Lau urte geroago, super amara Bera Bera Kopako final batera itzuliko da, kasu honetan, KH7 BM Granollersen aurka, Costa del Sol Malaga mendean hartuta (27-20), Mecalia Atletico Guardesen aurka sufritzen jakinda emozio handiko neurketan (25-23). Finala igandean izango da 19etan Malagako Martin Carpenan (Teledeporte).

Super amara Bera Bera hasieratik bikaina eman dio finalaurrekoari, baina gero galiziarren defentsak arazoak sortu dizkie euskaldunei. Imanol Alvarez 6-0ekoarekin hasi da, Menendez eta Gavilan erdian kokatuz, Arcos eta Karsten lagun, Etxeberria eta Hernandez hegaletan eta Aalla atezain. Arrojeriak Menendezen lekua hartu du erasoan. Aallak hiru jaurtiketa gelditu dizkiek Galiziako lehen lerroari, beste jaurtiketa gora joan da, eta hiru minututan Gavilanek gola sartu du, Arrojeriak lortutako penaltia Arcosek gauzatu du eta Etxeberriak kontraerasoan sartu du.

Amoresek Mecalia Atletico Guardesen markagailua inauguratu du baina kontraeraoan,  posizionalak ezin zuen donostiarren defentsa gainditu. Bi gol besterik ez, bat kontraerasoan eta bestea penaltiz 13 minututan, Santiagok Aalla gainditu zuen arte. Baina hori ez zuen aprobetxatu Bera Berak erasoan partida hausteko, nahiz eta konbinazio on batekin Etxeberriak asmatu du hegaletik (14 ': 6-3).

Ana Seabrak partida gelditu zuen. Aallak zazpigarrena egin du Sancharen aurrean, Menendezek Santiago blokatu du eta Hernándek 7-3 kontraerasoan. Hala ere, Guardesek hegalak bilatu ditu (21 ': 9-4).

Limak, bere lehen golean, aldeak murriztu ditu. Eta Gomezi pasea eman dio. Kontra-golak ez die birritan funtzionatu gipuzkoarrei (23 ': 10-6), gainera Loidi kanporatua izan da. Alvarezek partida gelditu du, Arcos itzuli da, baina Guardesek 0-4koa ezarri du partziala Gomez eta Menendezekin (26 ': 10-8). Erauskinek 11-8 alboko posizioan asmatu du, Carraturen ordez jokatu zuen Semperek Arcos gelditu du, Menendezek hegaletik asmatu du, Louisek bezala atsedenaldirako lau segundo eskas falta zirela (12-9).

Bigarren zatian, Boadak zuzendu du taldea, gol trukaketa batean sartu da lehia, Gómez, Sancha eta Lima protagonista Guardesen eta Karsten super amaran. Alvarezek partida gelditu du (42 ': 19-17). Silvak Aalla ordezkatu du Lima geldituz, Cavok Sempere gainditu zuen baselinaz (44 ': 20-17). Sanchak markagailua estutu du, Gomezek penaltia behartu du baina Semperek ezin izan zuen Silva gainditu. Baina Guardes lortu du gol batera jartzera, gipuzkoarren defentsa 5-1 zelarik Gomez pibotearekin (22-21). Gavilan itzuli da, baina ez du asmatu baina Limak ere ez. Guardesek 5-1ean ere bere defentsa aurreratu du baina Arrojeriak 23-21 besoa askatu du eta Silvak beste geldiketa bat egin du. Baina Bera Berak baloia galdu du, Limak batera jarri du berriro bere taldea lau minutu baino gutxiago falta zirela 23-22.

Karsten itzuli da zen, Erauskinek langara bidali du, baina jokaldi gakoa iritsi zen: Louisek defentsan lapurtu du baloia eta penaltia behartu du, Arcosek bikain gauzatu duena (58 ': 24-22). Guardesek ez du joko geldoan asmatu eta Fernandesek hutsunea topatu du Kopako 16. finalerako txartela ziurtatuz.

Fitxa teknikoa: Super Amara Bera Bera 25, Mecalia Atlético Guardes 23,

Super Amara Bera Bera 25 (12+13): Aalla, Erauskin (1), Arcos (3 p), Menéndez, Loidi, Karsten (4) eta Louis (2) -hasierako zazpikoa- Arrojeria (2), Polonio (1), Loidi, Etxeberria (2), Gavilán (1), Hernández (2, 1p), Boada (1), Cavo (3), Fernándes (3), eta Silva (o.a.).

Mecalia Atlético Guardes 23 (9+14): Carratú, Amores (2), Santiago (2), Fernández (1), Cifuentes, Lima (6), Menéndez (1) -hasierako zazpikoa- Gómez (5), Sancha (3), A. Sempere, Calzado (3) eta M. Sempere (o.a.).

Epaileak: Miquel Florenza eta Jordi Ausàs (Kataluniarrak)

Kanporatuak: Etxeberria, Loidi, Arcos (Super Amara), Menéndez (Mecalia).

Partzialak: 3-0, 4-2, 6-3, 8-4, 10-6, 12-9 – atsedenaldia- 14-12, 17-15, 20-18, 21-20, 23-21 eta 25-23

Argazkia: Javi Colmenero