super amara Bera Berak galdu egin du gaur Replasa Beti Onak-en aurka, Ignacio Ocio Memorialaren lehen edizioan, Hernanin (25-28, 14-14 atsedenaldian), partida parekatu batean, bigarren zatian talde nafarrak hiru goleko errenta kudeatzen jakin duelarik.

Datorren ostiralean Granollersen jokatuko den Liga txapelketaren itzulera prestatzen ari dira gipuzkoarrak eta astelehenean aste arrunt bati ekingo diote. Etxeberria, Fernandes, Cavo, Karsten eta Gavilan Mundialisten, Louis eta Loidiren bajak zituztela, Imanol Álvarek eta Jon Begiristainek bigarren taldeko jokalariek June Ruiz de Gauna eskuin hegalekoa, Irati Azkue pibotea eta Ainara López albokoa deitu zituzten, pixkanaka partidan sartuz joan direnak.

Asteazkenean Valladoliden bezala, lehen lerroak erritmo bizia ezarri du, baina erasoan Beti Onak taldeak ere erantzun du. Tchaptchetek eta Arroyok osatzen zuten erdiko defentsa Menendezen eta Hernandezen laguntzarekin, Erauskin eta Boadarekin kanpoan, Silva atezain zutela. Minutuek aurrera egin ahala defentsak egonkortu egin dira, Bera Bera markagailua menperatzen saiatu da baina Beti Onak taldeak ez du etsi. Atsedenaldian, 14-14.

Bigarren zatia bide beretik hasi zen, hala ere, Beti Onaken aulkiaren sakontasunak lagunartekoa gainditu zuen. Bigarren zatiaren erdian, talde nafarrak hiru goleko errenta hartu zuen eta kudeatzen jakin zuen Ignacio Ocio Memoriala eskuratzeko.

Fitxa teknikoa: Super amara Bera Bera 25, Replasa Beti Onak 28

super amara Bera Bera 25 (14+11): Silva, Erauskin (3), Menéndez (1), Arroyo (1), Tchaptchet (5), Boada (2) eta Hernández (1) – hasierako zazpikoa- Blanco (6), Arrojeria (1), Ruiz de Gauna (1), Ainara López (1), Irati Azkue (1) eta Aalla (o.a.)

Replasa Beti Onak 28 (14+14): Encinas, A. García (1), Gutiérrez (4), Sans, Mallo (1), Fernández-Agustí (5), Canas (4), Grasielly (2), P. García (1), Hernández, Romero, Zamora (2), Urbitarte (4), Fonkeng (4) eta Luzuriaga.

Epaileak: Javier Arana eta Markel Larramendi (euskaldunak)

Kanporaketarik gabe

Partzialak: 3-3, 5-4, 6-6, 9-8, 12-12 – atsedenaldia- 16-16, 18-19, 20-23, 21-24, 22-26 eta 25-28