Eurochallenge: La única 19-0 Termas Bera Bera

Igande hotz eta eguzkitsua Arrasaten. Lehenengo minutuak oso lehiatuak izan ondoren, 18. minutuan 7-0 iritsi zitzaigun lehen entsegua eta 28.ean bigarrena.

Gure jokalariek jokatutako partiduaz harro, batez ere defentsan. Erasoan erabaki hobeak falta izan zaizkigu.

Bigarren zatian, bi entsegu egitear ginela, 3. entsegua iritsi zitzaigun. Ezin dugu esan arbitrajeagatik galdu dugunik, baina baldintzatu egin du.

Hemendik zoriondu La Única eta espero dugu datorren urtean ere txapelketa hau lehiatzeko aukera izatea. Animo asko Gorane Ayesta gure jokalariarentzat, azkenean lepauztaia hautsi zuela jakin baikenuen. Berreskuratu lehenbailehen!

Hurrengo partida urtarrilaren 8an izango da, etxean, Hernaniren aurka.

ATSS 13-10 AVK Bera "B"

Larunbat honetan Anoetan ATSSen aurka jokatzen ari ginen kanpotarrak bezala, Nick Marshallen taldeak bere zelai berria eraikitzeko lanetan jarraitzen baitu.

Partida oso lehiatua sumatzen zen, bi taldeak sailkapenean puntuetara berdinduta zeudela, eta talde sendoenak eta nerbio epelenak zituenak katua uretara eramango zutela, eta horrela izan zen...

ATSS ondo orekatuta atera zen zelaira, batez ere atzean, defentsan zein erasoan presio handia eginez.

Presio horren ondorioz eta zigor kolpe bati esker, 3-0 markagailuan aurretik jarri ziren.

Presio hori gorabehera, gure taldea oso etsita agertu zen lehen zati ona eginez tackle onekin eta melesa zein toucheak menderatuz.

Domeinu horren eta 3/4 lerroan izandako bi hausturen ondorioz, Gauravek eta Josék 2 entsegu on egin zituzten, eta markagailua 3-10 utzi zuten gureen alde.

Ez ziren behera etorri eta gure lerroak haustea lortu zuten entseguak egiteko eta atsedenaldira 8-10 iristea.

Bigarren zatia oso lehiatua izan zen, baina pixkanaka jabetza galtzen joan ginen eta partida gure zelaian jokatzen zen, horrek dakarren arriskuarekin.

Gureak urduritasuna galtzen hasi ziren, behar ez ziren ostikada batzuekin baloia gainetik kenduz eta zigor kolpe handiegiak eginez.

Eta pitxerra iturrira doan neurrian, hautsi egiten da. Aurkako entsegua, markagailua 13-10ean utziz eta azkenean sufrituz defentsako bonusa ez galtzeko.

Lastima, hiru partida on jarraian Durangoren, Errioxaren eta ATSSren aurka, non gauza asko ondo egin diren, baina heldutasun eta diziplina faltagatik gero eta puntu baliotsu eta beharrezkoagoak galdu ditugun.

S16 AVK Bera Bera 36-19 Uni. Bilbo

Larunbat eguerdian jokatutako partida, tenperatura onarekin eta zelai batekin, nahiz eta pixka bat altxatuta eta lokaztuta egon, ez dio kalterik egin jokoaren garapenari. Sailkapenaren behealdean dagoen Bilboko taldearen aurka jokatuko dugu.

17 jokalarirekin, horietako hiru jota, azken aldian gertatzen den bezala hasiko dugu partida, kontzentrazio nahikorik gabe, eta, ondorioz, lehen minutuan entsegua egingo dugu.

Horrek, Hernaniren aurka gertatu zen bezala, esnatu eta hobeto jokatzen hastea eragiten du, atsedenaldia baino lehen markagailuari buelta ematea eta aldea handitzea lortuz.

Bigarren zatian ondo jokatzen jarraitzen dugu, nahiz eta haiek, besoak jaisten ez dituztenek, entsegu batzuk egiten dizkiguten intertzepzio baten eta jokaldi on baten ondorioz.

Azkenean, 36 - 19 emaitzak agerian uzten du bi taldeen arteko aldea, nahiz eta Bilboko taldean ikusitakoa uste baino hobea izan, Hernaniren aurkako norgehiagokan gertatu zen bezala.

Orain Gabonetako partiden atsedenaldia, baina entrenamenduek aste honetan eta urteko lehen astean jarraituko dute.