Super Amara Bera Berak zazpigarren Erreginaren Kopa irabazi du gaur arratsaldean Malagako Martin Carpena kiroldegian KH7 BM Granollers gaindituta (31-25, 16-11 atsedenaldian), defentsa itogarriari eta erasoan erakutsitako pazientziari esker.

Imanol Alvarezen liburua bikain interpretatu dute jokalariek, nahiz eta KH7 BM Granollers hasierako minutuetan nagusi izan. Hasieratik, defentsa irekitzearen alde egin zuen Bera Berak, Polonio aurreratuan zela, Loidi erdian, Etxeberria eta Arcos pixkat aurreratuta  eta Karsten eta Cavo hegaletan. Hernandezek Loidiren lekua hartu du erasoan.

Ana Gonzalezek markagailua ireki du, Arcosek penaltia huts egin du eta Veguek 0-2ko kontraerasoan sartu du. Lehen hiru erasoek huts egin arren, defentsak funtzionatu du eta Hernandezek gola sartu du, baina Arcosek birritan ez du asmatu. Silvak Kofler gelditu du, baina lehen boladak ez du funtzionatu. Karsten kanporatua izan da eta Veguek penaltia sartu du (7 ': 1-3).

Arcosek, laugarren saiakeran, asmatu du baina Veguek erantzun du. Fernandesek gola egin du, Silvak Gonzalez gelditu du eta Etxeberriak berdinketa lortu du, Milagrosek Granollers aurreratu du berriro, Wigginsek Polonio gelditu, baina Cavok gurutzatu egin du baloia berdinketa lortzeko (13 ': 5-5) eta Etxeberriak hegaletik erdira biden geldiezina izan da Bera Bera lehen aldiz aurreratzeko (14': 6-5), Poloniok, kontraerasoan, aldea handitu duelarik.

Aldaketak iritsi dira: Erauskin, Louis, Gavilan, Arcos eskuin hegalean, baina Wigginsek Fernandes gelditu du eta Granollersek Brasil jokalarian argi printza batzu aurkitu ditu erasoan (hiru gol). Baina Silva inspiratuta zegoen, Fernades bezala. Robert Cuestak partida gelditu du, Somazak ezin izan zuen Silva gainditu, Gavilanek aldea handitu du (11-7), Brasil eta Arrojeria goletan lehiatzen ari zirelarik, Erauskinek gola sartu du hegaletik eta defentsa bikain irakurrita kanpoaldetik atera da baselina bikain bat gauzatzeko (15-11). Veguek Kopa osoko bere lehen penaltia huts egin du Aallaren aurka eta Fernandesen azken baloia sartu du ozta-ozta. Atsedenaldian, 16-11

Bigarren zatian, defentsan kontzentrazio-maila egiaztatzeko aukera ematen duen jokaldiarekin hasi da, Cavok Vegueri pasea eman dio eta, gainera, baloia berreskuratzeari ekin zion. super amara Bera Berak lehen erasoak huts egin ditu, jaurtitzera iritsi gabe, Karstenek besoa askatu duen arte, gainera lapurtu eta errozkaz sartu du (32 ': 18-11).

Granollersek 0-2ko partziala lortu du Veguerekin eta Milagrosek, Hernandezek hegaltik erantzunda, gol trukea egon zen, kontra-goleko hegalekoarekin.

Arcosek Arrojeria ordezkatu du zuzendaritzan, Veguek kontraerasoan sartu du bere taldea hurbiltzeko (42 ': 22-17), baina Cavok erantzun du. Kofler barrura sartu da, Fernandesek atseden eman zion Karsteni. Silvak Kofler gelditu du eta Imanol Alvarezek partida gelditu du ideiak ordenatzeko.

Gavilan eta Louis sartu dira, defentsa 6-0era jaitsi da, Fernandes kanporatua izan da, Milagros eta Capdevilaren artean hirura jarri dute bere taldea, baina Louisek erantzun du 25-21, Cavok behartu du penaltia, Arcosek gauzatu duena. Granollersek defentsa aurreratu du, Arcosek Gavilan aurkitu du eta Super amara Bera Berak krisia gainditu du Kopako zazpigarren titulua ziurtatzeko.

Azken finean, San Jordi egunean, Imanol Alvarezek bere libretarekin asmatu du eta linboan Iñaki bat egongo da irribarretsu.

Orain, ospakizuna, atsedena eta titulurako play-offak prestatzen ari dira. Ostiralean hasiko dira Gijonen super amara Bera Berak. Garaikurra eman aurretik Mari Jose Telleria Kultur foru diputatua, Fernando Diez Mintegi eta Tati Garmendiak 2024ko Kopako lekukoa hartu dute.

Fitxa: Super amara Bera Bera 31, KH7 BM Granollers 25

Bera Bera 31 (16+15): Silva, Etxeberria (3), Arcos (5), Polonio (1), Karsten (2), Loidi eta Cavo (2) – hasierako zazpikoa- Hernández (4), Arrojeria (2), Fernandes (7), Erauskin (2), Gavilán (2), Menéndez, Boada eta Aalla (o.a.)

KH7 BM Granollers 25 (11+14): Wiggins, González (2), Kofler (2), Milagros (5), Capdevila (4), Somaza eta Vegué (6) -hasierako zazpikoa- Castañera (1), Brasil (3), Ben Chayhab (2), Jallow, Santos eta Mera (o.a.)

Epaileak: Andreu Marín eta Ignacio García (Kataluniarrak)

Partzialak: 1-2, 3-4, 6-5, 9-6, 13-9, 16-11 – atsedenaldia- 18-12, 21-14, 23-18, 25-21, 27-22 eta 31-25