Azkenean iritsi da lehen partida euskal Ligako taldeentzat. Garaipenarekin estreinatu diren bi taldeen hasiera ona.

Emakumezkoetan: Avia Eibar 19-26 AVK Bera Bera

Liga hasiera zalantzan zegoen aste hasieran, izotz eta elurraren mehatxuagatik Eibarren larunbaterako. Baina azkenean taldea Eibarrera joan zen, elurrarekin jokatuko zuten ala ez zalantzan, eta azkenean hala izan zen.

Zelaia egoera onean zegoen, eta gureak borrokarako prest. Errugbi gosez horniturik, eta berenen berokiaz, gogor eta zalantzarik gabe zapaldu zuten zelaia.

Lehen minutuetatik Bera Beraren intentsitatea Eibarrestarena baino handiagoa izan zen. Baloiaren jabetzarekin markagailua ireki zuten eta Eibarkoa 0ra mantendu zuten lehen zati osoan.

Bigarren zatian, Eibarren aldaketa taktikoarekin eta Bera Beraren aldaketa faltarekin, Eibarrek markagailua irekitzea lortu zuen, baina gureak azkeneraino eutsi zion markagailuari.

Partida gogorra, pixka bat gehiago haztea, liga positiboan hastea eta ahal dugun guztia ikustea eragiten diguna. Urtarrilaren 24-25ean gehiago eta hobeto!

Partidaren akta

Gizonezkoetan: Uni. Bilbao 3-11 AVK Bera Bera

Oso pozik Alvaro eta Etorren taldearen garaipenagatik.

Horrela hasteak asko laguntzen digu morala hartzeko eta denboraldi on bat egiteko gai garela ikusteko. Onena, gure jokalarien kontzentrazioa eta haien jarrera defentsiboa. Oso atsegingarriak eta anana bat, ekipo bat.

Hobetu beharrekoa: diziplina, zigor kolpe gehiegi egin ditugu.

Amaiera: aukerak sortzen ditugu, baina azken pasean edo azken erabakian huts egiten dugu. Balantze positiboa.

DHB: Gaztedi - AVK Bera Bera (Bertan behera)