SUPER AMARA Bera Berak ezin izan du titulu batekin hasi, gaur arratsaldean Torrelavegan galdu baitu Elche Visitelche.com taldearen aurka, lehenengo zati makal baten ondorioz (18-23, 8-14 atsedenaldian), atsedenaren ondoren birbideratu ezin izan duena. Eibarren eta iaz Alhaurinen galdu ondoren, zortzigarren Superkopak itxaron beharko du.

Partida hasiera bi taldeei kostatu izan zaie, abuztuko beste partida bailitzan. Bi entrenatzaileek defentsa-eraso aldaketa bikoitzaren alde egin dute. Donostiaren kasuan, 6-0an, Loidik eta Cesáreok Etxeberria eta Menéndez aldamenean dituen erdiko duplak eta Arrojeria eta O’Mullony, kanpoaldean, Silva atezainarekin. Gil eta Fernandes sartu dira, Menéndez eta Loidiren ordez. Elchek Bitolo eta Escribano aldatzen zituen erasoan, Flores eta Zukhovagatik. Baloi-galerak edo jaurtiketaren doitasunik eza gertatu dira, baina Elche vistitelche.com-ek Bitoloren jaurtiketa-bidea aurkitu du. Brasildarrak lehen penaltiak huts egin du, baina gero seguru sentitu da bost jaurtiketa eta penaltiko beste lau golekin.

Urdinen erasoak, aldiz, ez zuen argirik ikustean. O’Mullonyk, jokaldi pertsonaletan, sei metroak aurkitzen zituen penaltia behartzeko, Cardosok ondo eraldatuta (4/4). Hala ere, Elxek bretxa zabaldu du (10’: 2-5), errenta kudeatu du, eta handitu ere egin ahal izan du.

Lehenengo erdiaren erdian iritsi dira aldaketak. Boada Gil hegalerantzat irekitzen saiatu da edo barneraketak egiten saiatu da, baina elxetarren defentsa geroz eta sendoago zegoen, bakarka hainbat unetan, baloiak errekuperatzen, Escribanok ondo kudeatutako dituena.

Defentsan, Silva gelditzen hasi da, baina errenta handitu denez, azkenean, Imanol Álvarezek ordezkatu du, atsedenaldiaren aurretik bi hutsarteak eskatu dituena (8-14).

Bigarren zatia ondo hasi da Boadako golarekin, baina Cesáreok bigarren kanporaketa ikusi du. Cardosok penaltia langetara bidali du; Bitolok ez bezala. Poloniok erantzun du, baina Zukhovak ere. Etxeberriak Menéndezekin bat egin du erdialdean, Boadak barneraketa batean aprobetxatu du baina Etxeberriak Morales atezainarekin talka egiten du. Bitolo hobeto kontrolatu du defentsak, Elxek sei metroak aurkitu ditu Zukhova eta Tchapchetekin (41’: 11-18). SUPER AMARA Bera Berak ez du kontraerasoan korrika egiterik izan.

Cardosok penalti berri baten aldaratzea hartu du, Loidi erdira itzuli zen, Cesáreo bezala. Imanol Álvarezek 43. hustartean (12-19) partida gelditu du zazpi jokalari sartuz. Elchek partidaren erritmoa jaitsi du, Aallak Bitolori gelditu dio barneraketa, baina erasoak ez du bidea aurkitu, Musonsek ate hutsa hartu zuen bere taldeari abantaila handiena emateko (12-20), Arrojeria taldera itzuli zen, Loidik bi aldiz gola egin du baina ez zegoen denborarik partida iraultzeko (52’: 15-21). Poloniorren bidez gipuzkoarrek korrika egiteko aukera izan dute partida amaieran.

Ondorioz, zortzigarren Superkopak itxaron beharko du. Larunbatean, Sant Quirze-n, erronka berri bati ekin dio Guerreras Iberdrola 21-22 Ligarekin.

Fitxa: SUPER AMARA Bera Bera 18, Elche visitelche.com 23

SUPER AMARA Bera Bera 18 (8+10): Silva, Arrojeria, Menéndez, Loidi (2), Cesáreo, Etxeberria (1) etaa O’Mullony (1) –hasierako zazpikoa- Gil (1), Fernandes, Cardoso (6, 4p), Hernández, Boada (3), Polonio (3), Cavo (1), Moreno eta Aalla (p.s.).

Elche vistelche.com 23 (14+9): Morales, Gascó (2), Bitolo (7, 2p), Escribano (3), Tchaptchet (2), Musons (2) y Guilabert –hasierako zazpikoa- Zukhova (3), Flores (1), Menéndez, Sempere (2), Andreu (1), Bernabé, De Gracia eta Vicente (p.s.)

Epaileaak: Jorge Escudero eta Jesús Escudero (kantabriarrak)

Kanporatuak: Boada, Cesáreo (2) Super Amaratik eta Tchaptchet, Zukhova eta Musons Elchetik

Partzialak: 1-1, 2-5, 3-7, 5-8, 7-13, 8-14 –atsedenaldian-  9-14, 11-17, 12-19, 14-21, 15-22 eta 18-23