Garaipen garrantzitsua emakumezkoen AVK Bera Berako liderrak izateko, eskola giro bikaina gizonezkoen lehen taldearen porrotaren barruan, bigarren taldearen porrot duina eta harrobiko 3 txapeldun CESA B-n Euskadirekin. Zorionak!

Emakumezkoen taldearen garaipena letra larriz larunbat arratsaldean Anoetako miniestadioan. Amets, Laura eta Jokinen neskak argi eta garbi nagusitu ziren partida oso lehiatuan, eta Donostiako taldeak aurretik aurkeztu zitzaion aukera bakoitza aprobetxatu zuen.

Defentsa sutsua eta kontraeraso hilgarriak izan ziren lidergoa jokoan zegoen partidako gakoa. Garaipen honekin gure neskak liderrak dira hiru jardunaldi besterik ez dituzte aurretik 4 puntuko koltxoiarekin eta lehia zuzena azken jardunaldian La Unicaren aurka.

Igande goizean, gozamena zen Anoetako instalazioak eskola osoko eta 14 urtez azpiko neska-mutilez beteta ikustea, lehen taldeko partida ikusten.

AVK Bera Bera lehen zatian guztiarekin zelairatu zen eta nahiz eta partidako fase askotan aurretik joan 10nako berdinketarekin iritsi zen atsedenaldira.

Baina bigarren zatian, bilbotarren armairu hondoak baloia berreskuratu eta bere aurreko jokoarekin 10 on batekin, eta alboetan min eginez, 17-41 amaitu zen partida. Txema eta Etorren mutilak azken postuan gaude, La Unitarengandik puntu bakarrera, baina partidak aurretik ditugula.

Bigarren taldeak oso partida ona jokatu zuen Irunen etxeko lehen taldearen aurka, baina ez markagailuak erakusten duen argitasunarekin. Iñakiren mutilak punturik gabe joan ziren, baina sentsazio handiekin eta gogorra izaten ari den urte honetan lehiatzen jarraitzeko gogoz.

Diego Bergasa eta Inaxio Daza eta Ivan Lazpita izan ziren 18 urtez azpiko Espainiako txapeldun autonomikoak eta 16 urtez azpikoak.

Behin maila igota, euskal taldea selekzio autonomiko onenen aurka lehiatuko da etorkizunean eta maila nazional altuaren aurrean erakutsi beharko dute bere maila.

Zorionak hiruroi eta oso harro gaude zuekin eta hainbeste urtetan zuen prestakuntzan lagundu duten entrenatzaile guztiekin.