AVK Bera Bera "B" 8-17 Txingudi

Atzo Irunen aurka jokatutako partida gogorra eta zaila zen, eta, gainera, ezinbestekoa bi taldeek mailari eusteko. Gainera, benetako lodazala zen eta partida ikusgarria egitea zailduko zuen joko-zelaia aurkitu genuen.

Gure lehen taldeko partida atzeratua izan zenez, errefortzu batzuk izan genituen eta talde duina erakutsi, Irun oso justu garaitzeko. Kontsignak argiak ziren, tigreak bezala defendatzea, zigor kolperik ez egitea, erasoa jotzea eta baloiaren zain ez egotea eta gure 3/4ko lerroarekin ahalik eta gehien jokatzea.

Bada, esan eta ez egin. Lehen zati beldurgarria, zigor kolpe askorekin eta "avan" porroi batekin, aurkariari jabetza gehiena izateko aukera ematen ziona. Irungo defentsa onari eta ezintasunari esker, altzariak salbatu genituen, atsedenaldira 0-7ko emaitzarekin iritsiz.

Atsedenaldian "zaparrada" bota zien gure jokalariei, partidari buelta ematen saiatzeko, gai ginela sinetsita eta Txingudi baino gehiago. Hobeto atera ginen eta Jelloren entsegu baten eta zigor kolpe transformazio baten ondorioz markagailua iraultzea lortu genuen 8-7 utziz.

Hortik aurrera, gure akatsek kondenatu egin gintuzten. Gure 22an ostikada bateko pantaila batek (entsegua atepean) eta aurkariari baloia oparitzen zion 22ko irteera batek erabakita utzi zuten partida. Hona hemen ondorioak: lidergoa, diziplina eta jarrera falta zaizkigu zelai barruan, ez dugu konfiantza nahikorik lasaiago jokatzeko, eta lastima da, pixka bat gehiagorekin askoz talde hobea izango ginatekeelako eta sailkapenean puntu gehiago izango genituzkeelako.

A seguir trabajando y a hacer la "machada" si queremos mantener la categoría, no hay otra.

S18 AVK Bera Bera 17-10 Elorrio

Urteko lehenengo garaipena gure gazte ausartentzako. Jokalari faltan, beti betetzen dute dialdia kompromezu izugarriarekin, batzutan 16 azpiko jokalariekin, baina lana emaitzak ematen ditu eta Bombas eta Roberten mutilak, lasaigo jokatu duten momentuan, garaipena lortu dute. Espero degu, lana eta borroka dela bide bakarra ikasita eukitzea, beraz, denboraldia goruntz joan bharko da gure gazteentzako.

S16 AVK Bera Bera 14-10 Ordizia

Atseden egunaren ondoren eta Getxoren aurkako partidaren aurrekariarekin, emaitza bat baino zerbait gehiago jokoan dagoen partida jokatuko dugu gaur.

Ordiziak Getxori irabazi zion iragan jardunaldian, eta oso kontzentratuta azaldu da Anoetan, hasieratik gauzak zailtzen saiatuz.

Guk, etxean jokatutako azken partidan erakutsitakoa baino errugbi gehiago dugula erakusteko gogo biziz, eta baja gutxirekin, joko onaren bidera itzultzeko aukera dugu.

Partida hasten da eta lehen 15 minutuetan Ordiziako zelaian jokatu genuen, aurretik jartzen gaituen entsegu bat lortuz. Era berean, zentrotik atera ondoren, kontraeraso bat hasi genuen, ondo eramanda, eta horrek berriro entseatzera eraman gintuen. Horren ostean, ez dugu 14-0 jartzen ondo jokatzen.

Emaitza horrekin Ordiziak txartel horia jaso du, eta horrek ez dakar a priori logikoena litzatekeen abantailarik, alderantziz. Partida berdinduagoa izango da.

Ordizia baloia ondo mugituz jokatzen hasi zen bere hiru laurdenekin, eta abantaila murriztu zuen, eraldatzen ez zituen bi entsegurekin.

Lehen zatia 14-10eko emaitzarekin bukatu da. Amaiera baino lehen, jokalari bat gutxiagorekin geratu ginen gure hiru laurdenetara txartel horia ateratzeagatik, eta horrek bigarren zatiaren hasiera baldintzatzen du.

Bigarren zatian, bi taldeek huts egiten dute, eta, ondorioz, jokoaren geldialdi asko gertatzen dira. Jokalekuaren egoerak eta baloia kontrolatzea zein zaila den ikusita, joko itxiagoa egin behar dugu, lerroari irekiera askorik egin gabe. Horrek baloi gehiago kontrolatzea ahalbidetzen digu, eta Ordiziari hainbesteko jabetza ez uztea.

Azkenean, bigarren zatian ez zen entsegurik edo punturik egin, nahiz eta abantaila handitu ahal izan zen zigor kolpe batzuetan.

Azken emaitza lehen zatiaren amaierako bera da.