AVK Bera Bera 20-33 Eibar RT

Larunbatean jokatu zen partidan, lehen taldeak 20-33 galdu zuen Eibarren aurka. Partidaren zenbait momentutan dominatzera iritsi ginen arren, fase estatikoetan majo sufirtu genuen, eta Eibarrek bere dominioa egikaritu zuen.

Uztartze bilduetan atzeraka joan ginen eta eskasetik uztartze laxora baloia jeisten zuten bakoitzean, sufritzea zegokigun. Horrela sartu zizkiguten entseguak. Zigor kolpeak ere larrutik ordaindu genituen.

Beñat Jaramillok min hartuta atera behar izan zuen partidatik, eta oraindik diagnostiko zehatzaren zai gaude. Albiste onen artean, Anton Legorbururen errekuperazioa, kontra erasoko entsegu bikain bat sartu zuelarik, eta Guido Bianteren buelta eduki genituen, biak ala biak sasoi onean zeudela erakutsi zuten. Joxe Danilok era bere azkartasun eta bizkortasuna profitatuz, marka ikusgarri bat egin zuen.

Sartu zen taldea: Borja Gómez, Ángel Seisdedos, Felipe Saratxaga, Pablo Dacunto, Jon Vélez, Mauro Perilli, Javier Garcés, Beñat Jaramillo, Izko Armental, Adrián Arias, Iñigo Arellano, Omar Castro, Simón Setien, Jose Danilo Peña, Unai Bayón. Sartu ziren ere: Iker Etxebeste, Jon García, Aratz de Goicoechea, Josu Etxezarreta, Guido Biante, Antón Legorburu, Giorgio Piazza.

AVK Bera Bera B 03-30 Zanpanzar Arrasate

10 aurrelari besterik ez genituen jokatzeko moduan, eta bagenekien Arrasateren aurkako partida oso zaila izango genuela. Talde ona da, asko estutzen du aurrean, eta 80 minututan lan asko eginaraziko zigun aurrelari guztioi. Izan ere, ia partida guztian nagusi izan ziren eta joko jaurtiketak asko zaildu zizkiguten.

Hala eta guztiz ere, taldeak aurpegia eman zuen lehen zati orekatu batean, eta 3-13ko emaitzarekin itxi zen, talde bisitariak azken entsegua egin ondoren.

Bigarren zatia gure aurrelarietako baten kanporaketak baldintzatu zuen. 14 jokalarirekin eta aldaketa bakar batekin, partida asko zailtzen zen, baina beti izan daiteke okerragoa, eta egoera askoz ere zailagoa jarri zen, berriz ere, horia, gure taldea 13 jokalarirekin geratzen zenean beste 10 minutuz.

Zelaian jokalari bat gutxiagorekin 30 minutu oparitzea abantaila handia da edozein talderentzat. Arrasatek aprobetxatu egin zuen eta pixkanaka aldea handitzen joan zen, azken 3-30eraino.

Esan daiteke taldeak Arrasateren aurkako tipoari eutsi ziola deialdiko 10 (9) aurrelariekin gasolinak iraun zion bitartean... baina baita ere, partidaren fase askotan neurketa orekatua ikusi ondoren, taldeak asmo handiagokoa izan zitekeela eta izan behar zuela, aurrelari horiek zerbait gehiago saiatzeko erregaia izan zutenean.

Agian ez genuen partidua eramango, baina joan ginenak baino sentsazio askoz positiboagoekin irten izan bagina partidutik.

S16 Zarautz/Beltzak 0-24 AVK Bera Bera

Gaur, Lasarte bisitatzea dagokigu, Donostiako logela-herria, eta, beraz, hainbat jokalarik kiroletakoak baino alde handiagoa dute, Lasarten bizi diren Zarauzko zenbait jokalarirekin.

Goiz hotza, belar artifizialeko zelai bat egoera ezin hobean. Era berean, ZARAUTZ-BELTZAKeko lankideen ekarpen onak, gure harreraz arduratzen direnak eta etxean bezala sentitzeak, kirol hau ezberdina izatea eragiten duela aipatu behar da.

Partidari dagokionez, ohi bezala eta covid gaiak areagotuta, 15 jokalarirekin aurkeztu gara, eta gaur kailua eman dute.

Denboraldi honetako okerrena da hain zuzen ere partida bakoitza odisea bat dela. Onena da jokalarien eta gaitasunen dohainak deskubritzen uzten digula, haien postuetan ikustea zaila baita.

Gaur egun, gabeziengatik, 15, 6 aurrelari eta gainerakoan hiru laurden gaude, baina honi esker errugbia barruan dagoela ikusi ahal izan da. Aurrelariak oso ondo, beti bezala, beraiekin egon diren bi hiru laurdenek zein ondo egin duten batuz. Baina zein ondo jokatu duten hiru laurdenek eta denek oro har daukagun errugbia, baina badirudi ez dugula irakatsi nahi.

Lehen zatian, hasieran, ZARAUTZ-BELTZAK taldeak, oso jokalari motibatuekin, zail jarri digu. Hasierako jokaldietan defentsa nagusitu da erasoaren gainetik, haiek oso ondo ixten baitziren, eta guk ere bai. Beraz, puntuak jartzeko aukeraren aurrean pare bat aldiz jokatu dugu zutoinetan, eta bigarrenak abantaila eman digu. 0-3.

Ondoren, berdintasun-aldi bat etorri da, eta hautsi egin da joko-konbinazio ireki eta itxi batean entseatu dugunean.

Ondoren, etxekoen eraso saiakerak gelditu ditugu berriro, eta beste entsegu bat egitea lortu dugu, atsedenaldira 0-17koarekin joateko.

Bigarren zatian oso konektatuta atera dira. Arazo askotan jarri gaituzte eta ondo jokatu dute, baina guk inoiz ez bezala defendatu dugu, presioa egitera igoz, plakatuz eta taldea beste era batera jokatzen has dadin pausoak emanez, ezagutzen dugun moduan, eta badakigu hor daukagula, lorpen handiak ekarriko dizkigula.

Defentsa nabarmendu zuen, haiek ondo egin dutelako erasoan, etengabeak zirelako eta jende asko sartzen zutelako, baina lortu dugu gure entsegu lerro inpolutuari eustea, eta hori ez da erraza izan.

Azken emaitzak ez du islatzen ZARAUTZ-BELTZAK taldeak zelaian egin duena. Puntuak merezi zituzten, baina gure lan onari esker ez da horrelakorik gertatu. 0-24.

Hau da, konpromisoa, jokalari jakin batzuen egokitzapena eta, oro har, taldearen jokoa. Horrek ez du ezer kentzen, gauzak ondo egiten eta gure akatsetatik ikasten jarraitzen badugu, uste baino urrunago iritsiko baikara.

Zorionak gaur errugbi jardunaldi bikainaz gozatzea ahalbidetu digutenei, bai gureei bai kontrarioei. Min ematen dio bigarren zatian eskuan izan genuen erasoko bonusari.