Itxura ona eman du Akaba Bera Berak Eldan, non aurre egin dio ligako bigarrenari, baina azken minutuetan bere akatsak ordaindu egin zituen eta 29 eta 24 galdu egin zuen Prosolia Gaviota Elda taldearen kontra. Alacanera abiatu ziren donostiarrak lau partida irabazitako aldiari jarraipena emateko asmoz, eta hori nabarmen nabaritu zen taldeak erakutsitako jokoan, 20 minutu jokaturik zirenean aurretik bait zen markagailuan. Donostiarren jokoa bizia zen, ezkerreko hegaletik golak lortzen, eta kanpotik Patri Pinedok jaurtiketa onak burutzen zituen. Momentu horretan Diana Boxek zelairatu zuen Susi Fraile gipuzkoarra, eta Eldak aberastu egin zuen bere jokoa, bai kanpotik egindako jaurtiketetan, eta pibotearekin jokuan ere. Atsedenaldian partida berdindurik zegoen, 11-12 eta biok bazekiten bigarren zatian erabakiko zela. Jarraipenean Elda aldetik oso ondo aritu ziren Fraile eta Ilic lateral, ondo defenditutako Soiten golegile lanak bete zituztela. Bera Beran Lacrabère lateralak golak lortzen aritu zen Pinedo eta hegalekoekin batera, eta 11 minutu falta zirenean partida bukatzeko, emaitza 22-21ekoa zen. Hortik aurrera donostiarren jokoa ona izan zen ere, baina azkeneko jaurtiketetan akatsak egin dituzte, eta Elejaga atezainak egindako lanarekin batera, Eldakoen alde joan dira bi puntuak. Porrota honetaz gain, ligako goipostuetan ari direnen emaitzak ez dira batere onak izan Bera Berakoentzat, eta bostgarrenak dira sailkapenean, bigarren postutik lau puntutara, hirugarreneko hirutara, eta laugarreneko bi puntutara. Guzti honek garrantzi gehiago emango dio aste honetako partidari, larunbatean Bidebietan 19:00tan Mar Alicanteren kontra, garaipena lortu behar dutelako laugarren postua lortzeko.