Lehen garaipena bonusarekin Ohorezko B mailako Gipuzkoa Sortzen-entzat, garaipena Euskal Ligako taldearentzat ere partida bizi batean, porrota Lasarten hirugarren taldearentzat eta errugbiko arratsalde ona Faduran S18 eta S16 taldeentzat.
Gipuzkoa Sortzen proiektu berriak 7-31ko garaipenarekin egin zuen debuta La Única de Euroliga bezalako talde oso fisiko baten aurka. Partiduko txarrena Manu Garcesen lesioa izan da. Sendatze ona opa diogu.

Aurrealdean jokatu zen baina hegalean erabaki zen partida baten ondorioz, gure mutilek taldea denboraldi hasiera honetan nola dagoen ikusi zuten, beraz, lan egiteko eta automatismoak hartzen jarraitzeko denbora dago. Partida ona, garaipen ona eta 5 puntu onak garestiak dira denboraldi honetan, lehen jardunaldiko emaitzak ikusita.
Datorren astean Astin jokatuko dugu, beraz, harmailak bete beharko dira taldea animatzeko eta bazkide egiteko, partida bakoitzean pintxo bat eta pitxer eder bat lortzeko.

AVK Gipuzkoa Sortzen-ek lehen garaipena lortu zuen denboraldiko 24-15 Arrasateren aurka. Partida oso fisikoa eta intentsitate handikoa izan zen, eta markagailua berdinduta egon zen azken unera arte.

Lehen zatian akats asko egin eta atsedenaldira bat azpitik iritsi ondoren, partidako azken jokaldian emaitza estu eta larri irauli zen aldeko entsegu batekin.
Bigarren mailako Gipuzkoa Sortzen-ek 13 eta 31 galdu zuen etxean Errioxaren aurka, emozioz beteriko partida batean. Nahiz eta galtzen hasi, emaitza iraultzea posible izan zen sentsazioa bigarren zatira arte.

Larunbat honetan, 18 urtez azpiko BeraBera/Txingudi/Baztan taldeko gure mutilek ezin izan zuten Getxoren aurka jokatu. Emaitza handiak izan arren, gure taldeak ez zuen besoak jaitsi partidaren amaierara arte, eta ziur gaude emaitzak epe laburrean ikusiko ditugula.
Animatu guztiak eta egunero entrenatzen jarraitzera, kontzentratuta eta jarrera onenarekin.

Getxo S16 27-26 AVK Bera Bera S16

Partida garrantzitsua gaur. Getxon jokatzen dugu, maila guztietan maila ona duen taldea. Partiduaren ordua, 14.45, dela otorduak eta partiduaren prestaketa egokitu beharra eragiten du.

13:15 aldera iritsi ginen Getxora. Egun ona dugu jokatzeko. Zelaia egoera onean dago eta eguraldia, haize pixka bat badabil ere, partida jokatzeko aproposa da.

Mutilak urduri samar daude, talde on bati aurre egin behar diogulako, orain arte ez baitugu izan zailtasunak jarri dizkigun aurkaririk.

Beroketari ekiten diogu eta jokalariengan urduritasuna nabaritzen da; beraz, estresa jaisteko, kontaktu dezente sartzen dugu eta nerbioak apur bat baretzea lortzen dugu.

Hala ere, partidaren hasieran, makurtuta gaudela ematen du. Akats eta kolpe ulertezinak egiten ditugu eta ez dakigu Getxo geldiarazten.

Joko txar horren ondorioz, lehenengo, eraldatzen duten zigor kolpe bat iristen da, eta, ondoren, entsegu bat, markagailua 8-0 jartzen duena etxekoentzat.

Taldea itxuragabetuta dago, 20 minutu daramatzagu jokatzen eta etxekoen enbidoak bakarrik gelditu ditugu. Baina esnatzen hasi gara eta gure aldetik joko fase onak ikusten hasi gara.

Joko onaren ondorioz, transformatzen ez dugun entsegu bat egitea lortzen dugu, 8-5, baina horrek gure jokoa erabat hobetzera garamatza. Getxoren zelaian nagusi izaten jarraitzen dugu, baina 5 metroko lerrora iristen garen joko egoera batean, entsegua egiteko aukerarekin, baloia galtzen dugu eta kontraerasoko jokaldi bat egiten dute. Azkenean, 15-5eko markagailua jartzen duen entsegu itxuraldatu bat egiten da.

Kolpe gogorra bada ere, horri aurre egiten diogu eta ondo jokatzen jarraitzen dugu, transformatzen dugun entsegu bat lortuz eta markagailua 15-12 batean jarriz.

Bigarren zatiaren hasiera lausoa da berriz ere. Ez gara entxufatzen eta ez diogu jarraipenik ematen lehen zatiaren amaieran egindako joko onari. Beste akats berri batzuen ondorioz, eraldatzen ez duten entsegu bat egiten digute, 20-12.

Baina hemen, berriz ere, gure joko onaren fase batzuk hasten dira, entseatzea eta puntu batera jartzea eragiten dutenak.

Ondo jokatzen jarraitzen dugu eta zorigaiztoko jokaldi batean, txartel hori bat jaso genuen, jokalari bat kanporatzeagatik beste batekin jokatzen ari ginenean, baina horrek kalte handiagoa egiten digu guri eta beste entsegu bat jaso genuen, 27-19.

Kontua korapilatu egiten da, baina erreakzionatzeko denbora geratzen zaigu. Pixka bat hobeto jolasten hasten gara, baina kanpoan aldea eginda dagoenean kontaktuan sartzean bekatu egiten dugu. Behin eta berriz huts egiten dugu hautaketan, eta, ondorioz, ez dugu abantailarik ateratzen egoeretatik.

Amaierarako 3 minutu falta zirela, entseguak egitea eta 27-26 batekin jartzea lortzen dugu, eta horrek, daramagun goranzko dinamikarekin, partida irabazteko aukera bat izatea eragiten du.

Kolpe bat daukagu, tuxean jaurti eta bere 22an jolastu genuena. Bere 5 metroko lerrora jabetzarekin iristea lortzen dugu, baina presioa egin diezaguke, ez dugu entseatzea eta partida irabaztea lortzen, 27-26ko emaitzarekin amaitzen dena.

Pena hasierako urduritasuna eta desdoikuntzak eta amaieran joko-egoerak irakurtzen ez jakitea. Aste honetan jokoaren ikuspegia landu dugu, baloiak nagusien aurrean jokatzen jakitea eta nagusitasun egoeretan definitzea, baina badirudi ez dela lortu.

Lan asko eta liga asko geratzen dira, beraz, hobetzeko tartea eta lortzeko denbora dago.

Zorionak eman nahi dizkiegu mutilei partidagatik; izan ere, nahiz eta ez dugun beti jokorako aukerarik onena aukeratu, ondo defendatu dute eta joko-fase onak izan dituzte.

Halaber, eskerrak eman nahi dizkiegu partiduan lagundu eta animatu gaituzten gurasoei.