2019an orduko EHF Cupeko multzoen fasea jokatu zuenetik, super amara Bera Berak ez du inoiz hain gertu izan Europako ligaxkara itzultzea. Eta hori erronka zaila zen, are gehiago joaneko partidaren aurkako emaitzarekin (39-32), baina balentriari aurre egiteko arrazoiak, itxaropena, ilusioa eta motibazioa zeuden. Eta datuak. Baina azken minutua krudela izan da, ez du egindako partida saritu, Gascari eskaini dion ikuskizuna, harmailak betea, taldeak behar zuen bultzada emanez eta kanporaketa pasa izan balu bezala agurtu duena. Lehenengo Karstenek, minutu bat baino gutxiagoren faltan, eta gero Boadak, partida amaituta, zazpi metroetatik kanporaketa berdintzea eskuetan izan dute, baina ezin izan dute Granlund atezaina gainditu.

super amara Bera Berak European League-ari erakutsi nahi ziolako taldekako fase batean lehiatu daitekeela erakutsi nahi izan du. Eta lehen defentsatik egin du. Alvarezek 6-0 presioaren aldeko apustua egin du, Gavilan eta Arroyo erdian direla, Etxeberria eta Karsten ondoan dituela, Cavo eta Hernandez kanpoaldean eta Aalla atezain. Defentsak funtzionatu du, baina erasoak ez du asmatu, eta Sola HK-k aurrea hartu du markagailuan.

Baina ez du luze iraun. Aallak erantzun du, Karstenek aterik hutsik berdindu du eta gero Arroyok eta Argentinako internazionalak bere taldea luzatu dute (17 ': 8-6). Baina Herrem bi aldiz berdindu du, kontraerasoan eta hegaletik. super amara Bera Berak, erasoan pazientzia izan du hizpide, Fernandes inspiratu bat aurkitu du atsedenaldira itxaropenez iristeko (15-11). Defentsa bikaina, erasoan baloiak galdu gabe, eta horrek zaildu egin du Solak kontraeraso bortitzak.

Bigarren zatian, Arrojeriak bere taldea epikara gidatu du (16-12), baina berehala erantzun du Rushfeldt Deilak. Usurbilgo erdiko atzelariaz gain – lau gol- super amara Bera Berak Tchaptchet (lau) eta Fernandes (bost) aurkitu ditu eta pixkanaka errenta handitzen joan da, hiru eta lau golen artean kokatuz.

Behin baino gehiagotan, bosteko tartea lortzeko aukerak izan dituzte, baina ez dute asmatu. Sola HK bigarren zatiaren erdialdera hurbildu da (23-20) Magnussenen gol  ikusgarri batekin, baina etxekoek sinesten jarraitu dute eta Gasca, estutzen.

Fernandesek eta Gavilanek bostekoena jarri dute, baina Sola HK-k, kontra-goletik, erantzun bikaina eman dio, batez ere Magnussen hegalekoarekin. Eta azken minutuak iritsi dira, lau goleko aldearekin (31-27), Silvaren geldiketa bati eta Arroyoren sarketa bati esker. Tchaptchetek asmatu egin du eta Fernandesek sei goleko abantaila eman dio super amara Bera Berari hiru minuturen faltan (33-27). Holtak Alice gainditu du zazpi metroetatik, Fernandesek harmailei sinetsarazi dio, Silvak bezala, eta azken minutuan, Elke Karsten, ezker hankan min hartu zuenean erretiratu egin behar izan zuena, zazpi metroetara hurbildu da, baina bere jaurtiketa Granlunden ezker ankak urrundu du. Sola HK-k baloia galdu du hurrengo erasoan, super amara Bera Berak ezin izan du kontraerasoa lotu, Alvarez trebe aritu da hutsartea eskatzen eta bost segundoren faltan Etxeberria gola sartzeko zorian egon da. Epaileek baina zazpi metro adierazi dute, baina Boadak Granlundekin topo egin du berriro, berdinketa haustea saihestuz, kanporaketa zazpi metroetako lerro beretik argituko zelako.

Azken finean, partida bikaina izan da gaur eguerdian Gascan bizitakoa, autoestimuan eta konfiantzan irabazten duen talde honen beste urrats bat – Ligan lehen itzulian bakarkako liderra – eta ziurrenik gaur pabiloian egon denak errepikatuko du…

Fitxa teknikoa: Super amara Bera Bera 34, Sola HK 28,

Bera Bera 34 (15+19): Aalla, Etxeberria (1), Cavo (4), Gavilan (2), Arroyo (2), Karsten (4, 1p) eta Hernández (2) – hasierako zazpikoa- Boada (2), Fernandes (8), Tchaptchet (5) Arrojeria (4), Erauskin, Blanco, Loidi, Menéndez eta Silva (o.a.)

Sola HK 28 (12+16): Granlund, Magnussen (6), Novak (5), Wolff (2), Knutsen (3), Rushfeldt Deila (5), Herrem (3) -hasierako zazpikoa- Barka, Haugseng (1), Holta (1p), Kristiansen (2p) Raestad, Terland, Qorraj, Skartveit (p.s.), Fossum (o.a.)

Epaile bikotea: Florian Hofler eta Andreas Schmidhuber (Austria)

EHF ordezkaria: José Jorge (Portugal).

Kanporatuak: Tchaptchet (super amara) Bera Bera eta Wolff, Holte, Barka eta Rushfeldt Deila (Sola HK)

Partzialak: 1-1, 2-4, 6-6, 9-8, 11-10, 15-12 – atsedenaldia- 18-15, 20-16, 25-21, 28-25, 31-27 eta 34-28

Argazkia: Oscar Araujo