Irabazteko baloia izan arren, super amara Bera Berak merezitako berdinketa lortu du Huerta del Rey pistan, Caja Rural Aula Valladoliden aurka (26-26, atsedenaldian 14-11), O 'Mullonyniri esker puntu bat berreskuratu duelarik.

Imanol Alvarezek atarikoan zioen Aulak 30 gol sartzen bazituen bere taldeak arazoak izango zituela – bertako partida guztietan egin izan du – eta, bigarren zati bikain bati esker, etxekoak marka horretatik urrun geratu dira. super amara Bera Berak ohi baino erritmo baxuagoa ezarri du Aula Valladolidekin joan-etorri batean sartzea saihesteko, baina lehen zatian bi baldintza izan ditu: alde batetik, gipuzkoarren lau jokalari izan dira kanporatu –Aulak bat ere ez- eta, bestetik, punteria finagoa Valladolidekoetan, nahiz eta Aalla bikain aritu zen zazpi geldiketekin baina Sanz, hamaikarekin, bikain aritu da. Eta atezainak esku hartzen ez zuenean, zutoinek egiten galerazi dute gola.

Partidaren hasieran, bi taldeak 6-0an, partida bat jokatu zen. O 'Mullonyk hartu du protagonismoa Aulan eta Hernandezek, zazpi metroetatik berdindu du birritan. 11. minutura, Arroyok bigarren kanporaketa ikusi du, garrantzitsua, izan ere, Karstenekin batera Menendez ere baja izan baita gerrialdeko min baten ondorioz. Loidi defentsan jarri da baina super amara Bera Bera erasoan arintasun gutxiko fasean sartu da, hamar minutu golik egin gabe, Aulak lau goleko abantaila hartu du (11-7). Arroyo ondo sartu zen ezker hegalean, eta Boadak, barneraldi batean, aldeak murriztu ditu atsedenaldira iritsi baino lehen (14-11).

Bigarren zatian, super amara Bera Berak bazterketa bikoitzeko egoera bat alferrik galdu zuen, eta Aula errentari eustsi dio. Gonzalez de Garibaik Aallarekin talka egin du, bere taldea partidan mantentu duena, lehen zatiko erritmo berarekin, beste batzuetan baino nabarmen baxuagoa. Blanco O 'Mullonyra gelditzera atera da – Aularen aukera ia bakarra– eta pixkanaka donostiarrek errenta murriztu dute, Cavo eta Fernandesen asmatuz (17-15). Zamorarrak berriro gola egin du, baina Loidik kontraerasoan eta hegaleko brasildarrak berdinketa lortu dute (20-20).

Super amara Bera Bera aurretik ere jarri da O 'Mullony atseden hartzen ari zela aprobetxatuz, Gavilanen (sorbaldak jota erretiratu behar izan zen) eta Cavoren (22-23) golekin. Tchaptchetek zutoinarekin topo egin zuen 23-25ekoa izango zena, baina itzuleran, Zamorako internazionalak hiru gol egin ditu, berdinketa lortzeaz gain, Aula aurretik jarriz (26-25).

Lydia Blanco ez da kokildu berdinketa jartzeko (26-26) eta Aularen jabetzan, donostiarren defentsak muturrera eraman du, joko geldora, baina azken erasoan ez da jaurtitzeko aukerarik izan.

Azken finean, Norvegiako lehia erabakigarritik egun gutxira, super amara Bera Berak bigarren postuari eutsi dio Guerreras Iberdrola Ligan 19 punturekin, bere hiru sailkatze onenak bisitatu dituelarik: Malaga, Elx eta Valladolid.

Fitxa teknikoa: Caja Rural Aula Valladolid 26, super amara Bera Bera 26

Caja Rural Aula Valladolid 26 (14+12): Sanz, Lucio (4), O 'Mullony (10), Botella, E. Álvarez (7, 5p), Laguna (1), González de Garibay (2) – hasierako zazpikoa- Téllez (1), T. Álvarez, Romero (1), Anton eta Robles (o.a.)

super amara Bera Bera 26 (11+15): Aalla, Etxeberria (1), Cavo (4), Arroyo (2), Arrojeria, Tchaptchet (1) eta Hernández (4p) – hasierako zazpikoa- Fernandes (6), Boada (1), Loidi (3, 1p), Erauskin (1), Gavilan (1), Blanco (2) eta Silva (o.a.)

Eepaileak: Víctor Navarro eta Fernanda Espino (Kanariarrak)

Kanporatuak: Bergara eta Botella (Aulatik) eta Arroyo (2), Gavilan eta Arrojeria (Bera Beratik)

Partzialak: 2-2, 4-3, 8-7, 9-7, 12-9, 14-11 – atsedenaldia- 16-13, 17-15, 20-19, 21-22, 23-24 eta 26-26