vila (3p), Guarieiro (6), Capdevila (3), Polonio (5), Somaza (2), González (4) – hasierako zazpikoa-, Castañera (2), Kofler, Portillo, Tort (1) eta Rodrigues (p.s.)

Bera Bera 26 (14+12): Silva, Cavo (6), Menéndez, Tchaptchet (3), Arroyo (4), Arrojeria, Fernandes (1) eta Hernández (2) – hasierako zazpikoa- Erauskin, Boada (1), Gavilan (3), Etxeberria (3), Blanco (3, 2p) eta Aalla (p.s.).

Epaileak: Tania Rodríguez (valentziarra) eta Lorena García (aragoikoa)

Kanporatuak: C. González (Granollers) eta Arroyo (2) (super amara)

Partzialak: 5-2, 8-3, 9-6, 11-9, 14-11, 16-14 – atsedenaldia- 18-16, 20-18, 23-23, 24-24, 24-25 eta 26-26