Larunbatak 12 an 18:00 tan Akabak Lizarrako Itxakoren aurka jokatzen zuen, bi taldeen europarako postua lortzeko ahaleginentzat partidu garrantzitsu batean.Aukera honetan donostiakoak ezin izan zuten lizarrako taldea gainditu eta europako postua lortzeko aukera korapilatu egin zaie. Partidua bi taldeek elkarren artean azaldu zuten errespetuagatik bereizia izan zen eta bi taldeen jokauan eragin haundia izan zuen. Defentsak oso indartsu izan ziren eta bi taldeen urdiritasunak bi taldeak inoiz baino akats gehiago izatea eragin zuen. Lehen zatian, hasierako berdinketaren ondoren, nafarroakoak 15. minutuan abantaila hartzen joan ziren, eta donostiakoen ezinaren aurrean, atsedenera 6 goleko errentantarekin heldu ziren (15-9). Bigarren zatian Akaba markagailuari bira emateko gogoz atera zen, erasoa azkartuaz eta defentsa gogortuaz, baina bi goleko aldearekin jartzea lortu arren, Itxakok azken minutu arte presioa mantentzea lortu zuen. Donostiatik zale ugari hurbildu ziren eta partidu guztian zehar taldea animatzen egon ziren. Donostiakoen golegile haundiena Esme Lopez izanzen 6 golekin. Hurrengo partidua Bidebietan izango da, larunbatak 26 an, 19:30 tan, Eldaren aurka. Epaileak asturiaseko Fernandez eta Lopez Rodriguez izango dira. Donostiakoak partiduaren garrantziaz jakitun dira eta europan parte hartzeko postuetan mantentzeko puntuak lortzea beharrezkoa bihurtu da.