Garaipen bikaina lortu du gaurkoan Erregina Kopako semifinaletan AKABA BERA BERA taldeak Elda Prestigioaren aurkako partiduan Balentzian. Garaipen honek gainera, Errekoparako txartel zuzena eskeintzen dio gipuzkuar taldeari. AKABAK erritmo handia imposatu dio neurketari lehen segundutik, 6:0 defentsa aukeratu du, eta nahiz eta lehen 15 minutuetan Fraile edo Soit bezalako jokalari arriskutsuak arazoak sortu atzean, partiduaren minutu horretarik aurrera, defentsa sistema erabat birmoldatu, eta elkarjotze eta baloiak berreskuratuz aurrera joan dira markagailuan gipuzkuarrak. Joku azkarra baina iraunkorra burutu dute, kontraerasotan gora etengabe joaz, eta barneratzeak ondo burutuz, golak lortuz. Jokoaz gain, Tati Gamendia entrenatzailearen ez egotea nabarmendu behar da, izan ere, neumoniaz jota, hotelean gelditu behar izan bait du arratsalde honetan. Poz-pozik gipuzkuarrak garaipen garrantzitsu eta zail honen ondoren, gogo eta ahalmen guztiak biharko finalean jarrita dute jada, arratsaldeko 15,45etatik aurrera, Cementos La Unión taldeari aurrez aurre neurtuko dituen norgehiagokan.