AVK Bera Berak irabazi du Euskal Liga erregularreko emakumezkoen Ohorezko Maila. 10 garaipen eta berdinketa baten ondoren, AVK Bera Berako jokalariek ezin izan zuten La Única mendean hartu ligako azken jardunaldian, Iruñeko NUPen zelaian 17-15eko porrota jasoz.

Partida gogorra izan zen, non Jokinen, Lauraren eta Ametsen neskek haragi guztia erretegian jarri zuten, defentsa on batekin, aurkariei euren jokorik onena egitea eragotziz.

La Única izan zen entsegua lortu zuen lehena, 11. minutuan. Bera Berak bere markagailua ireki zuen Albak 14. minutuan jotako zigor kolpe batekin, ondoren Markiegik entsegua egin zuen 5 minutu beranduago, atsedenaldira 5-8koarekin iritsiz.

Bigarren zatian, nafarrak izan ziren berriz ere aurrea hartu zutenak, 52. minutuan entsegua eta transformazioa eginda. Gutxi iraungo zuen pozak, 66. minutuan Yurrik beste behin turboa jarri eta bigarren entsegua lortu baitzuen, taldearen urrezko botatxoak, Albak, 12-15eko markagailua utziz.

Azken 10 minutuetan bihotzekoak jo zuen, eta Bera Berak hainbat entsegu egin zituen. 17-15eko azken entsegua La Unicako hegalaren eskutik etorri zen, zuloa ikusi eta aurkarien azken 5 puntuak saskiratzeko.

Galdu arren, Bera Berak defentsako puntu ona lortu zuen, sailkapen taularen gorenera eramanez eta liga erregularreko txapeldun bihurtuz. Lehen postu honek Ohorezko Mailara igotzeko fasea jokatzeko aukera ematen dio taldeari, bere lehen aurkaria Puerto de Santa Mariako CRAP Portuense delarik, apirilaren 23an Cadizen jokatuko duten partidan.

Bigarren taldea argi eta garbi nagusitu zen, kasu honetan Iruñeko gizonezkoen bigarren taldearen aurka. Azken 55-55eko markagailuak gehiegizkoa eman dezake, izan ere, etxekoen bajek eta kanporaketek alfonbra gorria jarri zioten AVK Bera Berari, eta lehen minututik bere joko dinamikoa inposatu nahi izan zuen. Onena, gure mutilek partida osoan zehar gure neskak animatzen jarri zuten giroa.