Eibar RT 46-10 AVK Bera Bera

Bigarren sailkatuaren aurka galdu genuen, non taldeak aurre egin zion atsedenaldira arte eta bigarren zatian Eibarrek ez zuen huts egin entsegu gunera hurbildu zen bakoitzean.

Partida berdinduta hasi zen, eta markagailuan ere aurretik jartzeko aukera izan genuen, baina Eibarrek kontraeraso bat egin eta aurrea hartu zuen 13. minutuan egindako entsegu eraldatuarekin. Ondoren, zigor kolpe eraldatua jaso zuen, entsegu batekin errematatuz. Gure mutilek azkar hartu zituzten kolpeak eta Bayonen entsegu batekin eta Ariasek eraldatutako kolpe batekin erantzun zuten. Lehen zatiko txarrena, Mutioren lesioa, hurrengo bi jardunaldietarako osatzea espero dugu, baina sentsazio onak markagailuan 15-10ekoarekin.

Bigarren zatia etxekoen beste entsegu batekin, aldaketekin eta lesioekin hasten da, beste entsegu bat sartzen dute, baina Garces sartu berriari egindako txartel eztabaidagarria izan zen Eibarrek aprobetxatu zuena eta markagailua iraultzea edo puntu bonus iritsiezinak uzten zituzten puntuak sartzen jakin zuena. Denak zelaian zirela, 76. minutuan Arellanok entsegua, gogoa ez zela falta izan erakusteko.

Etxekoen entsegua partida amaitzeko eta zelaian ikusitakoa baino emaitza sendoagoa. Lanean gogor jarraitzea eta Uribealdearen aurkako hurrengo partida irabaztea tokatzen da. Zorionez, birusaren eragina jaitsi egin da zonaldean eta gainditu gabeko jardunaldia berreskuratuko dugu. 7 puntuko desabantaila du Zarautzekin eta 9koa Uribealdearekin, eta horrek erakusten du norgehiagokaren garrantzia amaierara arte lehiatzen jarraitzeko.

Durango RT 45-12 AVK Bera Bera B

Durangora ia garaituta joan ginen: 15, aldaketarik gabe eta deialdia ixteko arazo piloa. Azken partidetako dinamika, gainera, txarretik okerrera izan zen emaitzetan, eta, batez ere, zenbait partidatan bi pase jarraian emateko gai izan ez ginenean. Baina, porrota gorabehera, zerbait aldatu delako sentsazioarekin itzuli gara handik. Ez dago ezer Durangoren garaipenaren aurka, gure 22a zapaldu zuen bakoitzean gutxienez 5 puntu lortu baitzituen 5etan. Baina partida markagailuak dioena baino askoz orekatuagoa izan zen.

Diziplinatuak izan ginen, gure artean bermatu ginen, tentsioari eutsi genion neurketa osoan zehar, eta berriro konturatu ginen talde gisa jokatzen badugu joka dezakegula eta jokatzen dakigula. Bai, larunbatean touch asko falta dut, eta markatzeko arazo asko izaten jarraitzen dugu, baina jarraitutasunez eta lagunaren konfiantzarekin agian atzo tunelaren hondoan ikusi genuen argia hurbilago dago.

Baina hau salbatu nahi badugu, entrenamenduetara joateko eta deialdiak ixteko ditugun arazoak ezin dira gehiago gertatu. Bala gutxi geratzen zaizkigu (azkena datorren asteburuan UBRen aurka) eta guztion benetako konpromisorik gabe ez gara hau altxatzeko gai izango. Ez da gure burua aitzakiarik gabe uzteko unea, baizik eta entrenamendu eta partida bakoitzean asko geratzen zaigu denboraldia salbatzeko.

Bera Bera Rugby Eskola

Urduritasun handia Landarera iristean, entseguak nonahi sartzeko gogoa eta gogotsu debutariren bat. Eszenatoki horrekin hasi ziren txikiak Hernanin partidak jokatzen. Aurrean Hernani, Atletico, La Unica eta Gaztedi. Giro bikaina, porrot gutxi eta, batez ere, beste mila istorio kontatzeko ikastolan aste honetan