AVK Bera Bera 22-22 Valtecsa UBR

Puntu banaketa Anoetako miniestadioan. 22na punto talde bakoitzak. Lehia bizia bi taldeen artekoa. Batere erraza ez da egoera hauetan partidoei aurre egitea beraz guztiz txalogarria mutilek atera duten lana.

Izan ere, eta azkenaldian ohikoa den moduan, fase estatikoetan sufritzen jarraitu dugu. Eta dauzkagun baloiak kontrolatzen eta erasorako onak egiten majo sufritzen dugu. Beraz, txalo handi bat talde osoarentzat.

Bilbo aurretik joan da partida osoan zehar, baina ez da partidoa haustera iritsi, eta ahal zen moduan eusten joan gara markagailuan urruntzen joan gabe. Adrian Ariasek zuloa ikusi du lehen entseguan eta hagen azpira joan da erritmo eta norabide azkar batekin.

Partidoaren ondarretan, Ander Irazustabarrenak baloia entsegu markan jarri du, eta berdinketa lortu.

Ez da txikia talde hau ateratzen ari den lana, beraz, tribuna hontatik zorionak eta horretan segitzeko animatzen ditugu, izan ere, zeozer azpimarratu behar baldin bada talde honekin, sufritzen badakiela, eta sufrituz gozatzen duela.

Eskerrik beroenak ere Perdi eta Botiri egin duten patata razio ederragatik!

Sartu den taldea: Angel Seisdedos, Manu Garcés, Iker Etxebeste, Pablo Dacunto, Jon Garcia, Mauro Perilli, Javier Garces, Aitor Angiozar, Aratz de Goicoechea, Adrian Arias, Izko Armental, Ander Irazustabarrena, Simon Setien, Unai Bayon, Anton Legorburu, baita ere sartu dira Peru Teixeira eta Jeremias Gentile.

Termas Bera Bera 12-20 Biarritz Olympique

Partida gogorra eta porrota Jokin, Laura eta Ametsen neskentzat.
Etxeko taldea izanik eta zure etxea ez den zelai batean jokatuta, Biarritz Olympique deitzen den talde baten aurka gaizki jokatu dezake mentalki, eta horrek, funtsezko jokalari faltak eragindako segurtasun gabeziei gehituta, partidaren lehen zatia markatu dute.
Miarritze 3 aldiz iritsi da entsegu gunera, horietako 2 lehen zatian eta partida hasteko minutu gutxi falta zirenean. Gureak, bigarren zatira arte ez dira buelta emateko gai izan, baina bi aldiz iritsi dira entsegu gunera, Enara eta Oihaneri esker. Jarrera aldatu den arren, "beste 10 minutu falta izan zaizkigu" partidari buelta emateko.

Konfirmazio falta zaigun arren pozik gaude, zorionez, joan den astean Peyrehoraderen aurka egindako ahaleginak, emaitza honi gehituta, bigarren postua ematen digu taulan, eta abenduaren 19ko finaletarako sailkapena.

Hemendik, errekuperazio azkar bat opa diogu Amaia Mendiari, eta eskerrak eman nahi dizkiegu Barranteri eta lesionatuen taldeari 3. denbora bikainagatik, eta Izaskun x2ri azken unean pasta erostera joateagatik.

ZAISA TXINGUDI 3-8 AVK BERA BERA B

Irabazi egin behar zen eta irabazi egin zen. Espoire Txingudi Rten aurkako partidara irabazteko premia handian iritsi zen. Denboraldia hasi zenetik jarraian izandako bost porrotek pisua zuten. Aurkaria, gure liga jokatzeaz gain, presio gehigarria zen jokalarientzat, eta partidan zehar nabaritu zen, batez ere lehen zatian. Txingudiren aurkako partidak beti dira berdinduak, derbi moduko bat bihurtu dira, eta edozein hutsegitek partida baldintzatzen du. Guk asko egin genituen lehen zatian, bi jokalari gutxiagorekin amaitu genuen, baina aldeko 8-0 batekin.

Bigarrenean, berriz, nahiz eta lehen 10 minutuetan gutxiagotan egon, taldea finkatu egin zen, eta lasaiago jokatuz gero, jokoa menderatzen hasi ginen, bai jabetzan bai lurraldean. Aldea hainbat aldiz handitu ahal izan genuen, baina azken paseetan hutsegiteek eragotzi egin zuten. Markagailuan hain abantaila txikiarekin, azken 10 minutuak bihotzekoak izan ziren. Txingudi estutu egin zuen eta guk defendatu genuen. Partida edozein bazterretan izan zitekeen. Azkenean, gu izan ginen lasaiago egon ginenak, eta irabazi egin genuen, horixe baitzen kontua.

S16 Ordizia 10-17 AVK Bera Bera

Gaur hitzordua 10: 30etan da Altamiran, non beti ere a priori erakargarria den partida bat ospatuko den. Gaur 16 jokalarirekin iritsi gara, Iagok 18 urtez azpikoekin jokatzen baitu.

Ordizia, orain arte garaipenik izan ez duena, zein puntutan gauden ezagutzeko harri ona da.

Partidua ondo hasi genuen. Normalean bezala, kanpoko kolpe eta irekitzeekin jokatzen da, baina baloi asko galtzen dira eta ez da lortzen jabetzak puntu bihurtzea.

Ordizia gure 22ra iristen den aldi bakanetako batean, txartel hori bat kostatzen zaigun borondatezko abant bat egiten dugu, eta, beraz, hurrengo 10 minutuak bat gutxiagorekin jokatzen ditugu.

Gutxiagotasun honetan, gure 22an mele irteera batean, Ordizia aurreratu da eraldatzen ez duen entsegu batekin, 5 - 0.

Entsegu hau gure beste batek erantzuten du, eraldatzen badugu, eta, beraz, atsedenaldira joaten gara 5 - 7rekin.

Berrekitearen ondoren, erasoko doikuntza pare batekin, hobeto jokatzen hasi ginen, eta horri esker 5 - 12 aurreratu ginen. Haiek ere entseguak egitea lortzen dute eta 10 - 12 batekin hurbiltzen dira.

Une honetan, gure aldetik joko-bolada ona dator, eta, horren ondorioz, denboraldi luze batez bere 22an sartzen ditugu. Azkenean azken emaitza izango zena lortuz, 10 - 17.

Baina Ordiziak ez zuen amore eman eta entsegu honi ere erantzun zion gure 22an sartu zuen presioarekin, entseguetan amaitu ez zuen intertzepzio on bati esker atera ahal izan baikenuen, baina aulkian zein harmailetan erlaxatzeko aukera eman zigun.

Azkenean, partida on batek, oso lehiatua, non gazteek berriz ere ondo egin duten, nahiz eta oraingoan, aurkari gogorrago batekin, hobetu beharreko eta hobeto jokatzeko aukera dugun gauza garrantzitsuak agerian utzi dituen.

Zorionak neska-mutikoei atzapar eta kemen garaipen honengatik.