Lehiaketara itzultzeko asteburua gure talde askorentzat, seniorrak ez ziren ondo hasi lesioen izurritearen ondorioz, bata karezkoa eta bestea hareazkoa S16 eta S18 taldeentzat eta eskolako lehen jardunaldi handia Hondarribian.

AVK Gipuzkoa Sortzen B 16-19 Uni. Bilbo B
Miniestadioan lehia bizia izan zuten Gipuzkoa Sortzen-ek eta UBRk, eta azkenean iazko Ligako Txapeldunak irabazi zuen partidako azken jokaldian.
Gipuzkoa Sortzen kolpeka hasi zen, bi zigor kolpe eta entsegu baten bidez, eta 13 0ko abantailarekin egiten zen lehen denboraren erdi aldera. UBRk bi entseguekin erreakzionatu zuen eta lehen zatiaren amaieran 13 12 etxekoekin itxi zuen.

Bigarren aldia lehenengoaren kalko bat izan zen. 22a bisitatu eta punturik lortu ez zuten bi taldeen nagusitasuna, harik eta Gipuzkoa Sortzen-ek zigor kolpe bat jaso zuen arte, abantaila 16-12ra luzatzeko. Minutu batzuk geroago, abantaila handitzeko aukera alferrik galdu zuen, atepean bigarren zigor kolpe bat azkar jokatuta. Horrelako hutsegiteak garesti ordaintzen dira atzokoa bezalako partida itxietan, azken jokaldian UBRk garaipena eman zion entsegua sartu baitzuen.

Sentsazio onak, nolanahi ere, hurrengo jardunaldietan berretsi beharko direnak.

AVK Bera Bera S16 74-00 Durango S16
16 urtez azpikoen Euskal Ligako lehen fasea hasi da. Aurreko asteetan lagunarteko hainbat partida jokatu ondoren, gaur Durangoren aurka neurtuko ditugu indarrak. Izan ere, iaz une txarra pasa genuen finalerdietan kanporatutak izaterakoan.

Deialdiaren barruan 28 jokalari ditugu guztira, beraz partidurako 5 baztertu egin beharko dira, aktan 23 jokalarik bakarrik eman baitezakete izena.

Beroketa egiten da eta gaurko partidarako baztertzeak jakinarazten dira. Eskerrak eman nahi dizkiegu guztiei, bai jokalariei, bai gurasoei, euren presentziarekin zelaian ematen duten konpresioagatik eta laguntzagatik.

15 hasierako lehiakorra jarri dugu, denboraldia sentsazio onekin hasteko, hainbat kontsigna argirekin: plakajea, euskarria eta birkokapena.

Jokoaren lehen faseetan ikusten da Durango baino askoz gehiago garela, eta nahiz eta gogotsu egon, ez da gai planteatzen dizkiegun erasoko fase etengabeak gelditzeko, eta, beraz, bere lerroak erraz hausten ditugu hainbat aukeratan.

Denbora gutxian hasi ziren Durangok gureei aurre egiteko aukerarik ez izatea eragiten duten entseguak.

15. minutuan aurretik goaz markagailuan 19-0 argiarekin, beraz, jokalarien txandakatzeak eta aldaketak hasten dira.

Lehen zatia 36-0 batekin amaitzen da, joko ona besterik erakusten ez duena

Bigarren zatian ondo erasotzen eta baloiak berreskuratzen jarraitzen dugu. Nagusitasunez jokatzen jarraitzen dugu, eta puntuak lortzen jarraitzen dugu, bai ekintza pertsonalen bidez, bai taldeko jokaldien bidez.

Partida 74-0 batekin amaitzen da, bi taldeen arteko aldea islatzen duena. Nahiz eta espero genuen gaur tokatzeko harri bat izatea non gauden jakiteko, aurreko lagunarteko partidek ez baitziguten presio- edo zailtasun-puntu nahikorik utzi, gaur ere berdin geratu gara, gure akatsak eta gaitasunak neurtu ezinik.

Datorren astean Getxora bidaiatuko dugu, a priori iaz arazo asko sortu zizkigun mailako oilarretako batera.

Gogor entrenatu beharko da Bizkaian emaitza on bat lortzeko.

Lan asko egin behar denez, datorren asteartean ikusiko dugu elkar, gabeziak ditugun alderdietan lanean jarraitzeko eta hobetzeko.

Eskerrik asko guztioi honen parte izateagatik, zuen lankidetza, ulermen eta laguntzagatik. Denok gara talde hau, eta sortzen jarraitu nahi dugu. Amaitzeko, "BERA BERA BAI, BERA BERA BAI, BERA BERA BAI" oihua.