Super Amara Bera Berak Frantziako eliteko Mérignac Handball taldea gainditu du gaur arratsaldean Baionan, bi taldeen arteko gol-jaialdi batean (32-40), talde gipuzkoarraren bigarren lagunartekoan eta frantziarraren lehenengoan.

0-3 aurretik hasita, Super Amara Bera Bera nagusi izan zen lehen zatian, Merignacen ate aurrean bikain asmatu ondoren. Zarautzen bezala, Imanol Alvarezek 5-1eko defentsaren aldeko apustua egin zuen, aurreratuan Polonio zuela, atzeko lerroa Loidi, Etxeberria eta Arcos kokatuz; Boada eta Hernandez, berriz, hegaletan, eta Silva atepean. Erasoan, aldaketarik gabe, Loidi urruneko jaurtiketarekin eta bi penalti bihurtuz eraginkor hasi da, Arcosek lekukoa hartu du ostean, bost gol sartuz lehen 15 minutuetan.

Beraz, Hernandez bi minutu kanporatu arren, Silvak bi geldiketa bikainak egin dizkio Deroine jokalariari, Merignaceko erreferentziazko jokalaria. Hortaz, Super Amara Bera Berak, aurretik jarraitzen zuen markagailuan. Hala ere, frantsesek Lachaud aurkitu dute pibotean eta Deen albokoak bere kalitatearen erakutsi du.

Gipuzkoarrak 6-0era jaitsi ziren defentsan, Menéndez, Gavilan, Arrojeria eta Fernandes sartu zirelarik. Erasoan ideia sei metrotara iristea zen, espazioa bilatzea edo penaltiak behartzea, Hernandezek gauzatu dituenak.

Etxeberriak baselina bat utzi zuen Eider Tapiak ordezkatu baino lehenago – hegalean sartutako gol bat pibotak– eta Bautistak Silva ordezkatu du. Poloniok eta Fernandesek (bi penaltiz) 16-20ko ezarri dute atsedenaldira baino lehen.

Bigarren zatian, Merignacen erreakzioa iritsi da, Hernandez eta Loidiren jaurtiketen hutsegiteak baliatu dituena Deroinekin kontraerasoa jaurtitzeko (zazpi gol 12 minututan), Lachaudekin berriro pibotean aurkituz. Frantziarrak aurretik jarri dira, baina donostiarrek defentsako 6-0ekoa estutu zuten Loidi eta Etxeberriarekin; gainera, kontraerasoan hegalariak asmatu du, eta penaltiz albokoak. Polonio kanporatu arren, Gavilanek asmatu du. Super Amara Bera Bera berriro jarri zen aurretik joko anitz batekin. Hernandezek hegaletik asmatu du, Menendezek kontraerasan eta Gavilanek berriro, sei metrotan. Donostiarrek ihes egin dute Maddi Aallak atezainaren geldiketi esker.

Imanol Alvarezek hasi bezala bukatu du, hau da, 5-1eko defentsarekin, oraingoan Arcos aurrean jarrita. Menendezek eta Poloniok partida ziurtatu zuten birritan asmatuz eta Gavilanek eta Fernandesek aldea handitu dute (32-40).

Fitxa: Mérignac Handball 32, Super Amara Bera Bera 40

Mérignac Handball 32 (16+16): Le Bourge, Lignières, Deen (3), Antonissen (2p), Lauchaud (6), Dazet eta Deroin (9, 2p) – hasierako zapizkoa - Clement (1), Lacuey (1), Kieffer (1), Sagna (5), Mendoza (2), Abadie (2) eta Falcon (o.a.)

Super Amara Bera Bera 40 (20+20): Silva, Etxeberria (5), Arcos (5), Boada (1), Loidi (5, 3p), Polonio (3) eta Hernández (4, 2p) –hasierako zapizkoa- Gavilán (4), Arrojeria (2), Menéndez (4), Fernandes (5, 2p), Tapia (2), Bautista (o.a.) eta Aalla (o.a.)

Kanporatuak: Deen, Lacuey eta Lignière Mérignacetik eta Hernández eta Polonio Super Amaratik

Partzialak: 1-3, 4-7, 9-12, 11-14, 13-17, 16-20 –atsedenaldia- 22-22, 25-24, 26-28, 27-33, 29-37 eta 32-40