AVK Bera Berak argi eta garbi inposatu zituen Durangoko neskak larunbat arratsaldean. 16 urtez azpiko taldeak ere partida ona jokatu zuen eta garaipena lortu zuen, 14 urtez azpiko taldeak gabonetako gehiegikeriak ordaindu zituen eta porrota jaso zuen.

AVK BERA BERA 43-10 DURANGO RT
Denbora zeramaten lehiatu gabe, baina beroalditik ikusten zen gure nesken jarrera oso ona zela. Horren erakusle izan zen lehen zatia, non ez ziren begira ibili, eta aurrealdean zein hiru laurdenetan ondo jokatuta, atsedenaldira abantaila onarekin iritsi ziren.

Hala ere, zigor kolpeak agertu ziren eta taldea deskontzentratzen hasi zen, ez zuten garaipen ziurra eskatzen zuen lasaitasuna aurkitu, bizkaitar gazteek azkenengo bi entseguak egitea eragin zuen ziztadarekin batera.

Hori bai, aldeko entsegu batekin itxi genuen partida, hirugarren denboraldira gustu onez joateko eta datorren astean Gaztediren aurkako partidarako konfiantza hartzeko.

AVK BERA BERA BAZTAN S16 35-05 TXINGUDI S16
Gaur Anoetara itzuli gara Gabonen eta zelaian erabaki dugun geldialdiaren ostean. Gazteek ondo lan egin dute astegunetan. Eta plus bat jarri dute entrenamenduan, eta espero dugu zelaian ikustea.

Txingudik bilakaera bat izan du jokatu genuen lehen lagunarteko partidatik, eta askoz hobeto dago; beraz, partida ez da erraza. Defentsa asko landu dugu eta gure jokoa horretan oinarritzen dugu. Puntu asko ez markatzea nahi dugu, eta plakaketan eta presio-igoeran konprometitzen gara.

Defentsako joko onari eta erasoan jokatzen dakigunari esker, bi aldiz aurretik jartzea lortu dugu. 14-0, nahiz eta beraiek ez duten amore eman eta euren bareak jokatu dituzten, lehen denbora honetan entsegu bat lortuz. Lehen zatiaren amaierara 14-5ekoarekin iritsi ginen, baina ez da guztiz erreala.

Bigarren zatian, lanean ondo jarraitzen dugu. Irundarren presioa murriztea lortu genuen eta baloia oso aukera onekin mugitzea lortu genuen. Urrundu ondoren eta jarraitutasunean jokatuta, euskarri onak eta joko-egoera onak ikusten ditugu, eta horrek gure abantaila handitzea eragiten du.

Gaurko onena, kontrol une onak, joko maila eta gogoa, borrokan eta hobetzen jarraitu behar da, horretan ari gara. Azken emaitza 36-5, egindakoagatik.