Bigarren sailkatuaren aurkako porrota, Emakumezkoen berdinketa eta partida zaila Igorren bigarren taldearentzat. 18 urte azpikoen garaipen garrantzitsua eta 16 urte azpikoen partida zirraragarria, asteburu peto petoa.

Mazabi Independiente Santanderrek 17 eta 38 irabazi zuen larunbat arratsaldean Ohorezko B Mailako AVK Bera Beraren aurka. Talde bisitariak bere errugbia lehen zatian inposatzea lortu zuen eta partida irabazi zuela pentsatu zuen. Akatsa, bigarren sailkatua ez zen lasai egon partidaren amaierara arte, etxeko taldea baloia horretarako oso egokia ez zen zelai batean jokatzen saiatu baitzen, eta birritan 7 puntu azpitik jartzera iritsi zen, baina Santanderinoek azeleragailua sakatu eta bonus puntua lortu zuten.

Datorren astean itxiko dugu urtea Landaren.

Emakumezkoen AVKk berdinketa baliotsua lortu zuen Uni Bilboren aurka partida osoan zehar ekimena eraman zuena, baina gure neskek amaierara arte borrokatu zuten eta gutxienez Euskal Ohorezko Mailako bigarren postuan mantentzen dituen berdinketa lortu zuten. Lehenengo postua lortzen jarraitzea espero dugu amaierara arte.

Bigarren taldeak partida itsusi batean galdu zuen. Gainera, gure aldetik 3 kanporatu zituzten eta ez dute hurrengo deialdietan lagunduko. Borrokan jarraitzera, baina entrenamenduetan. Gora mutilak!.

18 urte azpiko taldeak errugbi partidu bakar batean ere erlaxatu ezin direla ikasi zuen. Azkar aurreratu ziren markagailuan eta sailkapenean azpitik dagoen aurkari batek aurre egingo ez ziola suposatu zuten. Oker zeuden eta azkenean presaka hasi ziren, 15 eta 27 irabazten jakin zuten eta askoz gehiago egiteko gai direla erakutsi zuten.

Gaztedi B 33-29 AVK Bera Bera Baztan S16

Gaur goiz ibili behar dugu Arabako lurretara hurbiltzeko. Baja askorekin egin genion aurre Gaztediri, baina ondo aritzeko gogoz.

Zenbait posizio doitu ondoren, zenbait posiziotan a priori justu samarra dirudien talde bat aurkeztu genuen, baina ondoren, jokalarien lan onari esker, zelaira nahiko zentratuta sartzea eragin duena.

Partida jokoa kontrolatuz hasi genuen. Melean genituen arazoak gaindituta eta toutxeen kontrolarekin jarraituz, jokaldi on batzuk egitea lortu genuen, entsegu bat egitera garamatzatenak. 0-5.

Entseguaren ondoren ondo jokatzen jarraitu genuen eta beste jokaldi on batean baloia kontrako markan pausatzea lortu genuen, nahiz eta epaileak baloia Gaztediko baloi baten gainean pausatu dela ulertu zuen.

Sakea oinean duela hasi da berriro, eta une honetan, Gaztedi bere 22an toche bat ateratzera doanean, Osakidetzako helikoptero bat datorrela abisatzen digute, zelaian lurreratzera doana, eta, beraz, partida 40 minutuz eteten da.

Denbora tarte hori aldagelan pasatzen dugu, tenperatura baxuagatik hozteko edo berriz hastean lesioren bat izateko arriskua baitugu.

Partidua berriz hasiko da taldearekin, geldialdiaren ondoren nola erreakzionatuko dugun zain, baina berriz ere ondo jokatuz hasiko gara, eta horren ondorioz beste entsegu bat lortuko dugu, 12-0eko emaitzarekin.

Egiten ari garen joko onagatik morala oso handia izanik, berriz ere bere 22an sartzen garenean, hainbat akats egiten ditugu kateatuta, gure 22ra garamatzatenak, eta hainbat faseren ondoren, haiek entseatzea eta, nolabait, partidan sartzea eragiten dute. Horrek, enpanada orokorraren jarraipenarekin, berriro entseatu eta aurretik jartzea eragiten du. 14-12.

Joko txarreko fasetik irtetea lortu genuen eta 14-19 aurreratu ginen berriro, baina haiek lehen zatia amaitu baino lehen aurrea hartzea lortu zuten, beraz atsedenaldira 21-19koarekin joan ziren.

Bigarren zatian bi taldeek nahiko berdinduta jarraitzen dute, nahiz eta haiek, gure jokalariak behin eta berriz zigortzen dituzten zigor kolpe ugariri esker, abantaila handitu eta bederatzi puntura jartzea lortzen duten amaierarako bost minuturen faltan.

Gu pixka bat makal bagaude ere, higadura handia izan baita, harro gaude eta 4 puntura jartzea lortzen dugu. Eta berriz ere baloiaren kontrola badugu ere eta bigarren aldiz entsegua egitear bagaude ere, berriz ere, zigor kolpeen bidez ateratzen gaituzte euren markako gunetik, eta horiek egiten dute ia ezinezkoa izatea baloirik jokatu ahal izatea.

Azkenean partida 33-29koarekin bukatu da, gasteiztarrei garaipena emanez, baina zelaian egon garen BeraBera Baztanekoen iritziz, erabat bidegabea izan da, eta horregatik guztiagatik, gure ustez oker interpretatutako hainbat ekintza txarren zigor gogorra ekarri du, etxekoen interesei etengabe mesede egin dietenak.

Zorionak gaztetxoei, gaur asko jarri dutelako zelaian, harrotasunaz eta gogoaz gain kolpeak eta lesioak eramateari buruz jakin dutelako, eta amaierara arte eutsi dutelako, egin duten lanaz harro sentiaraziz.

Ohar negatiboa partidan sartzera eraman gaituen deskonexioa da, baita plakaje-akatsak ere, beti bezala kontrako puntu asko ekarri dizkigutenak.

Hobera egiten jarraitzen dugu, baina lan asko dago egiteko.