Akabak ezin izan zuen deus ere egin Eldan. Alikanteko taldeak bere nagusitasuna erakutsi zuen, nahiz eta dononostiakoak kompromezu zail bat aurrera ateratzeko ahalmen guztiak jarri, lehen zatian aukera guztiak suntsitu ziren. Eldak ez zituen ezustekorik nahi eta eraso azkar eta erakinkor batekin lehen zatirako donostiakoak menperatu zituen gero erritmo lasaiago batekin jolasteko aukerakin. Akabak erasoan zenbait arazo izan zituen, eta defentsa lanean berriz nahiko ondo moldatu zen. Tsedenera 17-10 eko emaitzarekin iritsi ziren. Bigarren zatian gauzak aldatu ziren, Eldak abantaila mantentzen eta Akaba erasoan eta defentsan zuzen jolastu zuen (bigarren zatiko partziala 14-14 izan zen), sailkapenean goikaldean aurkitzea ez dela kasualitate bat frogatuaz. Eldak Ferrobus gainditu ondoren eta Ositok Lizarran galdu ondoren, sailkapenean lehen postuan jartzea lortu zuen. Alikantekoak momentu izugarri onean aurkitzen dira eta sailkapenaren buruan mantentzeko aukera gehien duen taldea da. Akaba tadean golegilea Eli Pinedo izan zen 8 golekin. Hurrengo partidua Bidebietan izango da, larunbatak 16, 19:30 tan, Ferrobus Mislataren aurka. Epaileak Asobal´eko Fernández Piñeiro eta Permuy Villanueva bikote internazionala (galiziakoak) izango dira.