AVK Bera Bera 3-19 Getxo

Larunbateko partidan, gure mutilek alimaleko esfortzua egin zuten, baina saririk gabe geratu ginen. Lehia egon zen, batez ere lehen zatian. Ez genuke exageratuko esango bagenu lehen zatiko denboraren %80 beraien zelaian egon ginela esango bagenu, ezta %70eko baloiaren edukitza eduki genuela, baina hori ez genuen puntutan bihurtzea lortu.

Zelaia zgortua zegoen ere azken euri jasengatik, eta horrek ere berdindu egin zituen bi taldeen arteko zenbait desberdintasun. Gorka Bueno eta Martiren planteamendua egokia izan zen, eta gure taldeak gogoz ekin zion.

Lastima kontra erasoan jokatutako baloi batzueri bizkaitarrek probetxu handia atera zietela. Lehe zatiko emaitza 3-12 izan zen. Egindako ahaleginaren ondoren, bazegoen beldurra Getxok bere negusitasuna erakutsiko zuenik bigarrenean.... baina entsegu bat gehiago egitea besterik ez zuten lortu. Hori bai, lehen zatiko baloi eta zelai okupazio partzialak aldatu egin ziren.

Beraz, gogoz saiatuta ere, ez genuen punturik biltzea lortu, ahaleginak ahalegin, hori bait da balio duenak lehiaketako talde baten klasifikazioan.

Sentsazioei garrantzia emanda, onak jaso genituen eta Galiziko lurretara egingo dugun datorren asteko bixita egiteko gogor entrenatuko dugu datorren astean.

Termas Bera Bera 26-5 Arrasate/Ordizia

Egun itxi eta euritsua Donostian. Aste osoan ez zion atertu, eta zelaia melosito zegoen. Batez ere, aurreko jokorako eguna izango zen, eta bestela esan Ihintzari, 2. minutuan lorazainek miniestadioa zaintzeko erabiltzen duten ongarria probatzeko aukera izan baitzuen.
Bi aste generamatzan jokatu gabe, baina Jokin, Laura eta Ametsenak motibazio handiarekin irten ziren zelaira. Etxeko lehen partida zen, eta horrek penatu egin behar zuen.
Otsemeak kontzentraturik irten ziren, ordenaturik, eta espero bezala burutu zuten partida. Jabetzari eutsi zioten, Clara eta Arrateren bajekin a priori zalantza batzuk sor zitzakeen touch-a baina ondo irten ziren. Oro har, lana ona izan zen. Partida osoan zehar egindako aldaketek asko izan ziren, baina ez zuten jokoaren kalitatea jaitsi. Aipatzekoak dira Luciaren debuta eta Marianak eta bere arrebak jokatu ahal izan zituzten minutuak. Irati egunetik egunera hobeto moldatzen da, eta Cristyk harritu egiten gaitu lehen lerrora egindako aldaketa estrategikoaren ondorioz.

Lehen zatian, 13. minutuan, touch baten ondoren, eta batzuk irekita, horietako batean metro batera, Leire Bayonek pasea amagatu eta baloia pausatu zuen, eta Albak eraldatu egin zuen.
18. minutuan, touch baten ondoren ere, maul bat sortu zen, eta Oihane 8koa bakarrik atera zen baloiarekin eta entsegua egin zuen. Albak ere eraldatu egiten du.
Eta 30. minutuan, baita touch baten ondoren ere, Gorane atera zen baloiarekin eta Maitek kasta-tira egin zuen, kontrario batzuk bidean utzi eta banderatxoaren ondoan mugan entsegua eginez. Oraingoan Albak ezin izan zuen eraldatu.

Bigarren zatian Arrasate/Ordiziak zailago jarri zigun. Intentsitatea igo zuten eta zailagoa izan zen baloia eskuratzea. Entsegua egin zuten 46. minutuan Maite Lopezen eskutik, baina ezin izan zuten eraldatu.
Entseguaren ondoren, baloiaren jabetza berreskuratu genuen, eta teknikarien 4 argibideekin gure jokoa berriro egin genuen.
60. minutuan, oraingoan 5erako mele batean, bultza egin genuen eta Oihane, 8koa berriz ere, irten eta Enarak transformatu zuen entsegu lerroan pausatu zuen baloia.

Baina partida ez zegoen erabakita, hurrengo minutuetan Arrasaten/Ordizian 3 aldiz iritsiko zen entsegu bat egiteko zorian egotera, baina azkenera arte eutsi eta emaitzari eusten jakin genuen.

Ezin izan genituen ez Monika ez Laura zelairatu partida honetan, eta Adrianaren itzulera irrikan gaude, ea 2022rako lesionatu guztiak berreskuratzen ditugun.

Datorren asteburuan ikusiko dugu elkar, Arrasaten, hilaren 19an, igandean, Eurochallengeko lehiaketako finalean.

AVK Bera Bera B 10-14 Domiberia RC Rioja

Domiberia RC Riojaren bisitak ez zuen ondo margotzen Espoirearentzat. Zelaia egoera txarrean zegoen euria egin ondoren, eta, batez ere, ezin izan genuen partida behar bezala prestatu, azken bi asteetan entrenamenduetara gaizki joan ginelako. RC Rioja, gainera, mailako liderrekin bat egiten duen talde ona da, eta aurpegia margotu zigun Logroñora egin genuen azken bisitan.

Agian, aurreko guztia konpentsatzeko, eta agian taldea lehiatzen ikasten ari delako, Espoire mandoz irten zen zelaira eta partidaren jaun eta jabe izan zen lehen 25 minutuetan. Joko ona egin arren, zigor kolpe batekin saskiratzea besterik ez dugu lortu. Mundu bat kostatzen zaigu puntuak egitea (kategoriaren alde puntu gutxien dituen taldea gara) eta horrek akatsik txikiena gehiegi pisatzea eragiten du. Eta akats hori ostikada bat jasotzean izandako komunikazio txarragatik etorri zen; entsegua kontra eta atoian markagailuan. Gauzak okerrago jartzeko, jabetza RC Riojari eman genion, eta lehen zatia denbora eske amaitu genuen.

Aldageletatik bueltan, Espoirek jabetza eta jokoa kontrolatu zituen. Txukun aritu ginen, partidaren erritmoa markatu genuen, nahi genuen tokira eraman genuen eta saskiratzea lortu genuen abantailarekin jartzeko. Baina RC Rioja ere jokatzen ari zen. Presioa igo zitzaien eta guk ez genuen jakin partida kontrolatzen. Baloia eman genien eta gure defentsa ona gorabehera entseguak egin zituzten. Partidako azken 5 minutuak hartualdi bat izan ziren, non talde bakoitza besteari gailentzen saiatzen zen, baina azkenean RC Rioja izan zen katua uretara eraman zuena.

Defentsako bonus puntuak badaki, garaipena oso gertu izan genuelako. Gero eta hobeto lehiatzen gara, baina lan handia dugu aurretik jokoaren kontrola eta kudeaketa hobetzeko, bai eta saskiratzeko alderdian ere.