Norgehiagoka paretsua izango zela antzeman zuten batzuk eta besteek eta ez zuten kale egin. Bera Berak intentsitatea, nortasunari eta baloreei heldu die partida irabazteko eta, ondorioz, hirugarren Superkopa eskuratzeko. Izan ere, lau minutu falta zirela Haridian Rodríguez kanariak piboteak jaurti zuen baloiak ozta ozta sareetara bidali zuen eta, horrez gain, Pinedo bi minutuz kanporatuz. Kopan bezala, donostiarrek indarra ez zegoen lekutatik atera dute eta defentsa bikain bati esker Luján eutsi dute azkenenko erasoetan –partidako jokalaririk onena-. Nitsan Dunayk abantaila eman dio Bera Berari eta Matxalen Ziarsolok ezker albotik 25-23 ezarri du minutu baino gutxiago falta zela. Bera Berak Rocasaren azken saiakerari eutsi dio eta Lujanen azken golak –hamargarrena- Porriñon eman zen emaitza errepikatzeko balio zuen. Lehenengo zatian partida eskasa ikusi izan da, baloi ugari galdu diztuzte eta talde batean eta besteen albokoen lana izan da aipagarriena. Matxalen Ziarsolok jarraian lau penalti sartu ditu eta Trojaola, eskuiz hegaletik, hiru. Bera Berako kapitaina sei golekin irisi da atsedenaldia eta Castro brasildarrak, hiru. Kanariar taldean, ezker albokoa eta Melania Falconek, hiruna. Lehenengo lerroetan eta zegoen arintasunik, María Lujánen izan ezik, taldea ondo zuzentzen hasi baita eta donostiarren defentsan barneketarik eginez. Donostiarrek baloi luzeetan baino ez zuten mina egiten. Imanol Álvarezek Núñez eta Ederra piboteekin saiatu da eta Pinedo lehenengo lerrora eramanez, halere, atsedenaldian, Rocasas 12-13, aurretik. Bigarren zatian, donostiarren defentsan hobetu du, eta hobea zen minutuak pasatu ahala. Aurrendenboraldian Rocasak oso aurkari indartsu izan ditu eta Bera Berak aukera errazak huts egin ditu. Orduan, Silvia Navarro itzal handi bat bihurta da. Halere, donostiarrek saiatzan jarraitu dute eta Eli Pinedok 23-22 ezarri duenetik partida etxean geldituko zela ziur nagso. Ondorioz, oso hasiera ona Imanol Álvarezek eman diona, ligari begira konfidantzan areagotzeko. Orain, liga irailaren 14an. Fitxaa Bera Bera 25, Rocasa 24 Bera Bera 25 (12+13): Temprano, Castro (6), Elorza, Pinedo (4, 1p), Menéndez (1), Núñez (2) eta Ziarsolo (8, 5p) –titular- Ana Martínez (1), Ederra, Dunay (3) eta Yamiley (o.a.). Rocasa Ace Gran Canaria 24 (13+11): Navarro, Trojaola (3), Luján (10), Albaladejo (2), Davinia (2), Haridian (1), Falcón (4), -titular- Almudena Rodríguez (1), Peña (1), María González eta Adriana González (o.a.). Epaileak Javier Álvarez Mata (Bizkaia) y Ion Bustamante (Nafarroa). Excluyeron: Menéndez (2) y Pinedo por Bera Bera y María González, Davinia y López por Rocasa. Parciales: 1-3, 5-4, 6-5, 8-8, 9-11, 12-13 –descanso- 15-16, 18-18, 18-19, 20-20, 23-22 y 25-24