Okelan Gesalaga Zarautz 18-17 AVK Bera Bera

Ozta ozta baina ez. Malerrekako nafarrek dioten moduan, balitz eta baleo, vaya jaleo. 18-17 azken emaitza. Eta bonus puntu bat bederen.  Bera Berak atzo berriro erakutsi zuen lehiatzeko primerako grina daukala eta argi duela zeintzuk diren bere joko faseak. Defentsa bikaina egin zuten bi taldeek eta bakoitzaren 22an jokatutako faseak ez ziren horrenbeste izan.

Lehen zatian eutsi egin genion Zarautzen jokoari, eta bigarrenekoa hasterakoan, 15-11 galtzen gindoazen. Beren zelaira jokatzea izan zen Gorka Buenok eman zuen premisa. Izan ere, gure zelaian bazen ere, joko faseak eraikitzen asmatzen genuen, baina Zarautz ez zegoenez ezer oparitzeko prest gure ahaleginak bertan behera gelditzen ziren. Beren zelaian sartu ginenean, 50 eta 22 lerroen artean jokatu genuen, zarauztarrak higatu nahiean. Baita 3 zigor golpe atera ere gure mesedetan.

Horietatik bi sartu zituen Adrian Arias ostikatzaileak, eta 15-17 jarri ginen aurretik.

Azken hatsari eutsiz, zarauztarrek gure zelaian sartu gintuzten, zigor kolpe bat atera ahal izan zuten eta ostikoz transformatu ere. 18-17 eta gutxigatik, baina partida amaitu egin zen.

Azpimarratzekoa atzo Astin zegoen errugbi giroa. Jokalariek eskertu zutena eta pandemiak gora eta pandemiak behera orain arte bizitzea galarazi zuena.

Zorionak Okelan Gesalaga Zarautz taldeari, eta Bera Berako mutilei egindako ahaleginagatik.

Sartu zen taldea: Borja Gomez, Manu Garces, Iker Etxebeste, Pablo Dacunto, Jon Gartzia, Beñat Jaramillo, Javi Garces, Aitor Angiozar, Izko Armental, Adrian Arias, Peru Teixeira, Iker Arriola, Simon Setien, Unai Bayon , Anton Legorburu. Baita ere sartu ziren: Angel Seisdedos, Josu Etxezarreta, Mauro Perilli, Jon Velez, Omar Castro eta Giorgio Piazza.

Uni Bilbao 31-12 Termas Bera Bera

Ezin izan zen. Lehen aldiz denbora luzean 23 ginen deialdian, baina ez ginen nahikoa izan Uni.Bilbo-ri irabazteko.

Uni.Bilbao gizonezkoen DHBko Getxoren aurka jokatzen zen bitartean iritsi ginen zelaira, El Fango girotuta zegoen.

Beraiek, oso indartsuak ziren melean eta kontaktuan, dena ematera atera ziren, eta guri kontzentrazioa eta komunikazioa (aurrelari eta 3/4 artekoa) falta zaigu, oldarkortasun handiagoa eta erabaki hobeak. Lehen zatiko 2. minutuan lehen entsegua jaso genuen, eta 5. minutuan bigarrena, eta 15.ean zigor kolpe bat eraldatu zuten. 35. minuturarte ez genuen kastaz tiratu eta Oihanek baloia pausatzea lortu zuen. Baloi jabetza gutxiko minutuak izan ziren, oldarkortasun gutxikoak eta presio gutxikoak.

Atsedenaldira 17-7 batekin joaten ginen, ez erabakigarria.

Bigarren zatian beste entsegu bat erori zitzaigun 50. minutuan (24-7), eta ez genuen partida zuzentzen jakin, nahiz eta jokaldi polit baten ondoren Enarak 76. minutuan entsegua egin (24-12), 2 minutu geroago berriz entsegu eraldatuarekin erantzun ziguten eta (31-12).

Partidako onena, jokalari askoren banakako hobekuntza arlo guztietan, baina Bayon, Markiegi eta Karla (aurkikuntza haundia izaten ari da) azpimarratzekoak, eta batez ere Monika zelaian ikustea, gure kapitainak partida bat jokatzen zuen berriro lesioaren ondoren (hustu egin zen eta ez zuen ezer utzi, ohituta gauzkan bezala), nahiz eta bere nerbioak nabariak izan. Denboraldi hasieran taldera etorri ziren Lucia eta Mariana bikiak ere aktan sartu ziren, baina azkenean ez zieten minutuak jokatzeko denborarik eman. Iratik, entrenamendu gutxi batzuk atzean zituela, partiduko lehen minutuak jokatu zituen. Eskertuta gaude Karlak partidaren amaieran jaso zuen eragina susto batean geratu zelako.

Eta hau kirola da, banakotasunek ez dira partidak irabazten. Partidak gimnasioetan eta entrenamenduetan hasten dira, konpromisoz, iraunkortasunez eta eskuzabaltasunez. Aste hauetan ereingo dugu hurrengo partidan fruituak jaso ahal izateko.

Abenduaren 11-12ko asteburuan, etxean jokatuko degu, Arrasate-Ordiziaren aurka han espero zaituztegu!

AVK Bera Bera 8-15 Durango RT

Partida ona jokatu du gaur Anoetan Espoirek. Gaurko helburua, a priori nagusi zen Durangoren aurka garaipena lortzea zen, horretarako kontsigna defendatzea eta partidu osoan zehar oso oldarkor agertzea zen.

Une oro markagailuan gertu egon behar genuen hain puntu baliotsuak eskuratzeko. Baina ezin izan da. Taldea serio eta disziplinatuta aritu da defentsan partida ona eginez, baina gure erabaki akatsen ondorioz, azkenean behin betiko izan diren bi entsegu egin ditugu.

Nabarmentzekoa da Eñaut gure kapitainaren saiakera ona, Aristegiren kaxa baten atzean pausatua, eta talde osoaren lan ona. Pentsatu behar dugu hori dela gure abiapuntua, hobetzeko tarte handia dugula eta entrenatzen jarraitu behar dugula plus hori lortzeko, partidak irabaztea ekarriko baitigu. Porrot mingotsa, garaipena oso gertu izan dugulako eta gure jokalariek dena eman dutelako. Markagailu partzialak 3-0, 3-5, 8-5, 8-10, 8-12 eta azkena 8-15 izan dira.

Gutxienez, defentsarako bonusa, pixkanaka dakiena, baina itsulapikoan geratzen dena.

S16 Elorrio 18-15 AVK Bera Bera

Partida arraroa gaur Elorrion jokatutakoa. Atzoko azken orduko lesioaren ondoren, 15 jokalarirekin aurkeztu ginen. Ohi bezala, ondo eusten diote partidu osoari.

Epailerik ez dagoenez, eskolaraino arbitratzeko aukera duen mutil batek deitu du partida, eta hori erabakigarria izan da partidaren emaitzan.

Elorrioko lehen presioa kenduz eta fase guztietan ondo jokatuz hasi ginen. Bi entsegu, transformazio bat eta zutoineko kolpe batekin lehen zatia 0 15 irabazten amaitu genuen, partida eta jokoa kontrolpean ditugun sentsazioarekin.

Baina bigarren zatian, ondo jokatzen jarraitzen dugun arren eta joko-faseak kontrolatzen ditugun arren, intertzepzio baten ondorioz Elorrio partidan sartu da eta hobeto jokatzen hasi dira.

Horrek, arbitroaren esperientziarik ezarekin batera (jokalariek eta lokaletako teknikariek etengabe presionatzen dute), etengabeko erabaki okerrak hartzea eragiten du, beti etxekoen alde, ia bigarren zati osoa existitzen ez diren zigor kolpeen abantaila etengabean bizi baitute.

Honek lokalen bi entsegu eta zigor kolpe transformazio bat ahalbidetzen du, azken emaitza 18-15ean utziz.

Bigarren zatian bizpahiru entsegu egin ahal izan genituela aipatzea ere, erabaki taktiko txarrak zirela medio, ez zirela egin. Beraz, partida guk galdu genuen zelaian eta arbitro esperientziarik eza aitzakia da.

AVK BERA BERA RUGBY ESKOLA

14 azpiko taldeak Iruñara jo zuen larunbat goizean, astean zehar omdo emtrenatu eta gero, partida onak espero ziren, baina taldeak ez zuen aurpegia eman eta bi porrot jaso zituen.  Lan geihiago da egin dezakegun gauz bakarra eta hurrongarako ikasi.

Eskolak anoetan Amaraberriko neskamutilen bisita euki genuen, primeran pasa genuen eta espero dugu errepikatzea.