Bigarren zatian lortutako 14-2ko partzialari esker, super amara Bera Berak Replasa Beti Onak gainditu du gaur arratsaldean (33-30, 15-13 atsedenaldian) Egiako Nazioarteko Txapelketaren 28. edizioa eskuratzeko.

Luzuariagak eta Aallak ondo ekin diote norgehiagokari, baina Arroyok markagailua inauguratu du, Isi Fernandez-Agustiren jarraian erantzun duelarik pibotean. Ondoren, Beti Onak taldeak aurrea hartu du Arroyoren kanporatzea aprobetxatuz, Canas oso aktibo izan da eta Retegi barneraketa gauzatu ditu. Etxeberriak eta Fernandesek birritan berdindu dute baina ez dute Alvarezen hutsartea saihestu. Beti Onak-ek 5-1ean defendatu du Paula García aurrean jarrita eta 6-0ean super amara Bera Berak Arroyo eta Gavilan erdian kokatu ditu. Ondoren, Menendezek Arroyo ordezkatu du.

Eider Hernandezek 6-8koa jarri du, baina Louisek eta Fernandesek berdindu dute lehia. Aldaketa gehiago iritsi dira, Loidi, Tchaptchet, Hernandez eta Erauskin. Loidiri jaurtiketa kanpora joan zaio, Canasek penaltiz sartu du gola, Luzuriagak Menendez gelditu du, Aallak Sans eta Fernandez-Agustiren saiakerak eta Erauskinek aurretik jarri du bere taldea.

Zabala sartu da, Loverak berdindu du, baina Loidik eta Hernandezek 12-10ekoa jarri dute, azken honek kontraerasoan, baina Zalguizurik eta Eider Hernandezek berriro berdindu dute (12-12, 24. min). Erauskinek, jaurtiketa eder batez, asmatu du, Zabalak Paula Garcia eta Lovera gelditu ditu, baina Loidik eta Menendezek Luzuriagarekin egin dute topo. Garcia kanporatua izan dela aprobetxatuz, Loidik Tchaptchet ikusi du eta nafarra bere talde ohiaren aurrean estreinatu da eta Erauskinek, kontraerasoan, 15-13koa jarri du atsedenaldirako bi segundu falta zirela.

Bigarrenan, Zabalak Loveraren lehen jaurtiketa gelditu arren, Beti Onak taldeak 0-4ko partziala lortu du Sans, Hernandezen bi aldiz golegile, eta Ayelen Garciari esker. Louisek ez du asmatu eta Encinasek Cavoren barneratzea atera du, halere Etxeberriak, hegaletik eta Cavoren pasea hartuta Tchaptchetek bere indarra erakutsi du (36 ': 17-17). Arroyoren laguntzarekin, pibote nafarrak super amara Bera Bera aurreratu du. 14-2ko partzial handi baten hasiera izan da.

Eider Hernandezek gol bikaina utzi du, joko geldoaren ertzean, eta berriro berdindu du partida (18-18). Cavok gogoratu du nolakoak diren bere barneraketak (19-18). Silva sartu da, defentsan egindako lapurretei esker, Etxeberriak kontraerasoan sartu du gola, eta Arrojeriak Tchaptchet ikusi du, eta Cavok aldea handitu du (42 ': 22-18).

Zamorak, hegaletik, aldeak murriztu ditu, baina Cavok, orain urrunetik, erantzun egin du, horrez gain, defentsan lapurtu du baloia eta Loidik gauzatu du kontraerasoa (23-19). Tchaptchetek eta Etxeberriaren abiadurak Beti Onak gainditu dute (50 ': 26-19).

Alvarezek aldaketak sartu ditu: Boada, Hernandez, Tapia, Erauskin eta Vazquez, eta donostiarrak gola sartu du sartu bezain laster. Erauskinek kontraerasoan beste gol bat egin du eta Loidi barruraino sartu da (29-19) 14-2ko partziala jartzeko.

Azken minutuetan, Vazquezek bi gol sartu ditu, barneraketan eta kontraerasoan, lapurretaren ondoren, Loidik baselina bat utzi du, zaleen txaloak bereganatuz, eta Aallak, Silvaren ordez, pare bat geldiketa egin ditu. Azken finean, sentsazioak hartzen joateko proba berria.

Ostiralean, Frantziara bidaia.

Super Amara Bera Bera 33 (15+18): Aalla, Etxeberria (5), Arrojeria (1), Gavilan (1), Arroyo (1), Fernandes (3) eta Louis (1) – hasierako zazpikoa- Boada (1), Menéndez, Loidi (5), Tchaptchet (5), Erauskin (3), Hernández (1), Cavo (3), Tapia, Vázquez (3) eta Zabala (o.a.) eta Silva (o.a.)

Replasa Beti Onak 23 (13+10): Luzuriaga, Zamora (1), Retegi (3), Fernandez-Agustí (1), P. García (2), Hernández (6) eta Urbitarte (3) – hasierako zazpikoa- Sans (2, 1p), Lovera (1), Canas (2, 1p), Zalguizuri (1), A. García (1), Ainciburu eta Encinas (o.s.)

Epaileak: Álvarez (euskal ikastetxea) eta Bustamante (Nafarroako ikastetxea)

Kanporatuak: Arroyo (2) super amaratik eta Paula García eta Fernández-Agustí Beti Onaketik

Partzialak: 2-1, 5-5, 6-8, 9-9, 12-12, 15-13 – atsedenaldia- 15-17, 20-18, 24-19, 26-19, 29-20 eta 33-23

Argazkia: Óscar Araujo