AVK Bera Bera 12-31 Hernani

Hernani garaile atera zen Mini estadiotik. Dena ematen duenari gehiago eskatzerik ez dago eta gazteek barrenak hustu zituzten. Hernani hobea izan zen eta zoriondu besterik ez zaigu gelditzen.

Nahiz eta 11garren minutuan Iñigo Arellanok baloia entsegu gunera eraman eta amestera gonbidatu, Oier Garmendiak 24garrenean erantzun zuen eta partidoa Hernaniren aldera nibelatzen joan zen. Ez zen Oier hernaniarrak sartu zuen entsegu bakarra, beste pare bat sartuko zituen partida osoan.

80garren minutuan Angiozarrek entsegua lortu zuen, emaitza txukuntze aldera.

Ez degu ezer berririk esango. Bagenekien ozta ozta genbiltzala Ohorezko b mailan jokatzeko, eta azkenaurreko geratu gara. Uribek ere bere lanak egin zituen, eta nahiz eta partida osoan atzetik joan ondoren, puntu bakarragatik gailendu zitzaion Eibarri 17-18.

Beraz, jokoaren arauak hauexek dira, eta orain datorrena datorrela, aurre egingo diogu betiko moduan.

Eta gauza bat litzateke maila galtzen eta bestea kategoria. Gure gazteek denboraldi bukaera bapo ospatu zuten festa bat eginez, sarri esan dugun bezela guk ez bait dugu emaitza ospatzen, guk esfortzua eta talde lana ospatzen dugulako, eta ze arraio, aurtengo denboraldia ez da xamurra izan eta jokalariek zeukatena eman dute eta hori ospatu beharra dago.

Tribuna hontatik, betiko moduan, entseguko besarkada bana bidali nahi diegu jokalari, delegatu, entrenatzaile zein zaletuari, eta bideaz batera gozatzen jarrai dezagula. Izan ere badakigu....Itakarako bidean, bidea luzea izan dadin eska zazu!

Sartu zen taldea: Borja Gomez, Manu Garces,  Iker Etxebeste, Jon Garcia, Jon Velez, Guido Viante, Javier Garces, Aitor Angiozar, Izko Armental, Adrian Arias, Iñigo Arellano, Omar Castro, Simon Setien, Iker Arriola, Unai Bayon. Baita ere sartu ziren: Angel Seisdedos, Josu Etxezarreta, Pablo Dacunto, Mauro Perilli, Giogio Piazza.

16 URTEZ AZPIKOAK BERABERA 22-10 GAZTEDI

Gaur Anoetan jokatu beharreko partida polita. BeraBerak talde trinkoa eta oso ondo prestatua dela erakutsi duen Gaztedi izango du aurkari.

Gasteiztarrak partida guztiak irabazita eta sailkapeneko lehen postuan aurkeztuko dira Anoetan. Guk jokoa hobetzeko bidean jarraitzen dugu, posizioetan eta joko-sisteman hainbat aldaketa eginez, talde on hori gainditu ahal izateko.

Partida hasten da eta jokoan berdintasuna ikusten da, bi taldeak babestuz eta aurkako zelaian jokatzen saiatuz. Gaztedi da kolpatzen lehena, hainbat plakaje-akatsen ondoren entseatzea lortzen baitu, baina ez eraldatzea. Entsegu honen ondorioz, hobeto jokatzen hasten gara, hiru laurdenetan nagusitasuna erakusten hasten gara eta joko-egoera onak lortzen hasten gara.

Hainbat minutuz jokoa kontrolatu ondoren, zigor kolpe batean entseatzea lortu genuen, baina ez genuen eraldatu. 5-5. Egia da, halaber, une horretatik aurrera partidaren kontrola izaten hasi ginela, eta beste entsegu bat egin ondoren, 12-5eko emaitzarekin joango garela atsedenaldira.

Gasteizko esperientziarekin, joaneko partidan, lehen zatian ere atsedenaldia irabazten ari ginela, mentalizatu egin ginen lanean jarraitzeko eta jakiteko ezer ez dagoela eginda, oraindik asko dagoela egiteko. Gaztedi gogotsu irten da, eta hainbat minutuz kontrolatu ondoren, 12-10 entseatzea lortu dute, nahiz eta ez duten eraldatzen.

Badakigu zein garrantzitsua den momentua, eta gasteiztarren lehen bultzada gelditzea lortu dugu, baloia haien ingurura eramanez, egoera kontrolatzeko eta gure jokoa hobeto eraiki ahal izateko.

Defentsan eta erasoan egindako lan onari esker, zigor-kolpe bat eraldatzea lortu genuen, eta horrek urrutiko entsegu batera eraman gintuen. 15-10. Gasteiztarrek ondo jokatzen jarraitzen duten arren, gure defentsa onak Gaztediren erasoak eraginkorrak ez izatea lortzen du.

Eta lan on bati eta taldeak partida osoan jarri duen gogoari esker, berriz ere entseguak egin eta eraldatzea lortu genuen, emaitza 22-10 bihurtuz, donostiarren gogoa eta lan ona islatzen duena, ligako talde garaiezinaren aurka. Orain ezin dugu ereinotzetan lo hartu eta larunbat honetan egindakoak jarraipena duela frogatu behar dugu.

Euskadi kopako finalerdia geratzen zaigu Ordiziaren aurka eta final posible bat Elorrioren aurka, finalerdia gaindituz gero. Larunbat honetako partida bezala hartuz gero, errazagoa izango da aurre egitea eta irabaztea.