CAMPUS UNIV. OURENSE 29-13 AVK BERA BERA

Partida zirraragarria izan zen igande eguerdian Ourensen bizitakoa; izan ere, etxeko talde oso indartuta nagusitu zen bajaz betetako Bera Beraren aurka,

Baina hainbat jokalari gazteren indartzearekin, bigarren taldearekin denboraldi ona egin ondoren, Galizian kanpaia jotzeko zorian egon baitziren. Hobekuntza argia, gu geu izan ez ginen bi jardunaldiren ostean.

Lehen zatia markagailuak erakusten duena baino lehiatuagoa izan zen etxekoek atsedenaldian lortutako 12 eta 0 puntuekin, gure 22. lerrora hurbildu zirenean. Ustartzetan sufrituz, taldeak baloia gordetzen eta mugitzen jakin zuen, baina punturik lortu gabe.

Bigarren zatia talde donostiarra nagusitzen hasi zen, harrotasuna ateraz eta 22. lerrotikgertu geundela puntuak ateraz. Omar Castrok bi zigor kolpe transformatu egin zituen, eta entsegua eta markagailua 15-13koa jartzea lortu zuen amaierarako 20 minuturen faltan, baina etxeko taldeak kolpeari erantzun zion eta denboraldi hasieran mailaz igotzeko hautagaia zergatik zen erakutsi zuen.

Gure aldetik lesio itsusi pare bat izan ondoren, galiziarrek entsegua egin zuten 29 eta 13koa jartzeko lau minuturen faltan. Berreskuratutako sentsazio onak eta bigarren itzulian Donostiako harrobia edozeinen aurka lehiatu daitekeela erakusteko gogoa. Hasiberriei zorionak eman eta askoren artean lehena izatea espero dugu. Astebete indarrak hartzeko, ondo etorriko da lesionatuak sendatzeko.

TERMAS BERA BERA 17-17 VITHAS GAZTEDI

Joan den larunbatean Termas Bera Bera eta Vithas Gaztedi taldeek jokatutako partida tauletan bukatu zen. Partida orekatua izan zen eta taldea oso kontzentratuta eta kontrako zelaian jokatzen hasi zen lehen minutuetatik.

Azken entrenamenduetan landutako jokoen faseak hobetu egin zirela ikusi zen, hala nola, touchean irabaztea eta baloia erabiltzea, eta mele erdiaren eta aurrealdeko paketeen arteko konexio ona, hegalean hiru laurdenei jarraipena eta amaiera ona emanez! Jokoa une estrategiko erabakigarrietan finkatzea falta izan zitzaigun, hainbat unetan punturik gabe atera ginelako entsegutik eta horrek partidak arriskuan jartzea edo emaitza gehiegi doitzea eragin zigun.

Staff oso pozik dago jokalariek partida osoan zehar zelaian izan duten ahalegin eta jarreragatik.

Berdinketa egon arren, liga nahiko irekita dago, beraz, geratzen diren partidak oso interesgarriak dira!!

Datorren asteburuan atseden hartuko du taldeak, baina otsailaren 12-13ko asteburuan ekingo dio berriro txapelketari, Iruñean, La Única taldearen aurka.

Hemendik eskerrak eman nahi dizkiogu Eider Mendibururi Donostiako egonaldian taldeari egindako ekarpenagatik. Zorte handia opa dizugu zure doktoregoaren azken zatian! Zure bisitaren zain gaude, motzez jantzita ez bada ere!

AVK BERA BERA S16 7-22 GETXO RUGBY

Gaur partida 14:30etan da. Arratsaldea eguzkitsua da eta giro hotza eramangarriagoa da. Lesioek eta covid delakoak eragindako talde batekin aurkeztu gara Getxoren aurka. Nahiz eta a priori behingoz aldaketak izan, jokalarien egoera ez da onena.

Lehen zatia oso orekatuta hasten da. Jabetza lurtarra gurea den arren eta etengabe kontrako zelaian jokatzen dugun arren, ez dugu punturik lortu. Gainera, akats baten ondorioz, entsegu bat egitea lortzen dute, eta Getxoko taldeak uste du ez garela gai puntuak lortzeko eta fase guztietan gelditzen gaituztela. Lehen zatia 0 7rekin amaitzen da.

Bigarren zatian gehiago orekatzen da partida eta ez gara gure jokoa garatzeko gai. Kontrako zelaian jokatzen saiatzen bagara ere, hau ez da gertatzen Getxoko bigarren gortinaren lan onagatik, behin eta berriz gure zelaian sartzen gaituelako. Haiek oso igota eta motibatuta, gure defentsaren gainean kolpeka jarraitzen dute, baina guk ondo defendatzen dugu eta ez diegu minik egiten uzten. Kolpe eraldatu baten ondoren, 0 10era iritsiko gara.

Une honetan posizio-aldaketa batzuk egiten dira, eta, horren ondorioz, taldea kontrara jokatzen hasten da, eta jokoan nagusi gara berriz ere, baina jokaldi arraro horretan ez du asmatzen ez bigarren gortinak ez epaileak, nekez uler baitaiteke, Getxok beste entsegu bat lortu du eta are gehiago urruntzen gaitu garaipenetik. Oso motibatuta, Donostian zerbait handia egin dezaketela jakinda, jokatzen hasi ginen eta entsegua lortu genuen, 7 17 distantziak murriztuz, baina alde batetik denbora faltak eta bestetik getxotarren motibazioak oso zaila egiten dute erreakzionatzeko aukera.

Akats berri baten ondorioz, beste entsegu bat jaso dugu, eta partidarekin amaitu da, 7 22koarekin. Getxori zorionak eman nahi dizkiogu partidu bat jokatzeagatik, eta baita gureei ere, Getxori irabazi ezin izan dioten arren, huts gutxi batzuk eta erabaki txarren bat geratzen bazaizkio, partida ona jokatu dutelako.

Jokalekua, zoritxarrez, bidezkoa izan da gaur, eta ezaugarri tekniko, taktiko eta estrategikoen gainetik gogoa eta motibazioa saritu ditu. Ahal zuela uste zuenak irabazi du, eta bere aukerez baliatu da.

Talde batek zuk baino hobeto jokatzen duenean, zoriondu eta porrotak ematen digunetik ikasi besterik ezin da egin.