Intentsitate handiko eta emozioz beteriko Bidebietako kiroldegian larunbatean ikusi zen partida. Datorren larunbatean, Vejen hirian (Danimarka) Europako Errekopako final laurdenak borrokatzeko ematen duen emaitza lortu zen. Partidaren hasieratik ikusi ahal izan zen bisitarien kalitatea eta une honetako europako konpetizioan edozein akatsa, txikia bada ere, aurkariek oso etekinak onak ateratzeko gaitasuna dutela. Etxekoen hasierako defentsan edukitako akatsei esker, Kif Vejen-ek bederatzi metroetatik zein egaleko eremuetatik itzelezko golak markatu zituen, gainera donostiarrak erasoan galdutako baloiekin kontraerso azkarrak egin zituzten golean bukatzeko. Egoera honek lehen zatian Akabak zazpi goleko diferentziarekin galtzera eraman zuen. Bigarren zatian sankontasun handia zuen defentsa bati esker, lehenengo lerroko jokalarien gain presioa egiten, partidaren norabidea erabat aldatu zen eta gutxi falta izan zen Akabak garaipena lortzeko. Baloi galerak murriztu ziren eta erasoaldiak luzatu Kif Vejen-en defentsa lekutik ateratzeko eta lerro artean espazioa bilatzeko. Valvederen zein Ziarsoloren sarrerak pibotera min handia egin zuen aurkarien defentsari. Une honetan kanporaketa erabat irekia dago Akaba Bera Berarentzat. Orain plantilak duen nekea gainditu beharko du eta bukaera arte borrokatu. Oraingoz, Danimarkara joan aurretik, plantilak berriz beste norgehiagoka gogor bati aurre egin beharko dio Cementos La Union Ribarroja valentziar herrialdean. Akaba Bera Bera: Bouveret (21 geliketa), Valverde (5), Tati Garmendia (6, 3p), Tervel (2), Agirre (1), Ziarsolo (6), Puche -equipo inicial-, Aisa, Petrinja, Krnic, Pinedo (2p), Rubio (2) y Sanromán (2, 1p). Kif Vejen: Andersen (20 geldiketa), Melbeck (8), Hojfeldt (2), Binger, Young Sook Huh (1), Jessen (1), Kastrup (2) –hasierako zazpikoa-, Hansen, Jelena Eric (8), Boesen, Gustafsson (1p), Svangard, Fons (4) eta Rokic Partidazo epaileak: Tetyana Rakytina eta Tohry na Tkachuk (Ukrania). Kaleratu zituzten Boesen, Melbeck, Hojfeldt, Young Sook Huh y Kastrup Kif Vejen-en aldetik. Markagailua bost minuturo: 2-3, 4-5, 5-10, 9-12, 11-13, 12-17 (atsedena), 14-21, 18-22, 20-23, 22-24, 24-26 eta 26-27 (amaiera).