Garaipen berri bat lortu du gaur AKABA BERA BERAk etxean, azken minuturarte dena ematen saiatu den UE LLEIDA baten aurkako neurketan. Dena dela, katalaniarrak ezin izan dute zailtasun gehiegirik sortu jokoan, gipuzkuar taldeari. Lehenik eta behin, kontutan izan behar dugu gainera, LLeidako taldea Donostiara ailegatu dela maila mantentzeko garaipenaren garrantziaz jakitun,horrek suposatzen duen ardurarekin. Baina gipuzkuarren defentsa lanak (5:1) bikainak gertatu dira zelaian, katalaniarren saiakerak Ciobanuren atean erabat zailduz. Egoera honi, partiduaren lehen zatiko 15garren minutuan gertatutako Martin jokalariaren lesioa gehitu behar diogu, eta AKABAk, defentsa lanetako trebetasuna aprobetxatuz gora etengabe igo eta jaurtiketa indartsuen bidez markagailua bere aldera eramaten joan dela minututik-minutura, Lleidak ezer gutxi egiten lortzen zuen bitartean. Gipuzkuarren jokoaren gurutze, hiru penaltien husak izan dira hor nonbait. Baina, AKABAk bete egin du gaur bere zeregina Bidebietan, eta gaurtik aurrera, bere gogo eta entrenamendu saioak ,datorren larunbatean, maiatzak 19, Ribarrojan (Balentzia), Liga txapelketako azken patiduan, CEMENTOS LA UNION talde indartsuaren aurka jolastuko duen neurketan izango du jada. Jokalarien lesioei dagokionez, jakin ezazue, Patricia Pinedok sufritzen duen eskuineko sorbaldaren tendinitisa gainditzen ari dela, eta agian, lehiaketaren azken partidu horretarako prest izango duela entrenatzaileak.