Defentsa bikainari esker, Super Amara Bera Berak irabazi du ostiral eta larunbat honetan Villacelaman (Leon) jokatu den Summer BAG 2022a, Mecalia Atlético Guardés gaindituta (25-16, 12-9 atsedenaldian).

Super Amara Bera Berak eta Mecalia Atlético Guardesek partida hasiera bizia eskaini zuten, defentsek erasoei aurre egin zieten eta Silvak eta Semperek atezainek bertan behera utzi zituzten euskaldunen eta galiziarren saiakerak. Nuezek asmatu egin zuen Guardesentzat bere lehen jaurtiketetan, eta alde txikia eman zion bere taldeari; Gavilanek, berriz, Arcosen asistentzia jaso du eta gola edo penaltiak lortu ditu, Hernandezek gauzatu duena.

Zortzigarren eta azken partidan, Alvarezek 6-0ekoa jarri zuen defentsan, Loidi eta Gavilan erdian zirela, Arrojeria eta Hernandezen laguntzarekin; Etxeberria eta Urretabizkaia, berriz, hegaletan, eta Silva atean. Bezperan Benficaren aurka ez bezala, defentsa sakonagoa eta sendoagoa zen, eta horrek Lima zentralari zaildu egiten zion galiziarren erasoa zuzentzea.

Etxeberriak Gavilan ikusi du, Boadak hegalaria eta Super Amara Bera Berak aurrea hartu zuen. Gainera, 21. minutuan, Alvarezek zazpi-seikoaren aldeko apustua egin zuen, Guardesen defentsa sei metrotara eramanez Fernandesek hiru aldiz baliatu zuen gola egiteko. Abel Gonzalezek partida gelditu zuen, baina aldea bost goletan gelditu zen (12-7). Polonio kanporatuta, Cifuentesek eta Sempere atezainak gola sartu zuten euren zelaitik, atsedenaldirako aldea murrizteko (12-9).

Bigarren zatiaren hasieran, Super Amara Bera Berak Polonio aurreratu du 5-1 defentsa egiteko, eta zazpi-seikoarekin jarraitu zuen 43. minutura arte. Defentsako lana bete-betea zen, eta Guardesek posizionalean gol bat egin du —kontra-gola gainera— . Lan horri eta Silvaren geldiketei esker, donostiarrek korrika egin ahal izan dute, Polonio, Erauskin eta Hernandez nabarmenduz. Eta horrek guztiak partida erabat hautsi zuen (45 ': 20-13).

Tapia sartu zen, bi gol egin zituen, euskarrian mugimendu politak eginez. Abantaila handitu egin zen (23-14) eta bi gutxiago egon arren – Arcos eta Tapiaren kanporatuta – Fernandesek Sempere gainditu zuen. Azken minutuetan erritmoa galdu du norgehiagokak.

Azken finean, zortzigarren eta azken prestaketa partida, proba berriekin, minutuen banaketa, hori guztia irailaren 2an, ostiralean, Costa del Sol Malagaren aurka (Gasca 18,15eta) partidari begira. Lehenago, taldearen aurkezpen ofiziala asteartean, 19etan, Miramar Jauregian.

Ficha Super Amara Bera Bera 25; Mecalia Atlético Guardés 16

Super Amara Bera Bera 25 (12+13): Silva, Etxeberria (1), Arcos (2), Gavilán (2), Arrojeria (1), Loidi (1) y Urretabizkaia –siete inicial- Polonio (2), Hernández (3, 1p), Fernandes (6), Boada, Erauskin (5), Tapia (2) y Aalla (p.s.)

Mecalia Atlético Guardés 16 (9+7): Sempere (1), Moreno (1), Cifuentes (2), Gómez, Nuez (2), Lima (4, 3p), Amores (2) –siete inicial- Sancha (3), Menéndez (1), Fernández, Santiago, A. Sempere, Nieto, Alonso y Carratú (p.s.)

Epaileak: Tomás Fernández eta Antonio Martín (Gaztela eta Leoi)

Kanporatuak: Gavilán, Loidi, Polonio, Arcos (2) eta Tapia Super Amaratik eta Nuez Guardésetik.

Partzialak: 1-2, 2-3, 3-3, 6-6, 10-7, 12-9 –atsedenaldia- 13-10, 17-12, 20-12, 21-14, 24-16 eta 25-16